Milan Nikolic Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Видим да је овај проблем отворен у савременој теологији. Шта бисмо могли рећи по том питању? Неколико људи са форума је заинтересовано, што је наглашено код Марка Ђурђевића у његовом раду о космологији св. Максима, да се објасни начин ,,односа'' природе и личности. Моја маленкост тражи помоћ од свију који су вољни да дају неке смернице у ономе што бих могао рећи о том питању. Вероватно ће се тај теолошки проблем у овом веку објаснити. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Нисам најстручнији, али мислио сам да су се тиме бавили у периоду раног хришћанства....првенствено кроз поиманје појма "усија", а на темељу новоплатонске рецепције Аристотела..но, вјероватно нисам информисан... PS Мени је био занимљив текст Клауса Елера :"Континуитет у философији Хелена до пада Византијског царства" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Нема онтологије без јединста "ко" и "шта" питања. Не можемо говорити о личности занемарујући суштину, нити обрнуто. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Pa valjda je licnost nosilac sustine....razlika izmedju Boga i nas je u tome sto kod nas sustina,priroda prethodi licnosti.....dok je kog Boga obratno......tj mi smo ,,robovi,, svoje prirode.....nasa licnost je podredjena prirodi..dok je kod Boga ...priroda ,,podredjena,, licnosti..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука