Jump to content

Колико цијените калиграфију?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Одувјек ме је фасцинирала калиграфија, то је заиста једна широка тема, и волио бих да о томе мало прозборимо..Калиграфија је свакако једна врста умјетности, али опет доста слабо заступљена код нас..

http://www.youtube.com/watch?v=sQYuQSZuTtc

calligrapher2.jpgCalligraphy_Poem_03.jpg

Подели на овим сајтовима

Да, чувени Евагрије, баш понекад жалим за његовом осудом, и Оригеновом...а ту је негдје и Севир Антиохијски... 0409_feel ...све у свему  некако баш штета...солидне су књижице о Евагрију од Брајовића о Касидеја...онако отварају очи за неке ствари.. 4chsmu1 ....

Подели на овим сајтовима

солидне су књижице о Евагрију од Брајовића о Касидеја...онако отварају очи за неке ствари.

Ма, то су књиге за масе. Набави Бунгеа, Дрискола, Гиљамона и екипу - па ћеш видети шта је хард кор теологија о Евагрију и шта је заправо био Евагрије, један од највећих :)

Подели на овим сајтовима

Ма, то су књиге за масе. Набави Бунгеа, Дрискола, Гиљамона и екипу - па ћеш видети шта је хард кор теологија о Евагрију и шта је заправо био Евагрије, један од највећих

Хвала на савјету, мораћу заиста  да набавим екипу коју су навео, да проширим знање..и прогледам као човјек..да спадне тмина са очију... blessyou 

Подели на овим сајтовима

kad sam bio srednjoškolac u lokalnoj biblioteci sam iznajmio knjigu o kaligrafiji Zaharija Orfelina čini mi se... i prilično sam ušo u štos. Imao sam i kaligrafske flomastere, neke nemačke LOL

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Učila sam nekoliko godina kaligrafiju pri hramu sv. Aleksandar Nevski u Beogradu. Vrlo ozbiljno su bili posvećeni toj divnoj umetnosti.

Sad se ta školica preselila u parohijski dom hrama sv. Save.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

А ко жели да почне да се бави тиме, ево адреса гдје може набавити прибор! Мислим да је ово хоби прибор, али други за почетак ни не треба! :)

http://www.la-ram.rs/shop/kaligrafija-c-84.html?osCsid=95cgsnpasu9ee68room13nh5c2

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Ма, то су књиге за масе. Набави Бунгеа, Дрискола, Гиљамона и екипу - па ћеш видети шта је хард кор теологија о Евагрију и шта је заправо био Евагрије, један од највећих :)

e brate ima li gde ovih knjiga da se nabave i ima li ih na srpskom

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...