Jump to content

Шта мислите о .....?

Guest Alefshin

Препоручена порука

Не волим да слушам овакве бендове. Нису ми по укусу.  :group111:

Поред тога убише се да изгледају као неки рокери-металци итд. (поза, стил облачења), а звук им све само не то...

Нису искрени.

Опет ово је много квалитетније и слушљивије од турбо-дизел 1993.

Подели на овим сајтовима

Ni ja ne volim ove bendove, nedefinisani su mi...  :cheesy:

Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни!

Подели на овим сајтовима

Sve spram ukusa.Tralala stvari ovog tipa meni kao školovanom muzičaru nikad nisu bile ni zanimljiva,niti jasne.Al rekoh,stvar ukusa dobar decko

Опрости на радозналости, који инструмент свираш, или је соло певање у питању?

Подели на овим сајтовима

Sve spram ukusa.Tralala stvari ovog tipa meni kao školovanom muzičaru nikad nisu bile ni zanimljiva,niti jasne.Al rekoh,stvar ukusa dobar decko

Опрости на радозналости, који инструмент свираш, или је соло певање у питању?

Nema šta da se oprašta,pitaj slobodno:sviram dva instrumenta harmoniku i klavir.

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Danas je na nekoj temi pomenuto usvajanje dece. Pa mi je palo na pamet, tj setih se necega. Ovde u Italiji imaju nesto sto zovu "Usvajanje na daljinu". Mislim da to organizuju humanitarne organizacije a verovatno i ovdasnja Crkva. Radi se o tome da neko "usvoji" dete koje zivi kod svojih roditelja i dalje koji nisu zavidnog materijalnog stanja i salje mu mesecno neku sumu novca. Koliko moze, sta znam 50 evra mesecno recimo. A sto bi verujem kod nas omogucilo nekom detetu, odnosno njegovim roditeljima, barem da ne brinu o skoli i potrebama za skolu. Italijani tako pomazu deci po Africi, Aziji itd a mi bi mogli mozda tako nesto da organizujemo za nasu decu. Verujem da bi bilo ljudi i u inostranstvu a ima i u Srbiji dobrostojecih ljudi koji bi mogli tako da pomognu nekome. Ne bi to bio neki veliki trosak za nekoga ko radi na zapadu a bila bi nekome velika pomoc.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Meni je glupo postavljati pitanje mišljenja i mišljenje o ma kakvom postupku pomoći bilo kome kome je potrebna pomoć.

OK mozda sam pogresno se izrazio, ustvari pitanje bi trebalo biti ima li tako necega kod nas i ako bi neko zeleo tako da pomogne nekome kako to moze da uradi?

A ono gore bi vise bilo objasnjenje na sta sam mislio.

I predlog sta bi moglo eventualno da se uradi kod nas.

Подели на овим сајтовима

Ma ne radi se samo o tvom postu ovde, nego generalno o našem stavu u javnosti o usvajanju u inostranstvu generalno. Kod nas na radiju je skoro gostovala neka žena, prilično poznata pravoslavna publicistkinja ovde, i na pitanje poznatih koji usvajaju decu po Africi nije htela da se izjasni, u fazonu "rekla bih mnogo ružnih reči", a onda nastavila s bulažnjenjem o tome kako je blagosloven svako ko dete usvoji iz ljubavi. Šta je sad ona telepatijom videla da poznati glumci i pevači koji usvajaju decu tamo ne rade to iz ljubavi? Missim, cela priča je gnusna, jer svakako malo ko usvaja dete jer ga voli, već je pre onaj životinjski trip "moram da imam potomstvo!" - dakle sebičnost. I priče kako se poznati ne brinu o toj deci nego ih prepuste dadiljama i tako - alo bre, pa u društvima u kojima ti ljudi žive je to najnormalnija stvar i oni i svoju decu daju tako dadiljama, dakle nije da ih usvajaju "iz fore" i ne tretiraju ih ništa lošije nego svoju decu (a kao da mi svoju bolje tretiramo tako što ih dajemo na odgajanje bakama i dekama dok smo mi na poslu... :drugarstvo:)...

Dakle, šta hoću da kažem... donositi sudove o tome kad neko pomaže bilo kome (svejedno koji je motiv), je glupo.

A sad mi se pomešalo u glavi priča s Nemačkom pa ne znam ovo za usvajanje dece na daljinu da li ima kod nas ili to beše u Nemačkoj... :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Moja zena i ja smo razgovarali o tome, tj ja sam joj nesto bio predlozio ali misleci na decu u Africi ili nesto slicno na sta mi je ona rekla,bolje da pomognemo nekom detetu u Srbiji . Pa me zanima ima li toga kod nas.

Mislim da je ovaj nacin OK. Za nekoga ko ima decu a mogao bi pomoci nekome, a da to opet ne bude "bezlicna" pomoc, tipa das pare nekome i sada taj posle nekome drugom. Ovako se moze ostvariti neka vrsta kontakta. Ovde (italijani) tako pomazu nekom detetu, dete obicno im se javlja povremeno, napise pismo ili slicno i covek ima vise osecaj da stvarno nekome pomaze, zna kome i slicno. A dete ostane opet sa roditeljima koji ce ga najbolje paziti i voleti naravno. Mozda bi to mogla biti neka ideja za pomoc nasim ljudima na Kosovu na primer.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...