Jump to content

Устоличење владике Хризостома, зворничко-тузланског

Оцени ову тему

Препоручена порука

@@Martirije,

Па ни на једној ме нема! Да ли је могуће!? :)) 

Батац, редај слике док се не угледам! :))  

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@Martirije,

Па ни на једној ме нема! Да ли је могуће!? :))

Батац, редај слике док се не угледам! :))  

hehehe ja se nadam da će uskoro i Eparhija da objavi pa ću postaviti, mošda će te biti negde, a za sada je ovo sve.

Подели на овим сајтовима

hehehe ja se nadam da će uskoro i Eparhija da objavi pa ću postaviti, mošda će te biti negde, a za sada je ovo sve.

Ма шалим се ја мало! Него, хоћу да кажем да је данас у Тузли било много лијепо и онако, баш свечано! И да ми је баш драго што сам имала прилику да одем!  :))

Подели на овим сајтовима

јел било пуно народа

Ма како да није! Било је преко десет аутобуса! Из Добоја су два аутобуса ишла! Било је толико људи да нису могли сви ући у цркву него су вани пратили преко видео бима! Срећа па смо ми дошли раније и ја сам се успјела "углавити" поред стуба, а Бог дао па сам висока :)) тако да сам  успјела све и да видим! :))  

Подели на овим сајтовима

• Гости

Е слава Богу, баш ми драго, радујем се то што чујем!!!

Слава Богу!!!

Видим да је било доста али велим ипак да питам, лепше је када се неко пита ко је био на терену!

Драго ми да је доста дошло са стране, да се да духовна и молитвена подршка вашем новом епископу, а поготово том народу који је доста у мањини од осталих Тузланаца!

Подели на овим сајтовима

Епископ Хризостом уведен у трон

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Хризостом свечано је данас уведен у трон у Саборном храму у Тузли.

Преузимајући Епархију, епископ Хризостом је обећао да ће управљати благо, али одлучно и да ће даноноћно бдјети над духовним напретком Епархије.

У обраћању многобројним окупљеним вјерницима, епископ Хризостом је рекао да ће се борити за поштовање људских и националних права и слободе српског народа, као и других народа и вјера.

"Борба за одрживи повратак српског народа, његово право да живи слободно и достојанствено, јесте и биће императив мог служења народу“, рекао је владика Хризостом.

Он је позвао прогнане Србе са територије Зворничко-тузланске епархије да остваре своје право на враћање имовине, на обнову или надокнаду за уништену или узурпирану имовину.

Владика Хризостом апеловао је на обнову живота у српским животним просторима, гдје су народне светиње, огњишта и домови предака.

Испред Владичанског двора у коме је до рата било сједиште Епархије зворничко-тузланске и Саборног храма увођење епископа Хризостома у трон пратило је око хиљаду вјерника који су службу могли да прате и на видео-биму који је постављен уз храм.

Служби су присуствовали представници власти Републике Српске, Федерације БиХ, челници Тузланског кантона и градске власти.

Његова светост патријарх српски Иринеј устоличио је новоизабраног епископа Зворничко-тузланског Хризостома /Јевића/ у суботу 13. јула, у Бијељини.

Поглавар Српске православне цркве предао је архијерејско жезло новом епископу у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице.

Патријарх Иринеј је подсјетио да је претходни епископ Епархије зворничко-тузланске владика Василије /Качавенда/ обновио у априлу свој захтјев да буде разријешен дужности епархијског архијереја из здравствених разлога.

Епископ Хризостом је од 1991. до 2013. године управљао Епархијом бихаћко-петровачком.

СРНА

Хроничар свакодневнице

Подели на овим сајтовима

r5k_2467.jpg

Овај у стихару, без наочала, је заклонио Биљану да се не види.

Залијепила се за онај стуб од 8.30 до 11.30 није мрднула.

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

Е слава Богу, баш ми драго, радујем се то што чујем!!!

Слава Богу!!!

Видим да је било доста али велим ипак да питам, лепше је када се неко пита ко је био на терену!

Драго ми да је доста дошло са стране, да се да духовна и молитвена подршка вашем новом епископу, а поготово том народу који је доста у мањини од осталих Тузланаца!

Мене су одушевили свештеници из Бихаћко-петровачке епархије, доста их је било у Тузли.

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

од 8.30 до 11.30 није мрднула.

Хе-хе..........истина! Касније сам имала проблема са кичмом! :)  

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...