Gordana . Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 Јасно... да, жао ми мајке Берине... ем је туга огромна (па и не можеш размишљати разборито) ем је неко злоупотреби... Ljubičasta and Душка је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 Тужно је то што се једна оваква несрећа користи да би се Срби исто тако постепено одрицали свог националног и етничког поријекла. Какве везе сад има матични број са националним идентитетом... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 Ради се о овоме, у вези са ЈМБГ заврзламом у БиХ http://www.nspm.rs/sudbina-dejtonske-bih-i-republika-srpska/beogradska-podrska-sarajevskim-jmbg-protestima-je-podrska-unitarizaciji-bosne.html РС неће да прихвати јединствен ЈМБГ за БиХ јер то види као још један у низу корака ка даљој системској и институционалној унитаризацији којој се грађани РС противе. Противе се томе јер то није у складу са Дејтонским уговором и правима која овај споразум гарантује српском ентитету. Подсећања ради, према слову Дејтона заједничких надлежности има свега девет. До данас, постепеним притиском на РС, заједничких надлежности има 83! Дакле, све време је у игри настојање да се направи унитарна БиХ. Јединствени матични број за целу БиХ виђен је у Бањалуци као још један корак ка томе! Golub, Gordana . and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 Никола Којо, Сергеј Трифуновић и Чедомир Јовановић подржали сарајевске демонстранте 18. јун 2013. | Блиц (Фото: фејсбук) Београд – Србијански глумци Никола Којо и Сергеј Трифуновић фотографисали су се са транспарентом „ЈМБГ“ и на тај начин исказали подршку сарајевским демонстрантима, пише босанскохерцеговачки портал кликс. Фотографије су објављене на Фејсбуку, а представљају још један од видова подршке којим грађани из читаве БиХ, региона, али и света исказују солидарност са сарајевским демонстрантима, пише портал „Клиx“. Протесту се придружио и подршку пружио председник ЛДП Чедомир Јовановић. Сарајевски демонстранти захтевају хитно усвајање закона о јединственом матичном броју. Због одлуке да новорођене бебе могу за сада да добију само привремен ЈМБГ, једномесечна Берина Хамидовић није на време могла да добије лечење и преминула је у Институту за мајку и дете у Београду. http://www.vaseljenska.com/vesti-dana/nikola-kojo-sergej-trifunovic-i-cedomir-jovanovic-podrzali-sarajevske-demonstrante/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 Какве везе сад има матични број са националним идентитетом... Odgovor na tvoje pitanje se krije u preostalom dijelu teksta. I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 Tragedija uma. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 За разлику од дванаест бањалучких беба које су умрле због недостатка кисеоника потребног за адекватан третман, Берина је, са малим закашњењем ипак примљена у Београд на лечење, и то искључивом добротом Срба... А кад су биле у питању српске бањаличке бебе, представници УНИЦЕФА-а и осталих међународних хуманитарних организацијама били добро упознати са овим проблемом, авион са боцама кисеоника је неколико дана чекао дозволу за полетање коју на крају ДОЗВОЛУ НИЈЕ НИ ДОБИО!!! И сад и тад су Срби били криви за све! Питам се што нису возили Берину у Љубљану, у ту евРОПСКУ земљу благостања и напретка, или у Загреб који само што није прекорачио евРОПСКИ праг?! Него баш нашли луде Србе који, ако треба, раде и за џабе... само да се спаси један живот! Значи и данас иста мантра: - где год дете умре, на Блкану; окривите Србе! они су криви што су живи! Бог нека душу прости малој Берини... Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 Наравно, и ја бих отворио границе... људи су људи и било би лепо да сви иду. без икаквих проблема, на све стране предивног света, али они су ти (Хрвати, Словенци, Бошњаци... ) који су изабрали рат како би се затворили у АВНОЈевске границе... па им сад опет Срби криви, што су баш они направили те границе... Немачка је та која мало-мало па прекраја границе на Балкану... Будући да су сад Срби легли на руду око Косова и Метохије, сад, нека се спреми Војводина... никад доста нових граница, кад су Срби у питању! "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 To je to. Srbi pomažu, i na kraju su opet Srbi krivi. I neki forumaši su poletili da se slikaju sa JMBG .. ..ali Ђорђе Р je kazao, šta se kazati ima. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука