Баба Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 20:28, Ignjatije рече Видео сам. Баш ми је чудно да неко може Видовдан да окарактерише као пинк. Шта ли је тек њима "право" Православље не смем ни да замислим. Ту сада долазимо до екстрема. До онога што превазилази и ружичастост пинка и тврдоћу тврђих. Први би можда били разни синкретисти и екуменисти ( мислим на екуменизам у најширем смислу прихватања и практиковања разних неправославних вера, поглавара, обичаја...), а други зилоти и артемити. Е, такви можда и нису православци. Тако да "пинк" и "тврђи" православци нису екстреми и неправославни. Ови горе наведени могу бити и они су заиста посебне "категорије". Мада, све зависи од групе до групе, од човека до човека. Е то је сад једна нова дефиниција. Морате ме мало разумети са стрпљењем, јер овај термин пинк православље сем што ми је залепљен лично познат ми је као мало другачије дефинисан још пре десет година. Тако да је могуће да кад ја то говорим и сад кад ти то говориш не мислимо баш у свему на исто. On 27. 7. 2013. at 20:28, Suncokret54 рече Njegov stil ga je odveo tamo gde bi smo svi hteli, dobar stil... Мислим да ме ниси разумео. Говорио сам о стилу живота једног старијег човека, при том нисам мислио на његову побожност или већ на чега си ти мислио. Просто то је човек с почетка прошлог века, ја сам човек с краја прошлог века, а он је говорио о људима с краја претпрошлог века. Ако мислиш да се у сва три периода на исти начин живело и размишљало онда много грешиш. А стил живота, говорим у смислу времена из кога је човек потекао, а не неких његових личних особености. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 19:07, Стева Ченејац рече Нико и није говорио о Јеванђељу и духовном животу, у томе се потпуно слажемо. Па није тачно. Ја кажем да Јеванђеље морамо да применимо на своје време, а не да "прилагођавамо". Као што је једна медицина, али су лекови за различите болести различити, тако и Јеванђеље у различито време се показује на други начин. То су неке елементарне ствари. Imao sam komentar ali samo zato sto sam pogresno procitao izvinjavam se. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 19:09, Lara рече Nije tačno ....To je poziv na toleranciju... Dosadilo mi je više da se bavim tom temom........homoseksualizam je seksualno opredeljenje,nije nikakva bolest koja treba da se leči,a kamoli da se povredjuju drugi i drugačiji .....ja sam samo htela da kažem da ne postoji način da nekome objasniš iz hrišćanske perspektive ili bilo koje druge da je to neprihvatljivo......ili ja bar to ne umem,samo bih zbunila neistomišljenike. A nihov "problem" je za mene nešto toliko nevažno i ne mislim da ih čini nižom kategorijom.... Lara samo polako da razgranicimo homoseksualnost i homoseksualizam. Ja se sa punim pravom borim protiv homoseksualizma. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 20:53, Suncokret54 рече Nije brate bitan stil, nego cilj, njegov cilj je bio spasenje i on ga je dostigao. Kod toga cilja, nad ciljevima, je nebitno kako doba u kome se gredi ka cilju tako ni stil koji se primenjuje. Sigurno se nismo razumeli... Да, слажем се с овим што кажеш. Нисам дакле мислио на то, него на време у коме човек живи , дух времена и његов утицај на човека. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 21:00, Volim_Sina_Bozjeg рече Lara samo polako da razgranicimo homoseksualnost i homoseksualizam. Ja se sa punim pravom borim protiv homoseksualizmu. :.mislise. Pojasni mi.... P.s.molim te Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 21:00, Volim_Sina_Bozjeg рече Lara samo polako da razgranicimo homoseksualnost i homoseksualizam. Ja se sa punim pravom borim protiv homoseksualizma. Мени је бесмислена борба против хомосексуализма код људи који не болују од истог. Што бих се ја борио против шовинизма, или среброљубља рецимо ако то није моја бољка. Борио бих се против хомосексуализма када бих имао ту страст. Ми можемо рецимо да се боримо против хомсексуалне пропаганде, јер је она очигледна и наметана без неког нормалног повода и оправдања, приде финансирана са запада као и било која друга секта. Али исто тако се онда треба борити и са истим ентузијазмом и против организованог криминала, против нарко дилера, против свега што штети овоме друштву. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 21:07, Жељко рече Мени је бесмислена борба против хомосексуализма код људи који не болују од истог. Што бих се ја борио против шовинизма, или среброљубља рецимо ако то није моја бољка. Борио бих се против хомосексуализма када бих имао ту страст. Ми можемо рецимо да се боримо против хомсексуалне пропаганде, јер је она очигледна и наметана без неког нормалног повода и оправдања, приде финансирана са запада као и било која друга секта. Али исто тако се онда треба борити и са истим ентузијазмом и против организованог криминала, против нарко дилера, против свега што штети овоме друштву. Sto se tice propagande to sam i kazao ne sve ali slicno tvojoj definiciji. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 21:05, Lara рече :.mislise. Pojasni mi.... P.s.molim te Ne znam da li me sad zezas ali ajde Homoseksualnost= seksualno opredeljenje Homoseksualizam = agresivna ideologija Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Ја се извињавам стварно ал нешто се вечерас слабо разумевам са свима... Mironosica and Sara" је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Ma samo da objasnimo nesto za veki vekov ... Homoseksualnost nije ni veci ni manji greh nego sto su drugi nashi grehovi. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 21:11, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne znam da li me sad zezas ali ajde ) Homoseksualnost= seksualno opredeljenje Homoseksualizam = agresivna ideologija Ne zezam te..... ...ali nisam mislila to da ne pravim razliku.... Trebalo je ipak da podvučem onu rečenicu na koju mislim.... On 27. 7. 2013. at 21:05, Lara рече "Ja se sa punim pravom borim protiv homoseksualizmu." Volim sina Božjeg Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 21:16, Lara рече Ne zezam te..... ...ali nisam mislila to da ne pravim razliku.... Trebalo je ipak da podvučem onu rečenicu na koju mislim.... Pa i borim se jer sam za to nasao utemeljenje u Svetom Pismu. Jedna pokajana dusha je vazna da se raduje nebo. Jer je veci i od 99 pravednika. Homoseksualnost je izmedju ostalog stvar izbora ... zalutali biraci me zanimaju da ne poginu jer cutim o grehu koji me se direktno opste ne tice. Podjednaki smo u grehovima. Баба је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Ako posmatramo iz hriscanske perspektive sva su vremena ista samo sto se desava ovo a trenutno smo u ovom stadijumu Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 22:00, DYNABLASTER рече Ako posmatramo iz hriscanske perspektive sva su vremena ista Svako vreme ima svoje breme,sto bi rekao Branko Kockica. Mada,u praksi je malo drugacije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 On 27. 7. 2013. at 21:21, Suncokret54 рече Без обзира на "дух времена" и његов утицај на човека пут ка циљу, који се зове спасење, је у суштини исти, проверен и утабан. Људи су различити, као непоновљиве личности, времена су различита из нараштаја у нараштај, ипак, по милости Божијој, свако се рађа у време које је најзгодније за његово спасење. Суштина је у "рецепту" који је био и остаће исти до краја, а не у околностима...у вечности смо сви савременици. Добро пошто видим да не одустајеш од мене. Хоћеш да кажеш шта? Да смо ми данас исто спремни на подвиг као и људи пре 100 година? Да ли си сигуран у то? Да ли си ти спреман за такав подвиг? Колико су наши калуђери ? Колико мирјани ? Колико попови ? Не мислиш ли да дух времена , култура и цивилизација утичу на друштво ? Ако не утичу како је то могуће? А ја кажем утичу и зато су данас сви пинк православци, сем светитеља који су реал православци. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука