Crveni Baron Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Da obrati paznju na potecijanlne pesake. Ali ne i da mora da smanji brzinu kako ti tvrdoglavo i netacno tvrdis. MORA da prilagodi brzinu uslovima u saobracaju odnosno da uspori. 50 km / h je "MAKSIMALNA DOZVOLJENA BRZINA" a ne brzina koja ga oslobadja odgovornosti..Ako nekoga udari na pesackom prelazu kriv je uvek .Pitanje je samo koliko je kriv. da li ce da plati kaznu, ostane bez dozvole ili ode na robiju. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Verovatno sa tranzitnih puteva van grada gde je dozvoljena brzina 80. U gradu ti je svaki pesacki prelaz plavom bojom kao znak obavestenja jer nema potrebe da upozoris vozaca za pesacki prelaz u gradu. A cemu sluzi ovaj znak ovde? Ni on ne ogranicava brzinu , kako ti kazes. Cemu sluzi onda? kao ukras? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 MORA da prilagodi brzinu uslovima u saobracaju odnosno da uspori. 50 km / h je "MAKSIMALNA DOZVOLJENA BRZINA" a ne brzina koja ga oslobadja odgovornosti..Ako nekoga udari na pesackom prelazu kriv je uvek .Pitanje je samo koliko je kriv. da li ce da plati kaznu, ostane bez dozvole ili ode na robiju. Naravno da mora da prilagodi brzinu pesaku koji je zgazio na pesacki i da stane da bi propustio pesaka. Ko ti tu sta prica? Ali ne mora da uspori cim pridje pesackom, sto ti tvrdis. I naravno da si kriv ako si udario peska na pesackom. Osim ako tu nije smefoar sa crvenim za pesake, koji je pesak prekrsio. Prilagoditi "brzinu" uslovima sabracaja ne znaci da trebas da usporis ispred svakog pesackog, cim ga vidis. Prilagoditi brzinu znaci naprimer da ako ti neki auto blokira pogleda na pesacki pa ne mozes lepo da vidis da li pesak krece ili ne tada usporis, tako ja radim. A ti slobodno nastavi da usporavas cim vidis belu zebru. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 A cemu sluzi ovaj znak ovde? Ni on ne ogranicava brzinu , kako ti kazes. Cemu sluzi onda? kao ukras? Da upozori i da povecas paznju. Tamo ti lepo pise cemu sluze znaci upozorenja. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Naravno da mora da prilagodi brzinu pesaku koji je zgazio na pesacki i da stane. Ko ti tu sta prica? Ali ne mora da USPORI cim pridje pesackom, sto ti tvrdis. I naravno da si KRIV ako si udario peska na pesackom. Osim ako tu nije smefoar sa crvenim za pesake, koji je pesak prekrsio. Mora da uspori, jer ako ne uspori a pesak koji je stajao na trotoaru i jos nije nagazio na pesacki ako u jednom trenutku odluci da pruzi nogu i nagazi na pesacki , kada je vozac na pola metra od njega i krece se neprilagodjenom brzinom odnosno 50 km/h, vozac je uvek kriv.To je poenta koji ti ne shvatas. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Da upozori. Slican takav znak imas za nailazak na ulicu sa pravom prvenstva. Kada imas stop u sestouglu znaci da stanes. Kada iams trougao koji te obavestava da nailazish na ulicu onda ne moras da stanes ali trebas biti oprezniji. Na sta i zasto da te upozori? Kakvu posledicu treba da izazove upozorenje? da nastavis mrtav ladan da se kreces kao da nije ni bilo upozorenja? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Mora da uspori, jer ako ne uspori a pesak koji je stajao na trotoaru i jos nije nagazio na pesacki ako u jednom trenutku odluci da pruzi nogu i nagazi na pesacki , kada je vozac na pola metra od njega i krece se neprilagodjenom brzinom odnosno 50 km/h, vozac je uvek kriv.To je poenta koji ti ne shvatas. To se zove bacanje pod auto i akt je samoubistva. Takvog pesaka treba poslati u mentalnu instituciju. Ko ce da skoci ispred auta koji ide 40-50 na sat o cemu ti pricas? A mene zanima zasto mi pricamo o ovome, kada je u pitanju sudar na semaforu? Semafor ti ima vecu snagu nego znak. Ako je za pesaka na semaforu crveno a on skoci pod auto pola metra ispred njega vozac moze da ne odgovara ako je isao dozvoljenom brzinom. Na sta i zasto da te upozori? Kakvu posledicu treba da izazove upozorenje? da nastavis mrtav ladan da se kreces kao da nije ni bilo upozorenja? Ja ti lepo dao link da procitas da naucis... tebi to tesko i nije znak upozorenja vec znak opasnosti: Znakovi opasnosti sluze da se ucesnici u saobracaju upozore na opasnost na delu puta i da se obaveste o prirodi te opasnosti. Postavljaju se po pravilu izvan naselja na udaljenosti od 150-250 m ispred opasnosti na putu.Ali ako se znakovi opasnosti postavljaju na udaljenosti manjoj od 150 m ili vecoj od 250 m, onda im moraju biti dodate i dopunske table sa naznacenom udaljenoscu do mesta opasnosti. Na putu u naselju, znakovi opasnosti mogu se postavljati i na udaljenosti manjoj od150 m ispred opasnog mesta, bez postavljanja dodatne table. Znaci da treba da pazish vise jer ces u sledecih 200 metra mozda da naidjes na pesaka zbog kog ces morati da stanes. To da li moras da umanjis brzinu ili ne zavisi od toga kakav auto vozish i koliko si dobar vozac. Isto tako i za ove opasne krivine. Daj mi bmw m3 ja cu da prodjem kroz one krivine komforno sa 80 daj mi stojadina moracu da spustim na 40 da ne izletim u suprotnu traku. Daj mi auto sa boljim kocnicama na 20 metra ispred pesackog je dovoljno da zakocim, daj mi auto sa losijim moracu da smanjim brzinu cim vidim znak da ne bih doveo sebe i pesaka u rizik. Nisi obavezan nista, sve je to na tvojoj lichnoj proceni ako je ona pogresna odgovaras jer si bio upozoren na potencijalno opasnu situaciju ispred tebe. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 http://www.pravni-fakultet.info/assets/zakoni/zobs.pdf clan 23. Vozač je dužan da obrati pažnju na pešake koji se nalaze na kolovozu ili stupaju na kolovoz ili iskazuju nameru da će stupiti na kolovoz. Kada prilazi pešačkom prelazu, vozač mora da prilagodi brzinu vozila tako da u svakoj situaciji koju vidi ili ima razloga da predvidi, može bezbedno da zaustavi vozilo ispred pešačkog prelaz Evo obrazuj se malo .... gago.m је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Vidis ono "ili ima razloga da predvidi" iz zakona .... e tu ti pise da onaj znak upozorenja je u stvari znak kojim se ogranicava brzina ... Ali ti nisi u stanju to da razumes, malo je komplikovano ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 22, 2013 Пријави Подели Написано Јул 22, 2013 http://www.pravni-fakultet.info/assets/zakoni/zobs.pdf clan 23. Vozač je dužan da obrati pažnju na pešake koji se nalaze na kolovozu ili stupaju na kolovoz ili iskazuju nameru da će stupiti na kolovoz. Kada prilazi pešačkom prelazu, vozač mora da prilagodi brzinu vozila tako da u svakoj situaciji koju vidi ili ima razloga da predvidi, može bezbedno da zaustavi vozilo ispred pešačkog prelaz Evo obrazuj se malo .... Ti sve vreme pricas da trebas uvek smanjis brzinu, i konstatno zaboravljas da moze da ne postoji nijedan pesak koji zeli da predje. Ali ti nisi u stanju to da razumes, malo je komplikovano ... Ja fala bogu vozim vec pet godina aktivno skoro svaki dan, nisam imao nijedan saobracajni prekrsaj osim nepropisnog parkiranja. A ono ulazenje u jednosmernu ako si ikad bio u nisu usao sam u jednosmernu kod supa, tamo se to toliko cesto desava da sam pitao pandura lichno kako da se izuvcem iz ovog njihovog haosa jednosmernih. To sto te sluchajno usralo da imas i znak upozrenja za pesacki da mozes da nastavis da bilbijas, opet josh jedan svedok koliko pojma nemas vec pricas nesto napamet. O situaciju gde ti pesak iskace pola metra ispred auta, znam coveka kome se to desilo oslobodjen tuzbe jer je pesak sam priznao. Sud uvek uzima situaciju za odbranu pesaka ukoliko nema svedoka da je pesak bio psihotichan kao onaj kog si ti opisao. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 22, 2013 Пријави Подели Написано Јул 22, 2013 .... A evo clan i za onu tvoju "granu" zbog koje nisi video snak za jednozmernu ulicu... Član 42. Vozač je dužan da brzinu kretanja vozila prilagodi osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo može blagovremeno da zaustavi pred svakom preprekom koju pod datim okolnostima može da vidi ili ima razloga da predvidi, odnosno da vozilom upravlja na način kojim ne ugrožava bezbednost saobraćaja. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 22, 2013 Пријави Подели Написано Јул 22, 2013 A gde sam ja rekao da ne trebas nikad da smanjis brzinu? Ovu glupost ti ponavljas vec dve-tri stane na forumu ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 22, 2013 Пријави Подели Написано Јул 22, 2013 Ovu glupost ti ponavljas vec dve-tri stane na forumu ... To sto ti nisi sposoban da se izrazish kako treba nije moj problem: rekao si ovo: Duzan si da usporis, budes oprezniji ispred pesackog prelaza inace koja svrha je postavljanje znaka upozorenja da se priblizavas pesackom prelazu genije ... Nisam duzan da usporim ako je pesacki prelaz i oko njega prazno. Naprimer. Nisam duzan da usporim ako ne postoji pesak koji izrazava nameru da predje ulicu. Takodje. Ti nigde pesake nisi pominjao ali si izgleda nesposoban sopstvenu misao da izrazis. A ti da si neki iskusan vozac znao bi da ne postoje znaci upozorenja ispred pesackih prelaza u gradu. Vec samo znaci obavestenja koji te obavestavaju jer moze naprimer zebra da bude izbirsana. http://www.rts.rs/upload/storyBoxImageData/2012/02/23/9315932/Znakovi-te.jpg http://www.pressonline.rs/sw4i/thumbnail/dzip.jpg?thumbId=944735 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 22, 2013 Пријави Подели Написано Јул 22, 2013 Nisam duzan da usporim ako je pesacki prelaz i oko njega prazno. Naprimer. Nisam duzan da usporim ako ne postoji pesak koji izrazava nameru da predje ulicu. Takodje. Duzan si da usporis jer si duzan i da predvidis mogucnost da iz nekog budzaka iskoci pesak ... Ako se to dogodi i ti ga udaris kriv si jer nisi usporio ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 22, 2013 Пријави Подели Написано Јул 22, 2013 Duzan si da usporis jer si duzan i da predvidis mogucnost da iz nekog budzaka iskoci pesak ... Ako se to dogodi i ti ga udaris kriv si jer nisi usporio ... Kada kazes da je neko duzan znaci da ako te milicija uhvati da vozish 50 na sat moze da te kazni. Sto nije tacno. Duzan si da prilagodis brzinu, a prilagodjavnje brzine ne mora da znaci usporavanje - nekom mora nekom ne mora kao sto rekoh zavisi koji auto vozish kakva ti je preglednost pesackog itd. Za mene prilagodjavanje brzine ne znaci usporavanje pred svaki pesacki. Ako za tebe znaci - nije moj problem sto si nesiguran i neiskusan vozac. Ja nisam duzan da smanjujem brzinu jer sam dovoljno iskusan da procenim kada to treba da radim kada ne. Za svojih pet godina voznje do sada nijednom nisam udario pesaka niti neko drugo vozilo. Ustvari lazem te, jednom za malo kada sam isao 20 t.j kada sam po tvojoj logici prilagodio brzinu smajnio ispred pesackog pa se ja i pesak nismo razumeli nije znao dal cu da mu stanem ili idem, on krenuo ja ukocio. Pesaci uglavnom nemaju zelju za samoubistvom pa ne trce na pesacki kao idioti. I oni takodje nose obaevze u saobracaju znam vise sluchajeva gde je pesak udaren a vozac oslobodjena cak i na pesackom. Ja lichno smanjujme brzinu samo kada vidim pesake koji nameravaju da predju, to mi je dosta 10 metra ispred pesackog da prikocim, kada idem 40-50 dosta da stanem, ili kada mi je smanjena vidljivost ka pesackom prelazu npr kombi ili neki veci auto parkiran ispred pesackog. Ako se to dogodi i ti ga udaris kriv si jer nisi usporio .. Ne znam koliko puta da ti ponovim ima ljudi koji nisu osudjivane za te stvari. Naveo sam ti par slucajeva i zasto nisu. Ono pravilo "uvek je kriv onaj koji udari od pozadi" u rusiji su masivno iskoriscavali prikoci lik naglo da ga zabodes namerno pa svi rusi imaju instalirane kamere u automobilima po zakonu da bi moglo da se vidi da li je namerno kocenje ili ne. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука