Jump to content

Stara slovenska vera - rodnoverje (neopaganizam)

Оцени ову тему

Драган

Препоручена порука

Има истине у томе што пишу..али онда нека пишу азбуковицом-србицом,а не латиницом.Прозивају остале вере и нације,а пишу латиницом,страшно.

Подели на овим сајтовима

Лепо је што видимо у шта су наши Срби веровали,али да неко и даље верује у то?Ово је нешто најглупље што сам икад у животу свом видео,искрено!Има истине у томе што пишу..али онда нека пишу азбуковицом-србицом,а не латиницом.Прозивају остале вере и нације,а пишу латиницом,страшно.

Није проблем у истини , истине има свугде по мало, проблем је у намери .

То су неки натриповани неопагани који под утицајем западног неопаганизма пре свега оличеног у нацизму долазе до закључка да је нама Хришћанство наметнуто и да нисмо Хришћани били би јачи и успешнији у својој историји.

Међутим управо Лужички Срби показују и доказују да то није истина, од свих Србаља они су се најдуже задржали у паганству јер им је Хришћанство долазило преко окупатора Германа те су га зато одбацивали као веру окупатора, држали су се паганизма и жестоко су се супротстављали Христијанизацији, но што је битка више трајал они су били све слабији тако да су на крају практично уништени и ништа им паганизам није помогао да се очувају, тек када су постали Хришћани добили су изглед и наду за очувањем и управо захваљујући томе што су се христијанизовали опстали су до данас.

Истина остало их је веома мало свега 60 000 , но и оволико их не би било да су остали пагани.

Дакле ако неко мисли да ће паганизам да Србе спасе од ишчезавања греши, ако мисли да је паганизам јачи од Хришћанства опет греши , јербо су баш Хришћани Германи скоро затрли те Лужичане иако су се они и молили и клањали управо својим паганским боговима.

Такође ово је код нас Словена једна пропаганда убачена не да нам помогне него да нас још више раздели попут комунизма и наравно са запада.

Подели на овим сајтовима

Лепо је што видимо у шта су наши Срби веровали,али да неко и даље верује у то?Ово је нешто најглупље што сам икад у животу свом видео,искрено!Има истине у томе што пишу..али онда нека пишу азбуковицом-србицом,а не латиницом.Прозивају остале вере и нације,а пишу латиницом,страшно.

То су неки натриповани неопагани који под утицајем западног неопаганизма пре свега оличеног у нацизму долазе до закључка да је нама Хришћанство наметнуто и да нисмо Хришћани били би јачи и успешнији у својој историји.

Међутим управо Лужички Срби показују и доказују да то није истина, од свих Србаља они су се најдуже задржали у паганству јер им је Хришћанство долазило преко окупатора Германа те су га зато одбацивали као веру окупатора, држали су се паганизма и жестоко су се супротстављали Христијанизацији, но што је битка више трајал они су били све слабији тако да су на крају практично уништени и ништа им паганизам није помогао да се очувају, тек када су постали Хришћани добили су изглед и наду за очувањем и управо захваљујући томе што су се христијанизовали опстали су до данас.

Истина остало их је веома мало свега 60 000 , но и оволико их не би било да су остали пагани.

Дакле ако неко мисли да ће паганизам да Србе спасе од ишчезавања греши, ако мисли да је паганизам јачи од Хришћанства опет греши , јербо су баш Хришћани Германи скоро затрли те Лужичане иако су се они и молили и клањали управо својим паганским боговима.

Такође ово је код нас Словена једна пропаганда убачена не да нам помогне него да нас још више раздели попут комунизма и наравно са запада.

:drugarstvo:

Ово постоји и у Грчкој да верују у старе Богове њихове!

Подели на овим сајтовима

1000000001010

Ово се најчешће протура кроз нацизам/национализам.

Подели на овим сајтовима

Већ има две теме о неопаганизму, а ово је ја мислим део паганизма. Знам да они потенцирају то Слава прецима, словенско братство...

''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски

https://www.facebook.com/smrt.svetu

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  • 1 month later...

Interesantna tema. Treba biti svjestan nase stare vjere, i ako je ta vjera iz dananjeg pogleda smjesna malo. Ja cjenim tu vjeru jer je postovala poredak prirode. Mozemo zakljuciti da su nasi djedovi uvjek bili u istragi za Bogom. Posle su nam razni narodi donijeli pre svega Hriscanstva, a onda i Islam. Treba biti svjestan vjere kojoj su nam djedovi pripadali.

Ima jedan sajt svevlad se zove ako se ne varam o staroj vjeri.

Подели на овим сајтовима

Значи наше дивно православље не поштује поредак природе?  :cheesy:

Znam samo da je covjek bice koje je po prirodi zeljno da ima vise zena. Nasa vjera nam dozvoljava da imamo vise zena, nazalost u Europi nemamo tu priliku srcee

A Pravoslavlje kolko ja znam dozvoljava samo jednu zenu? 319.gif

Подели на овим сајтовима

Аха, ти си на то мислио...  :cheesy:

Да, само једну... Таман колико треба... Нисмо зечеви, него људи...  319.gif

...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати...

Подели на овим сајтовима

Ja sam na jednoj temi vec rekao da nisam vjerski fanatik, dakle volim popiti casicu rakije. :drugarstvo: i vino ne volim :drugarstvo:

Meni je brat Saladin rekao da je tesko uz srpske gusle odoliti rakiji prstgore

Mada i kod vas u Bibliji recimo pise da ne smijete jesti svinjetinu, pa je opet jedete, cak u prekomernim kolicinama :drugarstvo:

Salu na stranu, brate Srbine.

Masallah upoznao sam ovdje vec mnogo dobrih ljudi...samo me jedan moj musliman nervira povremeno, ali inace ste sasvim ok ljudi.

Brat je mio ma koje vjere bio, kako kaze nas junak Njegos. :drugarstvo:

Srbi su i pravoslavni, i rimokatolici, i protestanti, i muslimani i stare slovenske vjere. Postujmo nase vjerske razlike da bi smo bili slozni.

:drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Kupala - Ivanjdan - Krijesovi 22.06. slovenski poganski praznik

jpft4w.jpg

Kupala - blagdan o ljetnjem solsticiju

http://en.wikipedia.org/wiki/Kupala

Ivan Kupala Day

http://en.wikipedia.org/wiki/Ivan_Kupala_Day

Staroslovenski Obred Kupala

http://www.slovane.cz/view.php?cisloclanku=2010060007

u0knk.jpg