Jump to content

Позоришта...волите их?

Оцени ову тему

Jefimija

Да ли волите позоришта?  

10 члановâ је гласало

1. 1. Да ли волите позоришта?

• Да
    • Не
      0
    • Никада нисам био у позоришту
      0
    • Гледам позоришне представе само преко нета :)
      0

Препоручена порука

Позориште, или било који други вид уметности, ако остане тек на нивоу примећивања зла и бола а не понуди и решење - само је јаук.

А мене то више не испуњава.

Подели на овим сајтовима

@@Драшко, Знаш да смо помињали "Мале брачне злочине", е, па слободно иди са женом - видећеш зашто.

хоћу Јело, хвала ти, само да се натерам

ја сам одрастао у позоришту и радо се сећам старих представа и глумаца којих више нема

оно што ми фали то је та нека "патина" у театру и победа моје лењости да се мало вратим да видим шта има сада  :)

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Vidim da ste pozorisni ljudi pa hajd' malo da prozborimo o tome. Ja sam ljubitelj klasicnog pozorisa. I dobar deo zivota sam provela u tom okruzenju, volim sto rece Drale tu pozorisnu "patinu" , miris prasine u kostimima, skripu dasaka, improvizaciju stvarnosti pod svetlima ... Vec duze vreme taj svet mi je dalek i iskreno nedostaje mi. Ne samo zbivanja na sceni vec i ono kad se svetla ugase i ekipa preseli u "klub". Bila su to lepa druzenja, mi mladi, buntovni, zeljni senzacije, ludosti. Nije mi bilo tesko ni strano putovati 200 km na dobru predstavu. Eh !

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

"Zli dusi" u Narodnom...

Ne idem često u pozorište, pošto ne volim da vidim da mi je neki reditelj "ubio" roman koji volim :)

Ali ovde mi je bilo najvažnije da je lik Šatova sasvim ok ispao, pošto sam pomalo zaljubljena u njega

još od kada sam prvi put pročitala knjigu  :blush:

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Јест да је ово тема за представе које треба гледати у позоришту, а никако на ТВ-у и сл... Али имам једно питање...  Има ли неко линк неки или можда диск да хоће да нареже и пошаље ми, а ради се о представи "Чикашке перверзије" гл. улога Драган Јовановић...

Представа је изузетна...

Унапред хвала,

АПЦ ;)

.

..

...

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

топло препоручујем монокомедију "о какав диван дан" Весне Пећанац

гледао сам прекјуче, искрено, живо, потресно

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

@@Драшко, где се ово игра?

У Раши Плаовићу: "Зли дуси" одлични, "Сексуалне неурозе наших родитеља" нису лоши... (напомена: у сали је претопло, обавезан одлазак у сандалама без обзира на годишње доба :) ) И карту купите пола сата пре представе (углавном их има), онда кошта 100 динара - галерија али сасвим у реду.

Подели на овим сајтовима

@Јелина, у Атељеу 212 се игра, тамо сам гледао :)

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Обећање је обећање. Дакле - "Кумови"... Први утисак, и то онај који обично не вара је да је текст написао неко ко жели да пише као Душан Ковачевић. Глумци су се у датом тексту снашли најбоље како су умели и да је у питању нека друга глумачка поставка, тешко да би представа добила прелазну оцену. Увод у представу је натегнут, као да глумци не знају како да испуне време до проширења поставке осталим глумцима. Зато је Брстина апострофиран у представи као лик који започиње смешну страну. Сама тематика је помало закаснела и није више актуелна јер представља Србију деведесетих. И то на један бљутаво-депласиран начин. Да не буде само покуда, вратио бих се на глумачку поставку која је изузетна. Као што можете видети са линка, великани наше сцене, људи које треба видети уживо, људи који не морају чак ни да причају јер њихова лица причају за себе. Као што сам напоменуо, за разлику од првог, уводног дела, каснија оркестрација целог глумачког ансамбла у разради и кулминацији представе је веома питка, забавна и маестрално одиграна. Као да им је потребно петнаестак минута за загревање. Препоручујем као део ширег посматрања позоришта, кад треба попунити недостатак новијих и актуелнијих представа.

Измењено од R.Žiskar
Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

"Џепови пуни камења" Атеље 212

Иако волим комаде са више ликова, ово ме је одушевило , Језда и Небојша Илић, сјајни. Поготову Језда, изванредно!

Баш смо вечерас гледали

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...