Jump to content

Усрећити цео свет? Волети све људе?

Препоручена порука

ja sam možda vanzemaljac, ali bot nikad!  ( šta god to značilo)

mogu se itekako zavoleti svi ljudi

ako shvatimo da smo svi jedno, da smo svi bližnji jedni drugima

ako prestanemo da zaziremo jedni od drugih i sumnjičimo jedni druge za zle namere

kad bismo samo mogli da budemo iskreni,prema sebi,Bogu,bližnjima, 

iskrenost prepoznaje iskrenost, ponekad čak i naivno poveruje i neiskrenima

neiskren uvek sumnja ma kolika istina bila pred njim

tužno je i čudno toliko podozrenje medju braćom u Hristu

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

Од нас се и не тражи да волимо све људе! Господ каже љуби ближњег свога као самога себе. А објашњавајући ко је ближњи Господ је испричао причу о самарићанину који је помогао човеку кога су разбојници претукли и изранавили. 

И гле, устаде један законик и кушајући га рече: учитељу! шта ћу чинити да добијем живот вјечни? А он му рече: шта је написано у закону? како читаш? А он одговарајући рече: љуби Господа Бога својега свијем срцем својијем, и свом душом својом, и свом снагом својом, и свом мисли својом, и ближњега својега као самога себе. Рече му пак: право си одговорио; то чини и бићеш жив. А он шћадијаше да се оправда, па рече Исусу: а ко је ближњи мој? А Исус одговарајући рече: један човјек силажаше из Јерусалима у Јерихон, па га ухватише хајдуци, који га свукоше и изранише, па отидоше, оставивши га пола мртва. А изненада силажаше онијем путем некакав свештеник, и видјевши га прође. А тако и Левит кад је био на ономе мјесту, приступи, и видјевши га прође. А Самарјанин некакав пролазећи дође над њега, и видјевши га сажали му се; И приступивши зави му ране и зали уљем и вином; и посадивши га на своје кљусе доведе у гостионицу, и устаде око њега. И сјутрадан полазећи извади два гроша те даде крчмару, и рече му: гледај га, и што више потрошиш ја ћу ти платити кад се вратим. Шта мислиш дакле, који је од оне тројице био ближњи ономе што су га били ухватили хајдуци? А он рече: онај који се смиловао на њега. А Исус му рече: иди, и ти чини тако.

По Луки 10. 25-37

Постоје људи који су у свом злу огрезли, као убице. Њих не можемо да волимо али можемо да их трпимо. Не можемо истом љубављу волети ближњег и неког ко је паразит друштва у коме живимо, као што су уметници, курве, хомосексуалци итд.

Подели на овим сајтовима

On 17. 6. 2013. at 16:06, свештеник Александар рече

@Дејан Бићанин -На шта конкретно мислим? Па колико је овде било лоших речи и негативне енергије и свађа и сеоских аброва о свему и свачему,колико мржње колико увреда и пљувања,најгорег од најгорег,колико повода за лоше....

Jeste, a ti si nam u tome popravio prosek :lol:

Iskreno jedan si od retkih koji ima takvu inspiraciju za uvrede, mozemo da ucimo od tebe :D

al nadam se da to vise necemo da ucimo :)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

On 17. 6. 2013. at 16:06, свештеник Александар рече

@Дејан Бићанин -На шта конкретно мислим? Па колико је овде било лоших речи и негативне енергије и свађа и сеоских аброва о свему и свачему,колико мржње колико увреда и пљувања,најгорег од најгорег,колико повода за лоше...Колико глупости...Хвала Богу  те су се теме сада упристојиле и смањио дух обостране нетрпељивости и сл.Свако може да постави било коју тему која ће кад тад да изазове свађе и подстакне на мржњу.Атеизам,попови,Качавенда,артемити,сатанизам,секуларизам,веронаука,финансије у цркви,хомосексуализам...Све се изроди у најнезрелије дискусије и распршти у парампарчад без икаквог смисленог и изграђујућег закључка.Свако може да лупи било шта само да не псује.И најгоре зло може да прође само да је у обланди.Да набројим који литургијски хришћани су ме овде безочно увредили и чак претили,да да претили...? О атеистима не желим јер ме не могу изненадити,чак ни артемити или борба за веру,али тзв литургијски...

Molite se za nas oce !

• Волим 1

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...