Jump to content

Prvi video snimci misteriozne Severne Koreje

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja mogu da razumem i socijalizam i kapitalizam ali ne mogu tvoje unikatno, apsolutno individualno shvatanje tih pojmova.

Svaki socijalizam se dokazao apsolutno neefikasan. Tacka. Nema diskusije. 

Te price kako "porobljulje ljude" i slichno su glupost i klasichna propaganda koja veze sa realnoscu nema. Kao sto rekoh, ti si mnogo toga ali porobljen nisi. Sve sto imas i sve sto radis je na tvojoj dobroj volji. Ti ne moras da imas taj stan od koliko-vec vredi, sam si dobrovoljno pozeleo da ga kupis i moras da radis da bi ga kupio.. inje tu niko poroboljen...to je sve svojevoljno i dobrovoljno. I to je pravedno. 

Pa kada sam ja rekao da je socijalizam efikasan? Zbog neefikasnosti je i propao.

A sto se tice "robovanja" i moram li ili ne da imam stan koliko imam je upravo ta prica o robovanju koju ti ne razumes. kapitalizam je sav okrenut potrosnji i materijalnom bogacenju i u takvom sistemu ti ako ne prihvatis da tako zivis samoga sebe izolujes. Pogledaj americke filmove na primer i one kvartove srednje klase, sve kuce su pravljene kao po kalupu. ne mozes ti da budes pripadnik srednje klase, da radis kao stomatolog recimo i da vozis polovan auto od 2000 dolara i da zivis u kamp kucici u nekom takvom kvartu. Mozes ali ces biti izolovan. 

I u socijalizmu je manje vise isto ali poenta je da je materijalno bogacenje "negativno", to je ono sto komunisti nazivaju "malogradjanstina" , trcanje za bogatstvom, boljim kolima, vecom kucom... Zato u socijalizmu imas tu neku jednakost u siromastvu, svi smo vozili zastavu 101, i nije tu nekada bilo neke mogucnosti da odskaces od drugih.

U tome je razlika izmedju ta dva sistema koju ti ne razumes.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Tako to radi Džemerika, kada su američka preduzeća u pitanju, onda više ne važi ni odluka suda. Toliko o slobodnom tržištu koje nam se propagira.. http://www.b92.net/t...8&nav_id=739294

To je praksa onoga za sta se vi zalazete, u "nasem" sistemu to ne bi bilo moguce jer drzava ne bi mogla da cini takve stvari.

Kad imas "jaku drzavu" je vec druga prica, mi se zalazemo za razdvajanje drzave i privrede.

A da Amerika odstupa od odredjenih principa je odavno poznata cinjenica.

Zato nisu bas toliko silni koliko su bili.

Подели на овим сајтовима

To je praksa onoga za sta se vi zalazete, u "nasem" sistemu to ne bi bilo moguce jer drzava ne bi mogla da cini takve stvari.

У ”нашем” систему пре свега не би могла да се патентира тако фундаментална технологија (то исто раде све компаније, укључујући и Епл, јер им патентни закони омогућавају). Све је труло од самог почетка, ово са ветом је само кулминација.

Подели на овим сајтовима

У ”нашем” систему пре свега не би могла да се патентира тако фундаментална технологија (то исто раде све компаније, укључујући и Епл, јер им патентни закони омогућавају). Све је труло од самог почетка, ово са ветом је само кулминација.

Exactly.

Подели на овим сајтовима

nije država koja se meša u Apple, nego Apple se meša u državu!

Da drzava nema mogucnost da izvrsi Eplu tu "posebnu uslugu", to ne bi bilo moguce.

Kada drzava to moze, logicno je da ce finansijski giganti pokusavati ovo i ono (da zakupljuju ponesto, ovakve "uslugice" itd.).

Подели на овим сајтовима

I u socijalizmu je manje vise isto ali poenta je da je materijalno bogacenje "negativno", to je ono sto komunisti nazivaju "malogradjanstina" , trcanje za bogatstvom, boljim kolima, vecom kucom... Zato u socijalizmu imas tu neku jednakost u siromastvu, svi smo vozili zastavu 101, i nije tu nekada bilo neke mogucnosti da odskaces od drugih.

To je neka tvoja "vizija" jer si po tom opisu ti upravo malogradjanin koji tezi za boljim zivotom, vecim komforom, vecom kucom, boljim kolima itd.

Posebno je velika ta laz o teznji za boljim kolima, najbogatji ljudi u kapitalizmu voze prosecna kola. Za tim kolima trckaraju uglavnom komunjarski komesari.

Npr, Bil Gates ti vozi forda focusa,

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

To je neka tvoja "vizija" jer si po tom opisu ti upravo malogradjanin koji tezi za boljim zivotom, vecim komforom, vecom kucom, boljim kolima itd.

Posebno je velika ta laz o teznji za boljim kolima, najbogatji ljudi u kapitalizmu voze prosecna kola. Za tim kolima trckaraju uglavnom komunjarski komesari.

hteo sam da dodam jednu stvar, ja nikako ne mislim da si ti malogradjanin, mislim da si neko ko zeli da obezbedi konformniji i bolji zivot za svoju decu i mislim da na to apsolutno imas pravo i zato sam upravo protiv socijalizmu. Jer se ti radis i trudis i svojim znanjem pravis te pare.

Sa druge strane u socijalizmu komesari i "guzonjini sinovi" otimanjem tudjih para dok drugi voze stojadine uzivaju prednosti.

Osim naravno Boga.. Odgovor: Jaka, pravna, slobodna i demokratska država, verna svojim principa jer od nas, kroz nas, za nas, gde Bill Gates'u ne pomaže ni sve njegovo bogatstvo ako on nije u pravu!

I pre svega libelarna. Bogati u socijalizmu su obavezno politicki mocni i poznaju ostale sudije adovkate itd.. u libelarizmu sudiju savrseno ne zanima ko si i cij si i koliko para imas. Izuzeci postoje ali mnogo manje nego u socijalizmu.

Подели на овим сајтовима

Odakle tebi da je ijedan od ovih auta gatesov?

http://www.digitaltrends.com/cars/drivestyles-of-the-rich-and-famous-worlds-wealthiest-people-and-the-cars-they-drive/

Imao je par "supercars" ali totalna je nebuloza da "vozi" ove aute, pitanje da li su uopste njegovi. Na posao u microsoftu redovono dolazi ford focusom.

od tih "supercars" ima dva porsea koja je odavno kupio... uopste se ne siri ovoliko koliko ti pokazujes ovde.

Te "zlatne" verzije auta uglavnom voze sultani i tako slichni bogati rodjeni.

Подели на овим сајтовима

Da, i ovaj Silver Lamborghini je Billy verovatno samo izjamio.. Billy na volanu:

http://graphics8.nytimes.com/images/2004/10/27/automobiles/27grim.xl.jpg

Kao jedan od najbogatijih čoveka na svetu teško da će sa ford fokusom da ide na posao, zar ne.. osim ako mu je radno mesto odmah u privatnoj bašti. ;)

Navodno ima taj ford fokus, parkira ga negde u njegovih četiri garažnih parkova kojih ima u svojoj kući.

Ne znam sto to mislis, bil gates redovono dolazi sa ford focusom na posao. Stiv balmer redovno dolazi sa taunusom a varen bafet najcesce vozi kadilak svt...

inace pitanje da li je ovon na slici bil gates...

nit ima iste naocare kao bil niti na istoj strani zalizak

http://www.microsoft.com/global/en-us/news/PublishingImages/exec/billg/print/billg1_print.jpg

Nemam nikakvih problema sa idejom da bill gates moze da vozi forda focusa... udobniji i praktichniji auto nego ferari za svakodnevni zivot...

svi ti "Skupi" i brzi automobili su pakao za svakodnevnu voznju i zivot.

Подели на овим сајтовима

Ma jest.. I dok vozi Ford fokus prati ga cela privatna armija da ga niko ne kidnapuje i tako, ili... Daj molim te, ne budi dete.

Evo i jedna njegova kućica:

http://www.usnews.com/usnews/tech/billgate/gates.htm

Evo šta piše za "Underground Garage":

Size: 6,300 sq. ft.
This cavelike structure is the largest and best hidden of three garages. Built entirely underground of concrete and stainless steel, it can easily park 10 or more cars. Some of the concrete is purposely broken for a "deconstructivist" look.

Nisam rekao da ne trosi novac vec da ne pate svi od tih "skupih Auta" posebno self-made preduzetnici kao sto je bill gates.

Moj ortak radi u facebooku vise puta je vidjao Zuckenberga koji se komotno vozi u nekom tako autu srednje klase nema nikakvu armiju, ne vidim zasto bi imao bill gates? I ako mark zuckenberg moze davozi neki auto srednje klase sto ne moze bill gates?

Nisam dete ali znam ljude koji rade pri tim industrijama i znaju te self made milionere.

Подели на овим сајтовима

Ti si definitivno nepismen.... Amo se vratis nekoliko posto a unazad videces da sam upravo to napisao za sebe i to kao negativnu osobinu .... A to sa Ford Fokusom pokazuje da slabo razmisljas svojom glavom... Za razmisljanje izgleda obicno koristis ono sto je neko drugi vec razmislio

Подели на овим сајтовима

Sa druge strane u socijalizmu komesari i "guzonjini sinovi" otimanjem tudjih para dok drugi voze stojadine uzivaju prednosti.

Koji bre komesari? Komesare si imao samo u partizanskim filmovima i nigde vise ... i evo ovde kod tebe sada...

Подели на овим сајтовима

Ako se ti ovako edukujes onda mi vise nista nije cudno ..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...