Драгана Милошевић Написано Јун 16, 2013 Пријави Подели Написано Јун 16, 2013 Даница Чемеркић(6), девојчица која болује од церебралне парализе и којој су лекари у априлу оперисали деформитете оба стопала, остала је без неопходног опоравака у рехабилитационом центру Бања Ковиљача, јер је њена мајка наводно неколико дана каснила са доставком документације! Лекарска удружења шокирана су чињеницом да је једно парче папира важније од живота детета. - Даница је 100% инвалид. Не може да прича, и како јој је лева страна подигнута, јако тешко хода... Стога јој је 15. априла извршена операција обе ноге на Универзитетској дечјој клиници у Београду, одакле је и изашла седам дана касније. Препоручен је опоравак у бањи Ковиљачи. Међутим, када сам 4.јуна, након што су јој скинули гипс, отишла у РФЗО у Медвеђи, одбијена сам уз образложење да сам са отпусном листом из болнице требала да дођем у року од месец дана, односно неколико дана раније - прича Соња Чемеркић, мајка мале Данице, која се након одбијања филијале у Медвеђи обратила другостепеној комисији у Лесковцу. Но и ту је наишла на неразумевање службеника, који су је писменим путем, кратко, обавестили да њено дете нема право на наставак лечења! Соња истиче да се нико пре тога није потрудио да јој објасни да је у обавези дда достави документацију у року од месец дана. - Све и да сам знала, питање је да ли бих нашла некога да ми причува дете, које и без гипса захтева сталну пажњу, доксе ја шетам од шалтера до шалтера - додаје Соња која је већ претрпела губитак детета. Даничин брат близанац је умро када је имао 4 месеца, и ја не могу да поднесем да се због једног парчета папира које ником не значи ништа овако игра са животом и мог другог детета - поручује Соња. Председник удружења Мирослав Петровић "Право на здравље" поручује да у свим нормалним земљама "да здравствени систем постоји због пацијената, а код нас постоји због бирократије". Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука