Jump to content

Постоји ли шанса да је Јуда сада у рају???

Препоручена порука

Али не заборави да се због тврдоће срца и дао Закон Мојсију...тако да не мора баш све ни да буде црно-бело у ономе што изговара Христос...

Nisam ja ni rekao da je ista crno-belo u Jevandjelju... ali tvrdnja da eto i Juda posle svega moze da se spase stvarno nema nikakve osnove...

a mi smo kao bolji od Jude?????????

за сад, још се нисмо пресудили сопственом руком.

a to sto Ga izdajemo mnogo cesce svojom egzistencijom i mnogo duze kroz citav nas zivot???

истина је, заиста да Га сваког трена издајемо и мишљу а камоли делима јер не обитавамо у пуноћи понуђене Истине.

али, за мој појам, није проблем у издаји.

мислим да постоји разлика између трајног стања где још увек постоји наде за покајањем или се тражи покајање у себи за све грехе које опажамо у свом слепилу, и коначног стања где човек сам себи пресуди јасно, децидивно и недвосмислено.

реално стање Јуде осведочено Новим Заветом је да се човек најнормалније причешћивао и онда радио на убиству Цркве и Бога. не видим да неко од нас то овде ради.

овако кад телесно размишљам, просто испадне невероватно да је тај човек Јуда уопште капирао Господа Исуса Христа као Бога, него пре као човека. јер је просто поражавајуће и одузима свако могуће оправдање за њега ако Га је схватао као Богочовека и Јединог Човекољупца и ипак цео план осмислио и спровео.

да се не варамо, Јуда је морао да осмисли ситуацију која ће довести до хапшења, свесно дати изговор синедриону и римској власти са којима се договарао око издаје.

да је то некако случајан, несвестан чин, па тек онда самоубиство из очаја, заборављајући у трену 3 године живота са Господом и сваки реч и слово коју је чуо - то бих још и скапирао и сумњао бих да ли постоји могућност.

али ако је то свестан и намеран чин, како се и чини из свега нам датог, приде и тумачења светих Отаца и Апостола која постоје - онда је то потпуно недвосмислен чин издаје и логичан завршетак неког ко је у одсуству љубави, ко никад уствари није ни општио са Богом, чак ни у путиру, и сам је себи пресудио одрицањем од благодати Божје спасења. слободан избор обично гласније говори делима него устима, ма где се налазио човек ... практично није ни мишљу пристао на све оно што је Господ понудио.

а како ће Господ решити то, ја верујем у правду где се Каин и Авељ грле у Рају један другог волећи.

мислим да је Господ више него способан за такво дело љубави, али хоће ли Јуда бити?

не знам ни да ли је то могуће, а камоли да ли.

Подели на овим сајтовима

Али не заборави да се због тврдоће срца и дао Закон Мојсију...тако да не мора баш све ни да буде црно-бело у ономе што изговара Христос...

Постављена слика

vidite kako to profa radi :-)))

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Zato sto ga je Juda sam izabrao...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Cinjenica da je za vreme ovog zivota nacinio konacan izbor, koji se u Carstvu buduceg veka samo potvrdjuje...

U ovom zivotu se bira, odlucuje, napreduje, stice blagodat Svetoga Duha kao zalog vecnosti...

Inace, kakvog bi smisla imao onda ovaj zivot, ako i u buducem mozemo da se popravimo?

Ovaj zivot je skola, ispit, na kome pokazujemo kuda smo namerili i kako smo opredelili svoju slobodu...

Buduci zivot je ostvarenje punoce onog stanja koje smo ovde stekli, bilo da je to stanje pakleno ili rajsko...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Znaci u eshatonu neko iscupa volju iz nase licnosti i mi eto tako prebivamo zamrznuti u onom stanju u kojem smo bili u momentu suda???

Ne znam samo odakle ti takva ideja...

Naravno da ne iscupa, ali u pitanju je konacni Sud ljubavi Bozije ovom svetu i veku...

Bog ce konacno da potvrdi i ispostuje nasu prethodno pokazanu i projavljenu volju...

Подели на овим сајтовима

Znaci u eshatonu neko iscupa volju iz nase licnosti i mi eto tako prebivamo zamrznuti u onom stanju u kojem smo bili u momentu suda???

Ne znam samo odakle ti takva ideja...

Naravno da ne iscupa, ali u pitanju je konacni Sud ljubavi Bozije ovom svetu i veku...

Bog ce konacno da potvrdi i ispostuje nasu prethodno pokazanu i projavljenu volju...

A sta ako mi zelimo da promenimo stanje u koje smo dospeli?

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Aquillio sa srećom moderacija.

Mislim da se tamo ne može više ništa činiti.Pošto je Juda otišao nepokajan,u takvom stanju će i prebivati.Njegova volja će mu i pričinjavati muke.

Hvala.

Ako moze malo obrazlozenja za ovo da ce necija volja pricinjavati bilo sta. Ako sam ja dobro shvatio volja je "motor" licnosti koja istu usmerava ka odredjenom ontoloskom modelu. Sve dok taj motor postoji u sastvu licnosti moguca je promena.

Ako cemo nepokajane tako 100% zacementirati u njihovo stanje to znaci da im je neko ili nesto ili uklonilo volju ili sabotiralo na neki nacin.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...