grigorije22 Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Izlazeći, gledat ću trupla ljudi koji se od mene odmetnuše: crv njihov neće umrijeti i njihov se oganj neće ugasiti - bit će na gadost svim ljudima. Isaija 66,24 Kada Isus koristi izraze gde crv njihov ne umrire i oganj se ne gasi Marko 9,44, Marko 9,46, Marko 9,48 on se poziva na ovaj stih proroka Isajie gde stoje mrtva tela. Da li to znaci da ce gresnici da budu unisteni a ne da ce vecno da se muce? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Tacno tako,Bog zna DNK svakog od nas...I oni koji budu spaseni,ponovo ce biti stvoreni..Nece sigurno ubice i td...."Cekam vaskrsenje MRTVIH,i zivot buduceg veka" "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Ја мислим мало другачије. Чега је симбол црв? Смрти и пропадања - јасно. Али, кад црв поједе трупло, он одлази. А овде се каже да црв неће умрети и огањ се неће угасити, где огањ алегоријски представља мучење. Дакле, грешници ће сами створити пакао. Да поновим оно што су мени говорили: за онога ко је волео Бога и ближње вечно постојање без престанка и без промене (после општег васкрсења) биће рај, вечно блаженство и радовање. За онога, пак, који је целог живота мрзео Бога и ближње вечно постојање без престанка и промене (без, дакле, могућности да се умре, да се нестане) биће вечно мучење, јер ће бити пред лицем оних које су мрзели. То је стање вечне самрти, али се не умире. Самрт = црв, али црв не одлази, нити се пламен гаси, мучење је вечно. То имате код неког одо ових новијих стараца... каже: у паклу гладују, јер држе предуге кашике и кад захвате јело, док принесу устима, они проспу. А у Рају - исто јело, исте кашике, али хране не себе, него један другога и сви су сити. Значи ова слика код Исаије представља вечно мучење. Јер - размислите: постојање је ствар изван наше слободе. Дакле, нико нас не пита да ли хоћемо да се родимо, тј да живимо, али од нас зависи како ћемо да живимо. Ако самоубице не васкрсавају, онда су награђени: па они и нису хтели да живе. Али не... Управо ова слика, где црв не умире и огањ се не гаси потврђују опште васкрсење и оно да Праведни Судија како чује - онако суди. Ignjatije, Срђан Шијакињић, Драгана Милошевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Ја мислим мало другачије. Чега је симбол црв? Смрти и пропадања - јасно. Али, кад црв поједе трупло, он одлази. А овде се каже да црв неће умрети и огањ се неће угасити, где огањ алегоријски представља мучење. Дакле, грешници ће сами створити пакао. Ja mislim da "oganj neugasivi" oznacava strasti, a crv ne znam sta znaci, iako sam imao jednog u stomaku od oko 5cm ili vise, a taj moze da naraste 30cm zove se decija glista, i nije nimalo decija nego je iz horor filmova, nema sistem za varenje jer hranljive materije uzima apsorpcijom preko kutikule sta vec, i zato joj je sva unutrasnjost ispunjena reproduktivnim sistemom, to sam morao da seciram na ekologiji, jos je smrdela cela ucionica smrdi na to sredstvo za konzervaciju glisti i povracalo mi se koji je to smrad i gadost, nisam vido nista gadnije, iako krpelji su prilicno ogavni kad se napiju krvi. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Najvise sto zbunjuje to je pominjanje mrtvih tela kod proroka Isajije, pa se onda taj stih koristi kao dokaz da ce gresnici da budu unisteni za vecnost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Postoji jos jedan stih Kazna za Edom ovako glasi. "Neće se gasiti ni noću ni danju, doveka će se dizati dim njezin..." Isaija 34,10 Da li mi danas vidimo da se dize dim iz Edoma? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Кључ је схватање месијанизма код писаца књиге пророка Исаије... Како имамо три писца, тако имамо и три различите фаза схватања месијанизма. Па кад се узимају реални топоними - попут Едома овде - то је у вези са тада актуалним односом Израиља и Едома. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Samo jedno pitanje Griso: sto se ti toliko raspravljas sa raznoraznim adventistima, Jehovinim svedocima, Miroljubovim pristalicama i slicnima? Jeste, pominju se tu u Bibliji mrtva tela, sve je to tacno. Samo sto je stvar tumacenja kako ce se neke stvari shvatati. I tu je svaka prica gotova. Oni imaju neka svoja ucenja i Bibliju tumace u skladu sa time, mi imamo neka svoja gledista i Bibliju shvatamo na odredjen nacin. I to je to. Nema svrhe da se ubedjujes sa njima koje je tumacenje ispravno, jer niko ne moze da dokaze da je bas on u pravu. Samo gubis dragoceno vreme. Tol'ko. Драгана Милошевић, Срђан Шијакињић, DYNABLASTER and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Jeste, pominju se tu u Bibliji mrtva tela, sve je to tacno. Samo sto je stvar tumacenja kako ce se neke stvari shvatati. Posto ti imas znanje ajde objasni kako treba shvatiti to za mrtva tela, posto se Isus poziva bas na taj deo kada govori o ognju i crvu koji ne umire. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Кључ је схватање месијанизма код писаца књиге пророка Исаије... Како имамо три писца, тако имамо и три различите фаза схватања месијанизма. Па кад се узимају реални топоними - попут Едома овде - то је у вези са тада актуалним односом Израиља и Едома. Postoji ista tvrdnja i za Judu 7 i tu sam nasao da je u pitanju pogresan prevod pa je to mozda i ovde slucaj. "Neće se gasiti ni noću ni danju, doveka će se dizati dim njezin. U otkrovenju isto pise dim njihovog mucenja dizace se vavek. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Samo jedno pitanje Griso: sto se ti toliko raspravljas sa raznoraznim adventistima, Jehovinim svedocima, Miroljubovim pristalicama i slicnima? Zato sto hocu da steknem znanje da nadjem odgovor na njihove tvrdnje i da naucim neke stvari. Ali sada cu da uradim nesto jos gore, ima sada za kaznu da ubacim Vasilija u grupu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Posto ti imas znanje ajde objasni kako treba shvatiti to za mrtva tela, posto se Isus poziva bas na taj deo kada govori o ognju i crvu koji ne umire. Nisam nigde rekao da imam znanja o tome. Iskren da budem, nikad nisam bio tako zaokupljen Biblijom da me je zanimalo da saznam znacenja svakog stiha. Na kraju krajeva, ni ne postoji univerzalno tumacenje Biblije u Pravoslavnoj Crkvi. Vise se radi o pojedinim delovima. Elem, kad me vec pitas, ono sto mi prvo pada na pamet jeste da se to "mrtvi" shvati kao oni koji su duhovno mrtvi, koje je crv mrznje i zla izjeo do neprepoznatljivosti, tako da samo Bog i dalje moze da ih prepozna kao svoje ikone. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Elem, kad me vec pitas, ono sto mi prvo pada na pamet jeste da se to "mrtvi" shvati kao oni koji su duhovno mrtvi, koje je crv mrznje i zla izjeo do neprepoznatljivosti, tako da samo Bog i dalje moze da ih prepozna kao svoje ikone. Moze ali tamo stoji da ce spaseni da vide leseve gresnika. Znaci koristi se rec lesevi i u tome je ceo problem i nista vise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Ovakvim pitanjima se bavim hermeneutika Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Moze ali tamo stoji da ce spaseni da vide leseve gresnika. Znaci koristi se rec lesevi i u tome je ceo problem i nista vise. То је симболично, не треба разумети дословно... Какав би то "рај" био да гледаш црвљиве лешеве како се распадају... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука