Grizzly Adams Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 19:03, Зосима рече Па није баш тако,бар што се тиче духовног живота православног верника. Тај живот је увек исти,са истим проблемима, мукама ,одрицањем,падањем-устајањем ,од Христа до данашњих дана. Еванђеље није за једнократну употребу и за одређени временски период,већ напротив, руковођен духом светим,тако је написан да је једино мерило и правило нашег жиовота,све до Христовог доласка! Нико и није говорио о Јеванђељу и духовном животу, у томе се потпуно слажемо. On 27. 7. 2013. at 19:03, Зосима рече сдруге стране либерали на исти начин форсирају неко модерно време,којем се морамо прилагодити Па није тачно. Ја кажем да Јеванђеље морамо да применимо на своје време, а не да "прилагођавамо". Као што је једна медицина, али су лекови за различите болести различити, тако и Јеванђеље у различито време се показује на други начин. То су неке елементарне ствари. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 19:03, Стева Ченејац рече Време је увек исто!? Опет си палио вутру... Jeste upravo tako, od pada iz rajskog stanja je vreme uvek isto, samo se smenjuju ciklusi, ali i to je nebitno ako posmatramo ono sustinsko. Trenutno stanje ciklusa je otprilike kao pre pada Vavilona. Tad su imali magijske metode, a danas je to tehnologija, samo se promenio oblik magije, tj upgradovano je jer je lakse brze masovnije. Hriscanstvo je vanvremensko i nadvremensko, tako da nema govora o vremenima. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 19:03, Зосима рече Па није баш тако,бар што се тиче духовног живота православног верника. Тај живот је увек исти,са истим проблемима, мукама ,одрицањем,падањем-устајањем ,од Христа до данашњих дана. Еванђеље није за једнократну употребу и за одређени временски период,већ напротив, руковођен духом светим,тако је написан да је једино мерило и правило нашег жиовота,све до Христовог доласка! Овде се погрешно форсирају две ствари,које суштински нису примат,бар што се тиче хришћанског живота! Док патриоте вечито истичу историјско-националну улогу у нашим животима,сдруге стране либерали на исти начин форсирају неко модерно време,којем се морамо прилагодити,али ја ту не видим ништа друго до једно хедонистичку потребу,да се овај живот проведе што лакше и безболније,при том прихватајући сва правила које та идеологија нуди,а често су у супротности са хришћанским поимањем живота... И сдамо да додам ово Звонково тумачење подвига,као некакво кретање...то нема никакве везе са хришћанским подвигом! У праву си за тај поглед у односу на време. Либерали говоре садашњост је модерна зато је супериорна, а консервативци говоре прошлост је искуство зато је супериорна. Ја некако све гледам из будућности па разумем и једне и друге. Ал никако да се уклопим у садашњост мајку му... Sara" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 15:49, -Владимир- рече Овај твој став је екстремистички, и може слободно да се назове говором мржње и позивом на линч . А и тотално вуче на фашизам . Nije tačno ....To je poziv na toleranciju... Dosadilo mi je više da se bavim tom temom........homoseksualizam je seksualno opredeljenje,nije nikakva bolest koja treba da se leči,a kamoli da se povredjuju drugi i drugačiji .....ja sam samo htela da kažem da ne postoji način da nekome objasniš iz hrišćanske perspektive ili bilo koje druge da je to neprihvatljivo......ili ja bar to ne umem,samo bih zbunila neistomišljenike. A nihov "problem" je za mene nešto toliko nevažno i ne mislim da ih čini nižom kategorijom.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 19:03, Зосима рече И сдамо да додам ово Звонково тумачење подвига,као некакво кретање...то нема никакве везе са хришћанским подвигом! Ух, па ево нека неко од теолога/свештеника објасни. Подвиг у православљу је управо оно што сам рекао - покретање, рад на себи, борба против статичности. Sara" је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Pink pravoslavac...... http://www.worldsbestinformation.org/2011/10/top-10-weird-beard-and-mustache-designs/ Sara" and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Још је карактеристично за "сиве православце" да знају да одвале невиђене провале када је теологија у питању, некада на граници јереси осуђених на саборима Цркве. Опет, зато што су лењи и мрзи их да науче о својој вери, већ као и у свему осталом "иду на осећај". Sara" је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 19:07, Стева Ченејац рече Нико и није говорио о Јеванђељу и духовном животу, у томе се потпуно слажемо. Па то је проблем,што овде нико не прича о духовном животу,већ причу пребацујете на сасвим друге ствари! Тако сам схватио и твоје објашњење речи подвог...ако је то кретање наше душе према Богу,онда јесте moving... И само да додам,да не испадне како сам ја сад неки подвижник и апостолски продуховљен човек... Далеко сам ја од тога,али теорију добро знам... Жика, Grizzly Adams and Sara" је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Sara" and Arsenija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 19:25, Стева Ченејац рече Још је карактеристично за "сиве православце" да знају да одвале невиђене провале када је теологија у питању, некада на граници јереси осуђених на саборима Цркве. Опет, зато што су лењи и мрзи их да науче о својој вери, већ као и у свему осталом "иду на осећај". Osecaj je dat od Boga, a oni bez osecaja mogu da probaju da to kompenzuju iz nauke o veri... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 19:28, DYNABLASTER рече Osecaj je dat od Boga, a oni bez osecaja, mogu samo da bubaju i probaju da kompenzuju iz nauke o veri... Е братац, за тај осећај који је од Бога треба 50 година свакодневног подвига... Осим ако ниси протестант, они тај "осећај" добију за три секунде. Sara" је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Zavisi na sta se misli, osecaj na koji mislim je itekako merodavan, i to vise nego "fakti", neki to zovu intuicija, ili kako ga je Jung vec nazvao... samo sto je taj osecaj sveobuhvatan. I bratac, ne postoji recepat niti iko moze da izmeri kolko i sta je potrebno. Tacnije pricamo o darovima. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Треба некако наћи средину између тог либералног и консервативног... feeble, Sara", Deki992 and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 18:34, DYNABLASTER рече @Ignjatije, jes ti ovu temu otvorio da se poubijamo?! Да. Али од пива Видиш како "пинк" православац разуме тему : On 27. 7. 2013. at 18:46, Стева Ченејац рече А тема је веома добра. Има ту доста ствари које треба разјаснити. On 27. 7. 2013. at 16:06, Жељко рече Прави православац је светитељ, све остало су пинк православци. Ево дефиниције. Веома занимљива дефиниција. Мислите о томе. :.mislise. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Steta sto je punk pravoslavac Jurodivi banovan, jerbo bi tema bila jos zanimljivija A taman je poceo da prilagodjava recenicne konstrukcije da budu razumljive, i banuju ga... dobro, bar je nesto malo naucio, al mogao je da nauci jos vise, eto sta proizvodi ban, nemogucnost napredovanja zbog sopstvene slabosti "dobrotvora" koji deli banane. A ban pored stagnacije moze doneti i utvrdjivanje u besmislu... Зосима, Баба and Mironosica је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука