Juan Valdez Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Kada bi tebe neko vrijedjao bez razloga na vjerskoj, nacionalnoj ili rasnoj osnovi vjerovatno bi i ti reagovao kao Martin. Ајде више не лупај глупости. ОК, знамо да мрзиш Америку и то је ОК, али то не значи да сад треба свашта да млатиш. Ово је питање кривице. Ја се у то тамо право и пороте не разумем уопште, још мање знам о самом случају и да ли је можда порота погрешила, али дефинитивно није у питању неки расни проблем каквим желе да га представе. И не, немаш право да реагујеш насиљем кад те неко вређа. То можда може да буде нека мала олакшавајућа околност, али никако оправдање. Процес одрастања између осталог обухвата учење реакција на увреде и прерастање тог племенског инстикта. Најгоре је што људи кроз разне ганста дилеје често посматрају све америчке црнце (што је далеко од истине), а разни ”активисти љуцкоправаши” уопште не помажу, него доливају уље на ватру. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 No,No Cristiano. Momak je ubijen. Zar vas tako Hriscanstvo uci. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јул 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Nije nista neobicno da je rasizam prisutan u porama americkog sistema jer su bukvalno do juce crnci smatrani nizom rasom. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Nije nista neobicno da je rasizam prisutan u porama americkog sistema jer su bukvalno do juce crnci smatrani nizom rasom. Е мој Србине, да ти као белац случајно залуташ у нека предграђа видео би шта је расизам... Добио би и ругање, и увреде на расној основи, а какав си тврдоглав вероватно и батине. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Ja sam jednom zalutao. Ništa se nije desilo. Pozvali mi taksi. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Е па требало је да свратиш овде код мене када су банде "тинејџера" (у медијима неименоване расе) ишле по граду за време "вашара" и тукле свакога ко је био беле коже. Скакали на аутомобиле и извлачили људе, па их бацали на бетон и шутирали... Без икаквог повода и разлога, из чисте обести. Може им се. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Ja sam jednom zalutao. Ništa se nije desilo. Pozvali mi taksi. Еминеме, па што не кажеш да пратиш поуке, фино си српски испекао, видим... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Заболе вас задњица и за расизам и за правду. Битно је да се опљуне Америка, ма који да је повод. Расизма има свуда, нажалост. Људима је јако тешко да прихвате човека који је различит у било ком погледу, а боја коже је нешто што се прво уочи. Тако банална разлика као што је количина једне обојене супстанце је довољна да створи мржњу код такозваних хомо сапиенса. Чак је мало јадно користити тај велики проблем расизма за дневно-политичке антиамеричке пароле. Постоји и расизам црнаца према белцима (о да, и те какав, и то не само у САД). Белаца према индијанском становништву у Јужној Америци. Индијанског становништва према белцима у Јужној Америци. Азијата према белцима (да, да и тога има). Белаца према азијатима (”Кинези, мрш у јапан!”). Срба према Ромима. Рома према Србима... Где год се окренеш, људи се мрзе. Наша ДецаТМ су пре пар година на Зеленом венцу, у сред Београда, убили једног глумца јер су мислили да је циганин. О томе нема уопште приче. Нико одговарао није. Штавише, за то једва да је неко уопште чуо. Подигле су му стидљиво колеге неку спомен плочу, па су Наша ДецаТМ и на њој нацртала нацистичке симболе. Нису способни чак ни мртвог човека да оставе на миру. Опет нико од преданих бораца против америчког расизма да подигне свој глас против расизма пред носом, а овамо користе неки тотално контроверзни судски процес тамо преко баре и пресуђују уздуж и попреко. Лицемерје. Боље отворите тему против Америке и распипше се до миле воље, иначе вређате све оне који заиста јесу жртве расног насиља широм планете. Ћириличар, cloudking, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 @, Звоне је л' има у Чикагу крајева који су за избегавање и за пролаз? (Ти си тамо ако добро капирам?) И јесу тачне приче да рецимо у неке црначке и хиспано крајеве по већим градовима као Њујорк, Ел Еј, Балтимор и сл., чак ни полиција не улази годишње једном...? Можеш и на оној теми о животу у иностранству да ми одговориш, ако мислиш да је боље... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Е па требало је да свратиш овде код мене када су банде "тинејџера" (у медијима неименоване расе) ишле по граду за време "вашара" и тукле свакога ко је био беле коже. Скакали на аутомобиле и извлачили људе, па их бацали на бетон и шутирали... Без икаквог повода и разлога, из чисте обести. Може им се. Pa promjeni lokaciju, imas belih cetvrti. Ponos i krv tipa. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Еминеме, па што не кажеш да пратиш поуке, фино си српски испекао, видим... Ma malo natucam. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 Е па требало је да свратиш овде код мене када су банде "тинејџера" (у медијима неименоване расе) ишле по граду за време "вашара" и тукле свакога ко је био беле коже. Скакали на аутомобиле и извлачили људе, па их бацали на бетон и шутирали... Без икаквог повода и разлога, из чисте обести. Може им се. И не треба медији да именују расу (осим ради личног описа неког наоружаног и опасног бегунца). Потуно је ирелевантно да ли су ти лудаци црни, бели или зелени са розе туфнама. То су просто звери у људском облику. Овим нашим уличним (често такође тинејџерским) бандама ништа не помаже недостатак меланина. Расподела злочина по такозваним расама у САД је продукт специфичне историје, а не нека нека природна биолошка последица да би било потребно наглашавати да су убице и пробисвети црни. То подједнако важи и за ове што их бране од ”расног насиља” за оне који се боре против ”црног криминала”. Крајње је време да се и права и одговорност и кривица третирају индивидуално. Ако ме ишта нервира, то су наслови типа ”Србин убио жену у Будимпешти”. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 @, Звоне је л' има у Чикагу крајева који су за избегавање и за пролаз? (Ти си тамо ако добро капирам?) И јесу тачне приче да рецимо у неке црначке и хиспано крајеве по већим градовима као Њујорк, Ел Еј, Балтимор и сл., чак ни полиција не улази годишње једном...? Можеш и на оној теми о животу у иностранству да ми одговориш, ако мислиш да је боље... Ту сам негде. Ја живим у једном од најбољих предграђа па немам превише директног искуства, али генерално знам шта се дешава. Има крајева где баш није препоручљиво шетати се и полиција ређе залази, мада није толико драматично као што се то приказује у филмовима. Десило ми се једном да су ми у таквом крају обили ауто у сред бела дана. Има доста обрачуна међу тим бандама, нарко мафија и слично. Углавном су то "мањине", они сваки дан некога упуцају у међусобним обрачунима... Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 То су просто звери у људском облику. То је то, насилници немају ни веру, ни расу, ни нацију. Сви су они исти. Само се ваде на те ствари. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Oni nemaju prava da intervenisu nego samo da prijave sumnjive aktivnosti. NIje tacno mogu i malo vise od toga: <a data-ipb="nomediaparse" data-cke-saved-href="https://en.wikipedia.org/wiki/Citizen" href="https://en.wikipedia.org/wiki/Citizen" s_arrest#united_states"="">Takozvano gradjansko hapsenje prisutno u anglosaksonskom pravnom sistemu. Kada bi tebe neko vrijedjao bez razloga na vjerskoj, nacionalnoj ili rasnoj osnovi vjerovatno bi i ti reagovao kao Martin. Da, ako mu fali parche mozga.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука