Jump to content

О Богочовештву, богочовечанству и софиологији

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

@ Проклос о Дијадохос Не злоупотребљавам свој свештенички чини или службу ,или статус како ти кажеш,нити спамујем.Једно ,време,раних 90-тих сам се одушевљавао руским теолошким философима као што су оци Булгаков и Флоренски и тада сам мислио да је богочовештво прави термин,међутим,касније сам сазнао да тај термин  "вуче" на нешто треће,на сливеност божанства и човештва,на неку трећу смешану природу.Халкидон је јасан.Христос је  у две природе,из две природе,које су у једној Ипостаси-несливене итд.Где богочовештво помиње отац Јустин?Што се тиче списа О души,њега сврставају у псеудомаксимовске списе,о томе у библиографији у књизи АРХИ КЕ ТЕЛОС.Даље,што се тиче теоретисања на форуму-ја нисам за то јер споро и на широко пишем,али и не желим да се свађам са непознатима,не желим ни са познатима.За разлику од тебе који си ме овде вређао,исмејавао и чак претио на начин како ни зидари Црнотравци не умеју.И то један теопоета,теолог и литург у броју оних 1% преосталих теолога у СПЦ,појац и неуспели епигон литургијско-певничке обнове.Ето, ти тај статус можеш да злоупотребљаваш,кад већ ја могу свештенички,како ти кажеш.

Подели на овим сајтовима

@ Проклос о Дијадохос Не злоупотребљавам свој свештенички чини или службу ,или статус како ти кажеш,нити спамујем.Једно ,време,раних 90-тих сам се одушевљавао руским теолошким философима као што су оци Булгаков и Флоренски и тада сам мислио да је богочовештво прави термин,међутим,касније сам сазнао да тај термин  "вуче" на нешто треће,на сливеност божанства и човештва,на неку трећу смешану природу.Халкидон је јасан.Христос је  у две природе,из две природе,које су у једној Ипостаси-несливене итд.Где богочовештво помиње отац Јустин?Што се тиче списа О души,њега сврставају у псеудомаксимовске списе,о томе у библиографији у књизи АРХИ КЕ ТЕЛОС.Даље,што се тиче теоретисања на форуму-ја нисам за то јер споро и на широко пишем,али и не желим да се свађам са непознатима,не желим ни са познатима.За разлику од тебе који си ме овде вређао,исмејавао и чак претио на начин како ни зидари Црнотравци не умеју.И то један теопоета,теолог и литург у броју оних 1% преосталих теолога у СПЦ,појац и неуспели епигон литургијско-певничке обнове.Ето, ти тај статус можеш да злоупотребљаваш,кад већ ја могу свештенички,како ти кажеш.

Оче,имате у Кондаку оца Јустина...Богочовечно живот свој си оврлинио....итд

Мислим да код оца Јустина постоји та терминологија,покушаћу да нађем,чини ми се у Философским Урвинама...

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

@@свештеник Александар,

Александре Михаиловићу, кад те је пре пар месеци пола администрације овде на форуму опомињало и смиривало што си онако нечовечно и побеснело напао једног момка који је дошао на понешто научи о теологији - тада сам мислио да само глумиш будалу и идиота, као и да можда у свему има неке педагогије. Али, после целог данашњег дана и размишљања шта да ти одговорим, а да не буде са љутњом и бесом, синуло ми је само следеће: убеђен сам да си стварно дубоко болестан и психички поремећен човек који је сасвим изгубио контролу над собом, и зато искрено кажем: жао ми те је. Потражи стручну и институционалну помоћ, ако добро мислиш себи и цркви. Толико од мене.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...