zlata Написано Новембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2009 ..onda sam zalosna.. ..vrlo,vrlo.. 319.gif ne znam sta bih drugo rekla.. "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Новембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2009 Последице комунизма, тј антитеизма. Једно знам, ко шта тражи, то и нађе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Новембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2009 U pravu si Maso,teske su to posledice dada no, mislim da ovo sada stvarno zasluzuje novu temu.. jer moje pitanje glasi kakve karakteristike ima osoba koja je u stanju da nazove milana? i da li iko zna nekog (ne mora licno,moze i iz price) ko se obratio milanu za pomoc? 319.gif 319.gif p.s. mozda ja imam previse poverenja u intelekt svoga naroda..nemojte zameriti na pristrasnosti 0104_cheesy "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 auuuu medo 0104_cheesy Nemoj tako ostro ubijati nadu Inace i dalje ne mogu poverovati da neko od njega,da ne izgovaram raznorazne pogrdne reci,moze da ocekuje pomoc.. Stavite serpu na glavu i vicite.. Obujte biku crne cizme pa ce krava ostati steona.. Vas sin ce se ozeniti kada pocne da slusa whitesnake.. I milion drugih nebuloza...kojih ne mogu trenutno da se setim.. Vredja ljude,ponizva ih..Ostajem pri tome da je u pitanju fora,gledanosti radi.. LIK JE LAZOVCINA i zivi u nekom svom svetu,cita kroulija pa ce tako i zavrsiti.. klapklap.gif' class='bbc_emoticon' alt='0205_whistling' /> "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 Ne znam 0205_whistling Ja to onako, po slobodnoj volji, komentarisem Kao sto rekoh, to su samo moji mali stavovi izneseni u javnost 0104_cheesy "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 Чуда се дешавају, ја сам сведок. Зато ти и кажем, да не судимо никоме, јер први који је ушао у Царство Божије је разбојник који се покајао на крсту. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 Slazem se klapklap 0205_whistling 0442_feel Nije mi bila namera da osudjujem..ali tako zvuci kadkad,zlata bez smirenja https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 Не знам како бих изнела тачно шта мислим о тим свим пророцима и другим који се баве неким магијама али ево покушат ћу изнети у кратким цртама. То су људи који можда не познају веру или је немају уопште па користе свој таленат за причање, уместо да пишу бајке, они се појаве на тим ТВ које не желим ни да спомињем и на лак начин зарађују паре, јер да не зарађују ни они ни ТВ неби тога ни било. Колико људи окрене број и на линији чека и колико се јави у емисију а ТВ кућа то све наплаћује и дели добит са тим врачевима или шта су већ. Људи који зову су људи у потрази за одговорима на разноразна питања и тренутне недоумице које их муче. То им је сервирано и звучи тако лако и достижно, само окренеш телефон и добијеш одговор, лако зар не? Надам се да су то ипак људи који траже Бога али на погрешан начин, рекла бих лак начин. Сетимо се како већина мисли, Бог кажњава, имали смо ово на некој дургој теми, и они се уплаше, траже други начин и ето Тарота или других који нуде решење само да позову. Ја бих волела да чујем те људе након неког времена шта мисле о Таротима и да ли би послушали неког ко је у вери ко би им представио насу веру као свестлост, као радост и спасење, да ли би се преумили и одустали од Тарота? Искрено се надам да би...е сад можда и грешим. My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 не дај се заварати, магови су једни од најобразованијих људи, то је сува реалност да постоје. ова релаксациона варијанта дотакни-екран-и-бићеш-исцељен је само за лаковеран и наиван народ, који је заокупљен само својим жељама и маштањем, не и реалношћу. није ни лако одбранити се касније, кад крене одлазак од оваквих ствари, народ је понекад у стању да те растргне зато што сматра да има право да захтева, а поготово кад крене демонштина да се враћа одакле је дошла. наша Црква лечи од илузија јер Истина ослобађа, а ови људи гро узето, неће такво нешто зато што схватају последицу празноће која ће им се направити кад буду испражњени оваквог учења. треба храбрости бити хришћанин, а магија је увек странпутица и ''лакши'' пут. у пропаст нажалост, да то има неког смисла и добра, Бог их не би забрањивао. мени није успело нити једног да ''убедим'' никад, само је Бог ту свемогућ, а он не дира у слободну вољу. колико је воља дар, толико је и конопац за обесити се понекад. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чтец Филип Написано Новембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2009 Ја сам чуо да за овај празник има велики број несталих особа(млађих година), дал је у питању сатанистички ритуал..Бог зна.. Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Новембар 4, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2009 ???? ????? рече: ?? ??? ??? ?? ?? ???? ??????? ??? ?????? ???? ???????? ?????(?????? ??????), ??? ?? ? ?????? ???????????? ??????..??? ???.. Pa poznato je da su deca do 7 godina bez greha, i kao takva su "najzgodnija"satanistima i satani da se narugaju Stvoritelju unistavanjem njemu dragih stvorenja.zato satanisti uvek biraju nevine, decu, devojke..itd, danas sam procitao u novinama,da su u SAD ubili casnu sestru za noc vestica. ?????? рече: ?????, ????? ???????? ?? ??? ?????? ???, ????????? ? ????????, ??? ???? ??? ?? ?????? ?????????.i veliki svetitelj na kraju, upravoo se i njemu mole ljudi za zastitu od magije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Новембар 4, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2009 Никола Радосављевић из Јабуковца, убица деветоро људи, био је редовна муштерија вештица које су над њим изводиле ритуале. Дакле, путем магијских ритуала зли духови опседну човека и управљају њиме. Како стичу људи поверења у вештице, кажу "погодила ми све", јер демон посматра човека и зна све његове тајне и он о њима информише вештицу (врачару), такође уз помоћ демона вештица врши магијске ритуале. Ритуал иницирања у вештицу је заправо како магијска тако у неку руку и правна радња, јер је то својеврстан уговор са ђаволом о оснивању ортачке фирме. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Новембар 5, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2009 CPS - Miroljub Petrović - Predavanje 11.06.2009 - Studentski dom Kosovska Mitrovica (8/11)Centar za Prirodnjačke Studije - 'Pitanja i Odgovori' TV Palma Plus (5/5)Centar za Prirodnjačke Studije - 'Pitanja i Odgovori' TV Palma Plus (4/5)Reklamno Ludilo - Visa Sila Ulosci ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Новембар 5, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2009 CPS - Miroljub Petrović - Predavanje 11.06.2009 - Studentski dom Kosovska Mitrovica (8/11) ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Новембар 5, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2009 Многи стари и лепи обичаји су или потпуно ишчезли или су само спорадично сачувани, као "жива старина". У такве спада и божићни опход коледара, или коленђана, групе маскираних мушкараца што су ишли по селима око Божића од куће до куће и певале коледарске песме у којима се изражавала простосрдачна жеља за напретком куће и здрављем укућана. Све је праћено игром и одређеним магијским поступцима, а маске и понашање коледара показују да су они представљали натприродна бића, чија је улога била слична полажајниковој, чиме се настојало утицати на плодност поља, размножавање стоке и здравље људи. Опход је сада изобичајен и може се видети само у фолклоризованом облику, како је сачуван у Ћићевцу и Сталаћу, градићима уз Јужну Мораву. U Grčkoj, koja je prešla na novi kalendar deca na badnje veče idu od kuće do kuće i pevaju božićne pesme, a zauzvrat budu počašćeni slatkišima ili novcem. Sličan običaj postoji i kod nas. Ивањдан се може назвати и Девојачким празником јер је читав низ ритуала поверен девојкама. У многим нашим крајевима, ноћ уочи Ивандана девојке пале ивандањске ватре, беру цвеће и траве, певају и плету венце. Девојке из Груже палиле су с вечери живу ватру или крес, а с венцима ивандањског цвећа целу ноћ су играле и певале. У рану зору су се разилазиле, а свака је носила угарак из ватре, а исплетен венац би стављала на врх капије. Слично се радило и у чачанским селима. Све се то ради у шали па је девојачки смех и цика одзвањао у ноћи. Овде се такође верује да ове ноћи треба хватати свице и носити кући. Изгубили смо наше обичаје а деси је потребна заједница, ешто у чему ће сви заједно учествовати зато прихватају туђе празнике и обичаје Питање је можемо ли и хоћемо ли нешто учинити да покушамо да наши обичаји поново заживе 0913_sport Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука