Zayron Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Ovo je jedan njihov opoznati vjerski poglavar i misionar pater Aleskabdar Dij, ko zna ruski može se naslušat mudrosti iz prečistog studenca starovjerskoga nauka "naboženskago". Tamo je play-lista sa 71 videom. http://www.youtube.com/watch?v=NHGo7LR1O3g&feature=c4-overview-vl&list=PLB63BA9FCA9180F7D Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 I jedan dokumentarni cideo - pa šta stignete razumjet, ako ne razumijete barem uvidite šta to tamo rade, te njihove rituale: Rodna Vira - Rodna Vjera http://bit.ly/12imvNU Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Какви болесници! Ово је културолошка болест Jakov Edeski је реаговао/ла на ово 1 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Патер Диј Александар Хињевич је њихов "секташ" http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B5 23-24 апреля 2004 года в Калуге прошёл «Первый Международный Съезд Славянских Общин», организованный ССО, в нём приняли участие 90 делегатов — в основном из России, но также из Белоруссии и Украины — в общей сложности из 27 регионов. В «Персональном приглашении», которое получил каждый делегат, специально оговаривалось: Организаторы считают, что на предстоящем Съезде нежелательны: члены Круга Языческой Традиции (КЯТ) как еврейской организации воинствующих интернационалистов; инглинги (члены секты Церкви православных староверов-инглингов Патера Дия — о. Александра — А. Хиневича), как представители организации, дискредитирующей возрождающееся Славянское Движение; а также болтуны, демагоги, провокаторы, христиане и сумасшедшие. Нежелательных на Съезде лиц будет удалять Служба безопасности.[7] "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Имјанареченије - иницијација "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Мене само једно фасцинира: има људи који заиста верују у све ово "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Какви болесници! Ово је културолошка болест Anticivilizacija i to naša autentična slovenska, što kaže Miloš Zeman, hahahaha. Čuo sam i ja da traži na primjer klanjanje i metanisanje pred njim što nikako nije slučiteljno sa staroslovenskim autentičnim tradicijama, Sloveni padaju na zemlju samo pred "bogovima" ne pred ljudima. Al ima dosta ljudi koji ga nasljeduju, oni opet misle da su jedini oni u pravu a svi ostali u prelesti i zabludi, na nešto me to neodoljivo podsjeća, hahahaha. Kako je vidjet i ta gospoda od neopagana imaju pune ruke posla s ekumenizmom tim njihovim neopaganskim. A imaju šta rješavat, nije da nemaju, koliko je u njih tek tih vjera, "bogova" da ni ne spominjem. U tom prvom videu taj njihov šam/an, žrec ili šta već mister Aleksandar Dij tazmatra pitanje koji su sad to bogovi "pravi", oni vavilonski, misirski, rimski, grčki, keltski, germanski ili slovenski. Sreća takvih još problema nemamo što oni rješavat moraju, i s ovim ekumenizmom među pravoslavcima, katolicima i protestantima ih imamo sasvim dosta i bez toga. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Мене само једно фасцинира: има људи који заиста верују у све ово Ja kad sam to objasnio mojoj mami, bivšoj učiteljici, kako oni vjeruju u slovenske "bogove" Svaroga, Peruna, Vesnu, Moranu i pokazao joj par videa na You Tube o tome, nekoliko dana nije dolazila sebi od čuda, msili si da s njima nešto nije u redu po medicinskoj strani. Isto da sam joj rekao kako neko vjeruje u peglu, mlin za faširanje mesa, daljinski upravljač od TV ili sl.. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Nedaj Bože pred njima spomenuti sv. Ćirila i Metodija na nekakvom saboru ili skupu njihovom, za njih su oni ko za Srbe Bler i Olbrajtova. http://www.pressonline.rs/info/politika/131876/bler-ja-sam-glavni-krivac-za-nato-bombardovanje-srbije.html http://www.njuz.net/medlin-olbrajt-srbi-su-izuzetan-narod-za-bombardovanje/ Jakov Edeski је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Uvek mi je bila zanimljiva Slovenska religija. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Uvek mi je bila zanimljiva Slovenska religija. Писао сам матурски о томе Стварно је лијепа. Ту лежи велики недирнути потенцијал за наше стваралаштво и надахнуће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Meni se veoma sviđa staroslovenski paganizam i neki običaji, naročito Kupala noć. Тај руски обичај је сродан нашим петровским лилама или хрватским ивањским кријесовима, па чак и са бадњаком. Служе истој функцији, а слично се људи понашају на тим обичајима. Главно је да се пробдије ( бдијети, одатле и бъдньак ) ноћ уз ватру која треба да отјера све зле духове. А ти се обичаји одржавају оне ноћи када се вјеровало да чудовишта највише долазе на свијет, јер су врата између овога и онога свијета остала отворена ( када се ове особине упроеде са Ноћи вјештица, види се да припадају истој групи обичаја. Ја се сјећам чак када сам као мали палио лиле, ми дјеца смо ишли од куће до куће и тражили кајмака. А данас у Ноћи вјештица то исто раде дјеца, само траже слаткише, а не кајмака...кад су нецивилизовани на Западу...немају кајмака...свашта... ). Занимљиво је што Руси прескачу преко ватре удвоје током Ивана купала и говоре у чије здравље то раде. Онда када се погледа да се то ради и у Србији, јоур мајнд гетс блоун оф. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Da, ali te hriscanske alternative nemaju lepe devojke u reci ili u jezeru i nisu ovoliko slobodne kao paganski praznik. Hriscani bi to nazvali razvratom i bludnim mislima. До недавно су код нас у Србаља ови народни обичаји били присутни. Али твоја братија комунисти их укинуше у име прогреса. Сад вам се свиђају ти обичаји али опогањени без Христа...занимљиво је то... Благовесник and Dragi је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Ti sa Hristom imaju manju slobodu. Perun nema nista protiv bludnih pomisli. Од куд ти та глупа идеја? Перун и те како има штошта против блудних помисли. А тек Јарило. Немаш ти појма. На крају блудне помисли нису толико страшне колико ти њима дозваљаш да те удаљавају од Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Tolko si na forumu a jos ti nije jasno sta je to moral i u cemu je smisao Hriscanstva? Ovaj klip bi trebao da je lektira za svakog ateistu koji zeli nesto da kaze na temu vere: http://www.youtube.com/watch?v=RaDTWZIXfLU Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука