Баба Написано Новембар 21, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2009 Лепе су им одежде, има доста наших парохија које им могу позавидети на одеждама. Ал штоно рече народ- Одело не чини човека. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 21, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2009 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2746.msg64267.html#msg64267 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 21, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2009 Што више читам ове протестанте , римокатолици ми некако све дражи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Новембар 21, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2009 Ма римокатолици су господа.... pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 21, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2009 Па добро све једно исто им се или ти се вата или полупразна или понупуна чаша, мислим мени је свеједно ко и оном Кирилову из романа Достојевског , јел што ће рећи ја ни немам чашу. Само брате венчавати гејеве и то још им синод њиов изгласо тако , страааашноооо... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Josif Varsava Написано Новембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 Simon Kirinejski je nosio krst za Hristom prema Gologoti, a ja, Josif Varsava zamalo upadoh u broj od 12 apostola al mi nije uspelo... Izabraše Matiju umesto mene... Nego, šta beše sa knjigom odozgo... prešli ste na drugu temu a o knjizi ništa... I kakve veze imaju oni bradati za koje vi rekoste da su se prepušili u pravoslavne sveštenike, kad je očigledno da im namera nije bila ta... Otkud da žena mođe da se preruši u sveštenika? Očigledno da je to neka njihova naročita ujdurma... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Новембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 И шта са књигом? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Josif Varsava Написано Новембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 Pa mislim, ima li kakvih ozbiljnih argumenata u njoj ili samo pusta naklapanja? Evo ja sam malo nešto čitao iz nekih poglavlja, čini mi se da je rad prilično temeljan i da je bilo potrebno jako puno truda da se sve onako složi i napiše... Ima i dosta citata iz pravoslavnih knjiga... A posebno mi je zanimljivo poglavlje o Svetim tajnama, gde je autor, čini mi se, dosta dobro demistifikovao ova pravoslavna učenja... Dosta mi se čini sve detaljno i logično... A pokazane su i mnoge greške koje je pravio Lazar Milin u svojoj antisektaškoj apologetici... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stanoje Написано Новембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 čini mi se da si u pravu kad kažeš da ti se samo čini to što ti se čini Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Новембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 Јосифе,можеш ли да ми даш конкретно шта је то демистфиковано јер овај писац не зна основне ствари,Свето Писмо је по њему писано од 1900 године до 400 године прије Христа.Прво,Мојсије је живио у 13 вијеку,око 1250 године,а друго,књиге Макавејске су настале после 400 године,па како њих писац није поменуо? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 ?ini mi se da si u pravu kad kažeš da ti se samo ?ini to što ti se ?ini crvenilo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Новембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 Па на тридесетој страни каже да је познато да Свето Писмо у оригиналу садржи тачно 444000 ријечи.То је неистина јер се форма Светог Писма мијењала кроз вјекове и не можемо одредити по форми који је оригиналан текст. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Josif Varsava Написано Новембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 Što se tiče 444000 reči, naveden je i izvor odakle mu taj podatak. Autor ga nije izmislio. Pogledaj i fusnotu. A što se tiče Svetog pisma, Knjiga o Jovu je prva napisana biblijska knjiga, još pre Mojsija, a Jov je živeo i pre Avrama i Tare njegovog oca (to se procenjuje po godinama koliko je Jov živeo). Knjige Makaveja ne pripadaju jevrejskom kanonu Starog zaveta nego apokrifnim tekstovima koji su se našli u LXX. Inače, Mojsije nije živeo u 13 veku pre Hrista, nego barem još 200 godina pre toga... A šta je demistifikovano... pa mnogo toga... Proveri navod iz dela o svetoj tajni sveštenstva od vrha stranice 57 pa do kraja str 59 gde Milin jedan te isti biblijski tekst tumači na potpuno dva različita načina - po potrebi, kako mu zatreba... Jedanput kao krštenje a drugi put kao bukvalno vaskrsenje iz mrtvih... A što se tiče svega ostalog trebalo bi mi puno vremena da sve ovde iznosim... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 Бројке и слова , а вера мртва, ни брдо не може да премести, пих... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Josif Varsava Написано Новембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2009 pa to su stranice iz poglavlja za download sa sajta Sionske trube u PDF-u. A u štampanoj verziji knjige to su stranice 158-160. To da je knjiga o Jovu napisana 500 god pre Hrista je izmišljotina liberalnih protestanata koju su prihvatili pravoslavni, kao i ideju da je Danilo napisan u 2. ili 3. veku pre Hrista. A Jov je živeo preko 200 godina, tj još 140 godina posle završetka stradanja. (vidi prevod Ivana Ev. Šarića, nadbiskupa vrhbosanskog npr, pošto su naši prevodi neprecizni). Ne slažem se da je Biblijska hronologija pogrešna. Greše liberalci kada umesto kod sebe traže greške u Svetom pismu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука