Aquilius Cratus Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 kad su se po TE pojavili prvi polovi,kakva je to prednost bila u pitanju,zar to nije najnazadnija moguća stvar u živom svijetu što se opstanka tiče,kako se to objašnjava onim selekcionim pritiskom i zasto je ta mutacija postala toliko ucestala,na koju foru da se prosilirala na 99 % živog svijeta? facenew22222222 Koji si ti lik. Citiras mi post koji je ocita zezancija, nemoguce da to nisi skontao, pa postavljas jedno vrlo konkretno pitanje koje se ni ne spominje u tekstu koliko sam uspeo da vidim. Ali nebitno ne zameram ja samo primecujem neobican nastup. Nije pojava polova nikakva smetnja niti bilo sta to bi cinilo sposobnost prezivljavanja nazadnim naprotiv. Ako postoje otac i majka mnogo je veca verovatnoca da ce organizam dobijen kombinacijom gena i jednog i drugog imati vecu prednost u odnosu na uslove u toj sredini. Bas selektivni pritisak ce mnogo pre da ostavi u igri one koji imaju raznovrsniji set gena od onih koji nemaju. A oni organizmi koji se razmnozavaju aseksualno imaju manje sanse da naslede neki gen sa mutacijom koja moze dati prednost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 @Aquilius Cratus Kako smo mi ljudi dobili savjest i moral? Da li smo to stekli kroz evoluciju? Sve zivotinje imaju neki stepen moralnosti, osecaja brige. Sto je neokorteks jedinke slozeniji i ako jedinka spada u vrstu koja je socijalna sansa je mnogo veca da ce imati sofisticiraniji eticki sistem i odnos. Naravno nama su najinteresantniji primati, kao najblizi nam rodjaci na filogenetskom stablu, zbog svog izrazito visokog stepena altruizma u odnosu na sve ostale zivotinje. Postoji jedan veoma interesantan momenat u evoluciji primata, koji daleko od toga da iscrpljuje sve eticke potencijale coveka, ali definitivno je bio kvanti skok od nekoliko redova vise ka ovom nasem stepenu altruizma. Vizualni korteks je sam po sebi mnogo zanimljiv mehanizam a u ovoj nasoj prici ona igra kljucnu u temeljnu ulogu. Znamo da mnoge kopnene zivotinje imaju oci pozicionirane sa strane tako da imaju vidno polje sto veceg ugla da bi mogli da vide ko im se prikrada sa ledja ovo ja veoma karakteristicno za herbivore koji se tako brane od predatora koji ima se prikradaju sa ledja. Dok predatori imaju oci na prednjoj strani glave sto stvara stereoskopski pogled na okolinu i renderuje 3D sliku sveta. Ovo je predatorima od zivotnog znacaja jer bez istog ne mogu dobro da procene dubinu polja i koji je objekat koliko daleko od njih sto je kljucno za hvatanje mete u pokretu. A primati, kakve ovo veze ima sa njima? Pa i oni imaju oci na prednjoj strani glave. Ali cekaj oni nisu predatori?! Nisu, ni oni ni njihovi preci koji su to razvili a primati od njih nasledili. Precima primata je bilo od sustinskog znacaja da razviju stereoskopsku viziju da bi mogli da precizno procene dubinu polja kada su skakali sa grane na granu, jer u suprotnom padovi su fatalni za tu jedinku. E sad sve je to lepo, nisu predatori razvili su neokorteks sa 3D slikom sveta ali sta se desava kad je zbog selektivnog pritiska jedan deo njih morao sici sa drveca gde nisu tako zaticeni od predatora. Pa malo sta ima ostaje. Neokoreks jos nedovoljno kompleksan da bi se razvila oruzja za borbu protiv predatora i jedino sto im kao oruzje ostaje je socijalzacija sa cuvam ti ledja taktinom. Ali bukvalno tako. Posto vise nisu imali oci sa strane ostalo ima je samo da strazare nad drugim da bi svi zajedno ostali. Posto je predatora bilo jako puno a bili su relativno laka meta prezivele su samo one grupe koje su imale najvise pojedinaca sposobnih da non stop motre i cuvaju drugog. Posto sa tako puno predatora pritisak bio veoam jak ove grupe su se suzavale sve dok jedinke nisu razvile osobine da makar jednako brinu o bezbednosti drugog kao i sebe. Stereoskopska vizija renderuje 3D sliku sveta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 facenew22222222 Koji si ti lik. Citiras mi post koji je ocita zezancija, nemoguce da to nisi skontao, pa postavljas jedno vrlo konkretno pitanje koje se ni ne spominje u tekstu koliko sam uspeo da vidim. Ali nebitno ne zameram ja samo primecujem neobican nastup. Nije pojava polova nikakva smetnja niti bilo sta to bi cinilo sposobnost prezivljavanja nazadnim naprotiv. Ako postoje otac i majka mnogo je veca verovatnoca da ce organizam dobijen kombinacijom gena i jednog i drugog imati vecu prednost u odnosu na uslove u toj sredini. Bas selektivni pritisak ce mnogo pre da ostavi u igri one koji imaju raznovrsniji set gena od onih koji nemaju. A oni organizmi koji se razmnozavaju aseksualno imaju manje sanse da naslede neki gen sa mutacijom koja moze dati prednost. ma moram da te pozovem nekako,lakse mi citat nego rucno da ti pisem ime koje jedva izgovaram Nego nisam mislio na to,mislio sam na hermafrodite koji se također pare sa drugim jedinkama,ali im je mnogo olakšano razmnožavanje,daleko je lakše,po logici bi oni trebali da čine 99 % svijeta ,zar ne? kod njih nije važno ko će koga da opali,recimo većina parazita imaju te osobine Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Praseća Britney Spears http://www.youtube.com/watch?v=pcGo9O-kQbo Singing Pig Lulu the Talking Pig Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Najzanimljivije je što to sve govori na kraju baš u prilog kreacionista a protiv evolucionista. I ima neke veze s onim postavkama iz Frozen evolution jednog češkog biologa iz Praga. Prema tome ti neki praistorijski ljudi bi mogli biti samo slijepe grane u evoluciji jer evolucija nije baš tako svemoguća i ima svoja određena i dosta velika ograničenja a današnji čovjek nije nastao sponatnom samočinom prirodnom evolucijom iz nikakvih primata samo već je zaista rezultatom vanjske vještačke genetske intervencije sa strane tj. hibridizacije i oplemenjivanja primata i svinje i možda još koječega a to je onda opet stvar i rezultat kreacionizma a ne evolucije pa i kad ne direktno Božijeg kreacionizma već vaznemaljskog kreacionizma i genetskog dizajna i inžinjeringa nekakvih svemiraca, tehnološki naprednije rase kojim smo poslužili samo kao eksperimentalni zamorčići. Možda su dobili već davno šta su htjeli od tog eksperimenta pa nas ostavili i prepustili onako svojoj sudbini i na kraju na nas savim zaboravili, Može bit svašta. http://en.wikipedia.org/wiki/Jaroslav_Flegr http://www.frozenevolution.com/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 ma moram da te pozovem nekako,lakse mi citat nego rucno da ti pisem ime koje jedva izgovaram Nego nisam mislio na to,mislio sam na hermafrodite koji se također pare sa drugim jedinkama,ali im je mnogo olakšano razmnožavanje,daleko je lakše,po logici bi oni trebali da čine 99 % svijeta ,zar ne? kod njih nije važno ko će koga da opali,recimo većina parazita imaju te osobine Aaaa pa to je sasvim druga stvar. Iz pitanja o pojavi polova nisam shvatio da mislis na hermafordite. Pa tacno je to da hermafroditi imaju prednost, imaju nije da nemaju. Ali opet samo u jednom usko odredjenom broju slucajeva, ah taj nominalizam, u slucajevima kada polulacija organizam zbog necega nema mnogo prilika za cesto parenje. Ali u populacijam gde jedinke imaju prilike cesce da se pare tamo hermaforditi ispoljavaju dve poprilicne mane. Imati muski i zenski gamet zahteva mnogo vise energije sto kosta opste fizicke prilagodljivosti. Drugo homozignotnost je prilicno cesta pojava i tako potencijalni siri deo takve populacije opet ispasta nedovoljnom fizickom prilagodljivoscu. Bas zbog toga hermafroditi daju prednost samo u jednom odredjenom broju slucajeva. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Možda su ovako izgledali naši pravi preci iz te nečije laboratorije genetske tamo nekakve: feeble је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Aaaa pa to je sasvim druga stvar. Iz pitanja o pojavi polova nisam shvatio da mislis na hermafordite. Pa tacno je to da hermafroditi imaju prednost, imaju nije da nemaju. Ali opet samo u jednom usko odredjenom broju slucajeva, ah taj nominalizam, u slucajevima kada polulacija organizam zbog necega nema mnogo prilika za cesto parenje. Ali u populacijam gde jedinke imaju prilike cesce da se pare tamo hermaforditi ispoljavaju dve poprilicne mane. Imati muski i zenski gamet zahteva mnogo vise energije sto kosta opste fizicke prilagodljivosti. Drugo homozignotnost je prilicno cesta pojava i tako potencijalni siri deo takve populacije opet ispasta nedovoljnom fizickom prilagodljivoscu. Bas zbog toga hermafroditi daju prednost samo u jednom odredjenom broju slucajeva. hermafroditi moraju biti stariji od muškog i ženskog u evolutivnom smislu ? ako da,jel moguće da se musko ili zensko pare sa hermafroditom,ako nije moguće to je veliki problem,zato što je moralo istovremeno da postoji i muško i žensko i trebalo je da se nekako sretnu i pare,ne znam jedino kojim procesom bi od hermafrodita nastao muško,te krupne promjene jel se mogu objasniti mutacijama? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Evolucijom se došlo do majmuna i svinja, ta potom zamrzla i dugo vremena se nije dešavalo ništa, istina bilo nekakvih slijepih grana koje su također postepeno vremenom iščezle i nisu se dalje razvijale. Onda na zemlju došao neko sa strane i od tog genetskog "materijala" što ga je na Zemlji našao; tih nekakvih nižih primata, svinja i možda još nečega kombinovao i eksperimentisao dok nije dobio ovo što danas nazivamo čovjekom tj. ljudima, ljudskom rasom i zato smo sad ovdje. A oni otišli zurück zu Hause a nisu nam napisali ni pozdravno pismo s erklärungom a ni zamahali na good bye. Najvjerovotanije samo zato što svejedno ne bismo ni razumjeli a ni shvatili ni riječi od tog šta su nam to tamo napisali i o čemu to, bio bi to besmislen, ćorav i uzaludan posao, a ne zato što su nekulturni nekakvi. Hahahahaha. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Ево укратко објашњење теорије еволуције, и све је јасно Млађони, Nina 777, Zayron and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Evoluciji se dakle malkice pripomoglo sa strane, hahahaha, ta stala, zaglavila, zaštopala, zasekla se negdje pa to htjelo malo pogurat ko kod starog auta motor što zadrhne, ko hoće kam, pomozme mu tam. Nina 777 and kordun је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 44 hromozoma svinja, mi 46. Boleština, bizarština. Svi organi isti. Odvratna životinja, nikako mi ne može biti lepa niti slatka ni u kom periodu života, ali jedina koja je pokazivala bilo kakve znake nekog razumevanja, veliku količinu empatije sa ostalim životinjama koje su se nalazile tu oko njih, bar dok sam ja šetkala po selendrama i bockala ih. Dosta vrsta pokazuje inteligenciju različitog stepena, ali toliku empatiju nisam videla ni kod ljudi. Svinja ima 38 hromozoma a ne 44. Na kraju toliko nije ni bitan taj broj hromozoma. Ja ne vjerujem da se radilo o prirodnom ukrštavanju nekakvih svinja i majmuna već o oplemenjivanju protočovjeka, nekakvog našeg hominida koji se dalje nije baš nešto tako dinamično razvijao vrlo velikim opsegom stranih gena a pri tom se na tom njegovom broju hromozomima uopšte nije ništa moralo promjeniti ništa a niti je mjenjano šta bilo, on je poslužio samo kao osnova, temelj ili "skelet" te buduće genetske konstrukcije .To je mogla uraditi samo nekakva vanzemaljska rasa na vrlo visokom stadijumu naučnih, prirodnih i tehničkih znanja i umijeća genetskog inžinjeringa. U školskom udžbeniku kao prvi dokaz o čovjekovom porijeklu od majmuna služe morfološke karakteristike, tj. to što čovjekoliki majmuni imaju nokte, jednak broj rebara i pojasnih pršljenova, sličnu građu zuba, slične bjelančevine i, na kraju krajeva, čak i zajedničke parazite (vaši). Za neupućenog čovjeka sve ovo zvuči prilično ubjedljivo; međutim, ne treba gubiti iz vida ogromnu složenost građe svakog organizma, a naročito ljudskog, zbog koje čak i ti priznaci sličnosti ne znače mnogo. Pogotovo ako se uzme u obzir da ima mnogo životinja koje su ljudima sličnije, po mnogo više karakteristika, od majmuna. Kako smo već vidjeli, šimpanza ima par hromozoma manje od čovjeka i guštera. Prema sličnosti u sadržaju aminokiselina čovjeku je najbliža kokoška, a ne majmun. Po građi zuba bliže od majmuna uz čovjeka stoji svinja. Pada nam na pamet jedan skandal sa pronalaskom polumajmuna-polučovjeka, kada je zub svinje bio prihvaćen kao zub našeg fantomskog pretka kojeg su nazvali "čovjek iz Nebraske". Svinjski bubreg se gotovo ne razlikuje od ljudskog; poznati su slučajevi uspješnog presađivanja svinjskih bubrega na čovjeka. Svinje su, za razliku od "vegetarijanaca" majmuna, svaštojedi, njihova kožna reakcija je slična ljudskoj, a specifična težina krvi je bliže ljudskoj (odmah tu je i zec), nego što je to kod majmuna. http://www.ask.com/question/how-many-chromosomes-does-a-pig-have http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_organisms_by_chromosome_count http://www.svetosavlje.org/biblioteka/apologetika/nauka/Lat_Nauka07.htm Amerikanci napravili čovjeka svinju da bi dobili organe potrebne za transplantacije http://doznajemo.com/2013/01/06/amerikanci-napravili-covjeka-svinju-da-bi-dobili-organe-potrebne-za-transplantacije/ kordun је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Svinja ima 38 hromozoma a ne 44. Na kraju toliko nije ni bitan taj broj hromozoma. Ja ne vjerujem da se radilo o prirodnom ukrštavanju nekakvih svinja i majmuna već o oplemenjivanju protočovjeka, nekakvog našeg hominida koji se dalje nije baš nešto tako dinamično razvijao vrlo velikim opsegom stranih gena a pri tom se na tom njegovom broju hromozomima uopšte nije ništa moralo promjeniti ništa a niti je mjenjano šta bilo, on je poslužio samo kao osnova, temelj ili "skelet" te buduće genetske konstrukcije .To je mogla uraditi samo nekakva vanzemaljska rasa na vrlo visokom stadijumu naučnih, prirodnih i tehničkih znanja i umijeća genetskog inžinjeringa. U školskom udžbeniku kao prvi dokaz o čovjekovom porijeklu od majmuna služe morfološke karakteristike, tj. to što čovjekoliki majmuni imaju nokte, jednak broj rebara i pojasnih pršljenova, sličnu građu zuba, slične bjelančevine i, na kraju krajeva, čak i zajedničke parazite (vaši). Za neupućenog čovjeka sve ovo zvuči prilično ubjedljivo; međutim, ne treba gubiti iz vida ogromnu složenost građe svakog organizma, a naročito ljudskog, zbog koje čak i ti priznaci sličnosti ne znače mnogo. Pogotovo ako se uzme u obzir da ima mnogo životinja koje su ljudima sličnije, po mnogo više karakteristika, od majmuna. Kako smo već vidjeli, šimpanza ima par hromozoma manje od čovjeka i guštera. Prema sličnosti u sadržaju aminokiselina čovjeku je najbliža kokoška, a ne majmun. Po građi zuba bliže od majmuna uz čovjeka stoji svinja. Pada nam na pamet jedan skandal sa pronalaskom polumajmuna-polučovjeka, kada je zub svinje bio prihvaćen kao zub našeg fantomskog pretka kojeg su nazvali "čovjek iz Nebraske". Svinjski bubreg se gotovo ne razlikuje od ljudskog; poznati su slučajevi uspješnog presađivanja svinjskih bubrega na čovjeka. Svinje su, za razliku od "vegetarijanaca" majmuna, svaštojedi, njihova kožna reakcija je slična ljudskoj, a specifična težina krvi je bliže ljudskoj (odmah tu je i zec), nego što je to kod majmuna. http://www.ask.com/question/how-many-chromosomes-does-a-pig-have http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_organisms_by_chromosome_count http://www.svetosavlje.org/biblioteka/apologetika/nauka/Lat_Nauka07.htm Amerikanci napravili čovjeka svinju da bi dobili organe potrebne za transplantacije http://doznajemo.com/2013/01/06/amerikanci-napravili-covjeka-svinju-da-bi-dobili-organe-potrebne-za-transplantacije/ brate pivski kvasac,vrsta gljivice ima oko 50 % indentičnih proteina kao čovjek,šta ja sad treba da mislim da su mi gljive rod sa tetkine strane Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 brate pivski kvasac,vrsta gljivice ima oko 50 % indentičnih proteina kao čovjek,šta ja sad treba da mislim da su mi gljive rod sa tetkine strane proteini su cigle i šarafi, a s ciglama i šarafima se može napravit svašta, i dvorac i svinjac, satelit, raketa a i biciklo ili mlin za kafu. I kišna glista ima slične ne samo proteine nego i određena mišićna vlakna pa čak i neke slične cijele organe, organske sisteme i njihovu fiziologiju kao čovjek. Samo s malo drugačijim rasporedom, s manjim objemom ili jednostavnijim funkcijama. http://hr.wikipedia.org/wiki/Ki%C5%A1na_glista Geni odgovaraju područjima u DNK, molekuli koja se sastoji od različitih tipova nukleotida - sekvenca ovih nukleotida je genetička informacija koju organizmi naslijede. DNK se prirodno pojavljuje u obliku dviju spirala, a nukleotidi se nalaze na svakoj spirali i dopunjavaju jedni druge. Svaka spirala može poslužiti za stvaranje još jedne spirale - to je fizička metoda stvaranja kopija nasljednih gena. Sekvencu nukleotida u genu prevode stanice kako bi stvorile lanac aminokiselina, stvarajući proteine — raspored aminokiselina u proteinu odgovara redu nukleotida u tom genu. Ova veza između sekvence nukleotida i sekvence aminokiselina naziva se genetski kod. Aminokiseline u proteinu određuju kako će se on preklapati u trodimenzionalnom obliku; ta struktura je, pak, odgovorna za funkciju proteina. Proteini izvršavaju gotovo sve funkcije koje su stanicama potrebne za život. Promjena DNK u genu može promijeniti aminokiseline proteina, mijenjajući njegov oblik i funkciju: to može dovesti do dramatičnih efekata u stanici i cijelom organizmu. http://hr.wikipedia.org/wiki/Genetika Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Ukrstanjem guzice i mnogim drugim zadnicama dobijamo Anus koji kaki i piski u slucaju ima neku bolest ta ista zadnica :bleh: ko vise veruje u takve maloumne teorije??? Bog je kazao od coveka i sta ima neko da g tuvi od majmuna svinje i dugih zivotinja. kad su najavljivali da ce biti smak sveta svi su se upecali u to, to je dokaz da se manjepolise sa nama. :fmqmtx: “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука