Jump to content

Колико цијените калиграфију?

Оцени ову тему

Препоручена порука

e brate ima li gde ovih knjiga da se nabave i ima li ih na srpskom

Ја имам све, али на жалост ни једна није на српском. Опције су немачки (Бунге), енглески (Дрискол, Синкјевич, Десинџер и доста чланака) и француски (пар књига од Гиљамона и чланци). Ако си заинтересован, пусти ми ПП и добијаш пдф свих ових ствари.

Подели на овим сајтовима

Ne bi bilo zgored otići bar par meseci u neku školicu, čisto da vas neko malo usmeri.

Ja sam izlomila gomilu pera dok me nisu naučili kako pravilno držati, oštriti pero.

A ovo sa četkicom... Mora mnogo vode da proteče ispod mosta da bi se radilo ovako.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

С правом се каже да је калиграфија умјетност! :) Прелијепо! Одмор за око! :)

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

при храму Св. А. Невског у Београду, постоји школа калиграфије, води је Силвана Ручнов

Prešla je u hram sv. Save, ima već par godina.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Подели на овим сајтовима

Ja je cijenim mnogo, al samo cijenim, ne znam ništa, pišem i ovo normalno pismo vrlo ružno, iskvario rukopis na veterini, svi studenti medicine i dioktori imaju Bože sačuvaj rukopis, hijeroglifi medicinski, hahaha. Ovo je slovenska kaligrafija:

119pclc.jpg

Goticka glagolica pražského typu (obd. Karla IV - klášter Emauzy, Na Slovanech)

Text je Otče náš (starosloviensky - Zografsky kodex)

Gotička glagoljica pražskoga tipa (razdoblje Karla IV - manastir Emauzy, Na Slovanech)

Tekst je Oče naš (staroslovenski - Zografski kodex)

Ovo gore je ispisao moravski slikar, kaligraf muzičar i jezikoznalac Karel Cyril Votýpka

Ima tema o njemu ovdje na forumu: Dodam tamo još neki članak o njemu kad stignem.

http://bit.ly/1a6G6Lt

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • 1 year later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...