Лазар Нешић Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 e brate ima li gde ovih knjiga da se nabave i ima li ih na srpskom Ја имам све, али на жалост ни једна није на српском. Опције су немачки (Бунге), енглески (Дрискол, Синкјевич, Десинџер и доста чланака) и француски (пар књига од Гиљамона и чланци). Ако си заинтересован, пусти ми ПП и добијаш пдф свих ових ствари. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Ево мало и теорије: Ранко Бугарски, Писмо http://www.scribd.com/doc/111371486/Ranko-Bugarski-Pismo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Ne bi bilo zgored otići bar par meseci u neku školicu, čisto da vas neko malo usmeri. Ja sam izlomila gomilu pera dok me nisu naučili kako pravilno držati, oštriti pero. A ovo sa četkicom... Mora mnogo vode da proteče ispod mosta da bi se radilo ovako. Paladije је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Ne bi bilo zgored otići bar par meseci u neku školicu, čisto da vas neko malo usmeri. при храму Св. А. Невског у Београду, постоји школа калиграфије, води је Силвана Ручнов Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paladije Написано Јул 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Prije su se knjige dosta cijenile i bile skupe, jer su se rucno prepisivale, naravno kaligrafski..a danas je sasvim druga priča... 4chsmu1 Биљана, Јелина, Silence and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 С правом се каже да је калиграфија умјетност! Прелијепо! Одмор за око! Paladije and Sara" је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paladije Написано Јул 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Svakako da i ovo ima svoju kaligrafsku vrijednost, ako se sjetimo da je pismenost u to doba bila povlastica...i prestiž.... Sara", Плутон, Silence and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 при храму Св. А. Невског у Београду, постоји школа калиграфије, води је Силвана Ручнов Prešla je u hram sv. Save, ima već par godina. Јелина је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Август 30, 2013 Пријави Подели Написано Август 30, 2013 Tajne kaligrafije: http://www.seecult.org/vest/tajne-kaligrafije "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 30, 2013 Пријави Подели Написано Август 30, 2013 Ja je cijenim mnogo, al samo cijenim, ne znam ništa, pišem i ovo normalno pismo vrlo ružno, iskvario rukopis na veterini, svi studenti medicine i dioktori imaju Bože sačuvaj rukopis, hijeroglifi medicinski, hahaha. Ovo je slovenska kaligrafija: Goticka glagolica pražského typu (obd. Karla IV - klášter Emauzy, Na Slovanech) Text je Otče náš (starosloviensky - Zografsky kodex) Gotička glagoljica pražskoga tipa (razdoblje Karla IV - manastir Emauzy, Na Slovanech) Tekst je Oče naš (staroslovenski - Zografski kodex) Ovo gore je ispisao moravski slikar, kaligraf muzičar i jezikoznalac Karel Cyril Votýpka Ima tema o njemu ovdje na forumu: Dodam tamo još neki članak o njemu kad stignem. http://bit.ly/1a6G6Lt Silence , Снежана and Јелина је реаговао/ла на ово 3 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paladije Написано Септембар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Jedan interesantan rad... PredragVId, Arsenija and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Ценим Краснопис http://www.svetosavlje.org/riznice/Krasnopis.htm "Де ти је краснопис? Ел си ногама пис'o? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paladije Написано Фебруар 9, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2015 Malo japanske kaligrafije... https://m.youtube.com/watch?v=5CVSCZEfQhE Снежана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука