Милан Ракић Написано Јул 25, 2013 Пријави Подели Написано Јул 25, 2013 Ево и "моја" авијација дође на ред... Kupujemo i ruske helikoptere Naša Vojska, pored ruskih aviona, razmišlja o nabavci helikopterske eskadrile. Potrebni transportni helikopteri, a prva želja je ruski „Mi-171“ http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:444204-Kupujemo-i-ruske-helikoptere obi-wan, Срђан Ранђеловић and Sudija је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 25, 2013 Цивилни и војни хеликоптери потребнији од авиона? БЕОГРАД – Дневни лист Вечерње новости, позивајући се на извор из Генералштаба Војске Србије, објавио је пре неколико дана да Војска Србије размишља о набавци ескадриле транспортних хеликоптера. Пренесено је да су први кораци у вези набавке направљени крајем прошле године, да је војска припремила анализе и да је фаворит руски Ми-171. Цитирани извор наводи да је према дугорочним плановима развоја оружаних снага предвиђено јачање хеликоптерске флоте и да би почетне потребе задовољавале најмање четири нове или половне летелице. Истиче се вишенаменска улога транспортних хеликоптера како у примени у Војсци Србије тако и у извршавању задатака из треће мисије војске – помоћ цивилима у случајевима пожара, поплава и у ванредним ситуацијама. Подсећа се да Србија нема организовану хитну хеликоптерску службу за трагања, спасавање и транспорт, да је идеја о националној служби за те задатке стара више деценија. Војска Србије тренутно поседује 7 хеликоптера Ми-8Т и два Ми-17, летелице су старе, најмлађи Ми-8Т је стар 32 године а Ми-17, 22. Распоређени су у 890. мешовитој хеликоптерској ескадрили ’’Пегази’’, 204. ваздухопловне бригаде на Батајници и 119. мешовитој хеликоптерској ескадрили ’’Змајеви’’, 98. ваздухопловне бригаде на аеродрому Ниш. Користе се за борбене задатке, обуку падобранаца, транспорт трупа и опреме, и за трагање и спасавање. Могу пружати помоћ и цивилима, у гашењу пожара и у другим ванредним ситуацијама. Нова цивилна флота подједнако битна Клинички центар Србије и Влада Србије потписали су 29. јуна уговор о техничкој сарадњи по којем ће хеликоптерска јединца МУП-а Србије по потреби стављати на располагање један од својих хеликоптера за потребе хитног превоза повређених. Пре две недеље на хелиодрому Безбедносно информативне агенције хеликоптерска јединица МУП-а извела је показну вежба превоза болесника уз координацију са Ургентним центром Београда. Живојин Банковић, TangoSix.rs obi-wan and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 25, 2013 Пријави Подели Написано Јул 25, 2013 dobar izbor Mil Mi-171, u češkoj armiji gle ovog komentara, ahahahahaha. Чехи рекламируют наш пипелац! Мир перевернулся!!!!!!!!!!!!!!!!! i ovaj je zanimljiv. El Perú espera completar su lote! Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Jedan civilni Mi-171... http://voarnews.blogspot.com/2010/11/atlas-taxi-aereo-sera-primeira-empresa.html Sudija, Срђан Ранђеловић and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Jedan civilni Mi-171... http://voarnews.blogspot.com/2010/11/atlas-taxi-aereo-sera-primeira-empresa.html Салонац... Sudija and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Једно глупо питање. Зашто не постоји хеликоптерски такси? Неисплативо, недовољно безбедно или шта? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Једно глупо питање. Зашто не постоји хеликоптерски такси? Неисплативо, недовољно безбедно или шта? Постоји... Чак и код нас, али је скупо за обичан свет... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука