Arsenija Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Sara" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 19:38, Жељко рече Треба некако наћи средину између тог либералног и консервативног... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 19:25, Стева Ченејац рече Још је карактеристично за "сиве православце" Опа бато. Ако овако наставимо добићемо геј заставу. Sara" је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Evo ti jedan sivi pravoslavac Grizzly Adams, Mironosica, Sara" and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 19:39, Ignjatije рече Да. Али од пива Видиш како "пинк" православац разуме тему : Веома занимљива дефиниција. Мислите о томе. :.mislise. Одличну дефиницију је дао Жељко. "Пинк православље" дефинише какав ти је однос према вери. Ми смо тај појам употребили у шали на некој теми, али овде у суштини разговарамо о нама који имамо мало "неуобичајене" ставове о друштву, држави, економији и слично, не везано директно за веру. Па то узнемирава оне који су навикли на устаљене шаблоне. Е сад, ту нема друге него сваку ствар појединачно да расправимо и видимо да ли је овако или онако. У твојој почетној теми је погрешно што (можда ненамерно) сугерише да ту има некакав посебан "узрок" па одатле следе одређени ставови. Нема тога. Није у питању "зараза". Мада би тако било лакше "сивој екипи" да нас дисквалифије и настави да мирно спава. Једини могућ узрок је то што имам навику да све преиспитујем, истражујем, проверавам, ништа не прихватам "здраво за готово". Sara" је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Одувек је на форумима као у осталом и ван форума у друштву бића званих људи била фора противника ( политичког, фолософског, верског или већ каквог) дехуманизовати. Залепиш му неку етикету којом га дехуманизујеш, начиниш од њега човека на маргини, неприхватљивог за друштво, нечовека, некога ко није достојан да се назове човеком и после он може да говори истину истинску, може да прича јеванђеље, може да буде апостол Павле. Просто нико га више неће слушати. Рећи ће му као и Павлу Атињани: "Чућемо те о томе други пут"... Sara" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Да будемо поштени, Игњатије је лепо нагласио да не жели да никога осуђује или слично. Али, као што кажеш, ми смо људи склони да тражимо "поједностављена објашњења" па сам имао потребу да поменем. Баба, Sara" and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 20:02, Жељко рече Одувек је на форумима као у осталом и ван форума у друштву бића званих људи била фора противника ( политичког, фолософског, верског или већ каквог) дехуманизовати. То ми није била намера. Најискреније ти кажем да сам и сам против тога. Лепо сам то и нагласио више пута на теми. Али.... Grizzly Adams and Баба је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 20:08, Ignjatije рече То ми није била намера. Најискреније ти кажем да сам и сам против тога. Лепо сам то и нагласио више пута на теми. Али.... Знам да ти није била намера, али је тема на крају отишла у том правцу. Мислим да су данас сви пинк православци јер је пинк време. Ови на форуму жру су као рецимо гранд шоу. А они по "катакомбама" су као на "Фарми". Данас је пинк време, мало ко данас живи како су рецимо живели људи пре 100 година. Сад кад ми читамо прича рецимо старац Пајсије како су његови стари живели тешко и побожно , па нама је Пајсије нека давна прошлост он је из прошлих времена , његов стил живота је давна прошлост а то о чему он прича то је брате друга планета, ми то више не контамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Без намере да те "намештам на пенал" брате Жељко, само још један коментар... Оно што многима промиче јесу, на пример, ставови брата Жељка - који тешко може да се сврста у "пинк екипу", напротив - које повремено изнесе о Русији, Косову итд. То пуно говори. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 20:10, Стева Ченејац рече Без намере да те "намештам на пенал" брате Жељко, само још један коментар... Оно што многима промиче јесу, на пример, ставови брата Жељка - који тешко може да се сврста у "пинк екипу", напротив - које повремено изнесе о Русији, Косову итд. То пуно говори. То јесу моји ставови, али не видим себе као неког много другачијег од већине православаца, рођен сам и одрастао у ова времена, самим тим нисам много другачији од осталих. Када бих се толико разликовао од рецимо вас либерала вероватно ми не би на ум ни пало да овде будем или дискутујем са вама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 20:10, Стева Ченејац рече Оно што многима промиче јесу, на пример, ставови брата Жељка - који тешко може да се сврста у "пинк екипу", напротив - које повремено изнесе о Русији, Косову итд. То пуно говори. Никада брата Жељка нисам сматрао за "пинк". Не уклапа се у описе из уводног поста. Ако јесте.... нека мења име у Žex http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 20:13, Ignjatije рече Никада брата Жељка нисам сматрао за "пинк". Не уклапа се у описе из уводног поста. Ако јесте.... нека мења име у Žex Па ено текст на Борби За Веру о Видовдану они су нас етикетирали као Пинк Православце. Ја себе не видим као неког либерала, али етикету сам добио јер тадашњи( а и садашњи) администратор сам био ја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Па не разликујемо се у суштини ништа... Сви видимо како стоје ствари, сви имамо исте емоције. Само имамо различиту реакцију на исту реалност. Sara" је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 20:16, Жељко рече Па ено текст на Борби За Веру о Видовдану они су нас етикетирали као Пинк Православце. Видео сам. Баш ми је чудно да неко може Видовдан да окарактерише као пинк. Шта ли је тек њима "право" Православље не смем ни да замислим. Ту сада долазимо до екстрема. До онога што превазилази и ружичастост пинка и тврдоћу тврђих. Први би можда били разни синкретисти и екуменисти ( мислим на екуменизам у најширем смислу прихватања и практиковања разних неправославних вера, поглавара, обичаја...), а други зилоти и артемити. Е, такви можда и нису православци. Тако да "пинк" и "тврђи" православци нису екстреми и неправославни. Ови горе наведени могу бити и они су заиста посебне "категорије". Мада, све зависи од групе до групе, од човека до човека. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука