свештеник Александар Написано Јул 20, 2013 Пријави Подели Написано Јул 20, 2013 @ Проклос о Дијадохос Не злоупотребљавам свој свештенички чини или службу ,или статус како ти кажеш,нити спамујем.Једно ,време,раних 90-тих сам се одушевљавао руским теолошким философима као што су оци Булгаков и Флоренски и тада сам мислио да је богочовештво прави термин,међутим,касније сам сазнао да тај термин "вуче" на нешто треће,на сливеност божанства и човештва,на неку трећу смешану природу.Халкидон је јасан.Христос је у две природе,из две природе,које су у једној Ипостаси-несливене итд.Где богочовештво помиње отац Јустин?Што се тиче списа О души,њега сврставају у псеудомаксимовске списе,о томе у библиографији у књизи АРХИ КЕ ТЕЛОС.Даље,што се тиче теоретисања на форуму-ја нисам за то јер споро и на широко пишем,али и не желим да се свађам са непознатима,не желим ни са познатима.За разлику од тебе који си ме овде вређао,исмејавао и чак претио на начин како ни зидари Црнотравци не умеју.И то један теопоета,теолог и литург у броју оних 1% преосталих теолога у СПЦ,појац и неуспели епигон литургијско-певничке обнове.Ето, ти тај статус можеш да злоупотребљаваш,кад већ ја могу свештенички,како ти кажеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 Луси и Снупи се туку! Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 @ Проклос о Дијадохос Не злоупотребљавам свој свештенички чини или службу ,или статус како ти кажеш,нити спамујем.Једно ,време,раних 90-тих сам се одушевљавао руским теолошким философима као што су оци Булгаков и Флоренски и тада сам мислио да је богочовештво прави термин,међутим,касније сам сазнао да тај термин "вуче" на нешто треће,на сливеност божанства и човештва,на неку трећу смешану природу.Халкидон је јасан.Христос је у две природе,из две природе,које су у једној Ипостаси-несливене итд.Где богочовештво помиње отац Јустин?Што се тиче списа О души,њега сврставају у псеудомаксимовске списе,о томе у библиографији у књизи АРХИ КЕ ТЕЛОС.Даље,што се тиче теоретисања на форуму-ја нисам за то јер споро и на широко пишем,али и не желим да се свађам са непознатима,не желим ни са познатима.За разлику од тебе који си ме овде вређао,исмејавао и чак претио на начин како ни зидари Црнотравци не умеју.И то један теопоета,теолог и литург у броју оних 1% преосталих теолога у СПЦ,појац и неуспели епигон литургијско-певничке обнове.Ето, ти тај статус можеш да злоупотребљаваш,кад већ ја могу свештенички,како ти кажеш. Оче,имате у Кондаку оца Јустина...Богочовечно живот свој си оврлинио....итд Мислим да код оца Јустина постоји та терминологија,покушаћу да нађем,чини ми се у Философским Урвинама... Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 21, 2013 Пријави Подели Написано Јул 21, 2013 @@свештеник Александар, Александре Михаиловићу, кад те је пре пар месеци пола администрације овде на форуму опомињало и смиривало што си онако нечовечно и побеснело напао једног момка који је дошао на понешто научи о теологији - тада сам мислио да само глумиш будалу и идиота, као и да можда у свему има неке педагогије. Али, после целог данашњег дана и размишљања шта да ти одговорим, а да не буде са љутњом и бесом, синуло ми је само следеће: убеђен сам да си стварно дубоко болестан и психички поремећен човек који је сасвим изгубио контролу над собом, и зато искрено кажем: жао ми те је. Потражи стручну и институционалну помоћ, ако добро мислиш себи и цркви. Толико од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука