Лазар Нешић Написано Јун 3, 2013 Пријави Подели Написано Јун 3, 2013 sanja je truba Човек који је - кад смо 2000 и неке снимали нумеру за сцену у цркви из серије "Баба гори ..." - црквену 2000 година стару музику назвао "турском". Ђилкош! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Јун 3, 2013 Пријави Подели Написано Јун 3, 2013 Da ali Marko je ovo delo uporedio sa Mikelandjelom! Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Јун 3, 2013 Пријави Подели Написано Јун 3, 2013 ona završnica izuva. mocart samo pola toga nisam mogao da čujem kao čovjek, prosječan tv prijemnik + ukućani koje "smara" ova muzika. Ovo treba čuti uživo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 3, 2013 Пријави Подели Написано Јун 3, 2013 Изузетно дело, изузетно! Anette and draganzzz је реаговао/ла на ово 2 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Јун 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2013 Овације за „Константинус Магнус” Вечерас се на летњој позорници нишке тврђаве одиграла још једна величанствена манифестација у оквиру Државног програма прославе јубилеја “Милански едикт 313 – 2013, Србија”, музичко – сценски спектакл “Константинус Магнус” аутора Александра Сање Илића. Публика је овацијама поздравила симфонијски оркестар, хор и Балет Народног позоришта, оперску диву Сузану Шуваковић Савић и ансамбл “Балканике” који су маестрално извели ово дело уз специјалне светлосне и сценске ефекте. На позорници су се смењивали фантастични призори историјских моментата из живота великог цара дочарани јединством покрета, костима и музике. Овај спектакл поздрављен је громогласним аплаузом, пред три хиљаде људи који су били у публици.Представи је присуствовао председник Републике Србије Томислав Николић са супругом, представници верских заједница, чланови дипломатског кора, као и многобројне званице из јавног и културног живота. Пред сам почетак концерта, присутнима се обратио домаћин вечери, Његова Екселенција амбасадор Републике Турске у Београду, Мехмет Кемал Бозај. Он је истакао да Турска и Србија треба да буду заговорници универзалних вредности које окупљају народе и цивилизације јер обе земље имају богату историју. “Верујем да ће нам сарадња везана за активности Миланског едикта омогућити унапређење наших билатералних односа у области културе”- рекао је Мехмет Кемал Бозај и најавио отварање турског културног центра у Београду. Аутор музичко – сценског спектакла “Константинус Магнус”, Александар Сања Илић је након концерта изјавио да је апсолутно задовољан и да је ово најлепше вече у његовој каријери. Пред почетак концерта, новинарима се обратио и градоначелник Ниша Зоран Перишић који је свима пожелео добродошлицу и нагласио да је дан славе Свети Константин и царица Јелена, прави тренутак да “Константинус Магнус” гостује у свом родном граду.http://www.edictofmilan2013.com/ovacije-za-konstantinus-magnus/ marko_13 је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јун 3, 2013 Пријави Подели Написано Јун 3, 2013 sanja je truba Сања је клавијатура :bla: Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 3, 2013 Пријави Подели Написано Јун 3, 2013 sanja je truba Сања је клавијатура :bla: Sanja je muško није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Да не улазим у уметничке вредности дела. Шта то Срби славе? Какве везе има Константин са Србима, тачно је само да се родио у Нишу, јер је то време било такво, па се логор легионара тог момента затекао ту и као што су се деца из бракова са војним лицима рађала широм бивше Југославије исти је случај и са Константином. Едикт је заједнички пројект, Лицинија и Константина а ето нико ни не помиње улогу Лицинија који је био господар Истока а знамо како је Константин убио Лицинија и његовог малолетног сина а свог сестрића. Прослава едикта је подметнута Србима,( познато ми је и како), намера је била да се на тај начин заобиђу све формалне препреке да папа дође у Србију. И уместо да се слави 200 година од рођења Његоша ето Срби славе Константина. Драган Јашић and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Sta znam, po osecaju ne mirise mi, a imam poprilicno njuskalo. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Да не улазим у уметничке вредности дела. Шта то Срби славе? Прослава едикта је подметнута Србима,( познато ми је и како), намера је била да се на тај начин заобиђу све формалне препреке да папа дође у Србију. И уместо да се слави 200 година од рођења Његоша ето Срби славе Константина. Ne preteruj Zaviša. Ne slavi se Konstantin nego obeležava 1700 godina od Edikta. Licinije jeste imao udela u donošenju edikta ali je takođe istina da je u njegovom delu carstva nastavljeno proganjanje hrišćana, ali ako ćemo pravo, predhodnik Konstantinov Galerije je doneo prvi edikt o toleranciji koji je Konstantin samo prepisao. Međutim,Konstantin ga je jedini i sprovodio. Ovo nema veze sa papom, a i zašto Srbi ne bi iskoristili priliku da budu u centru pažnje kad je Konstantin rođen i povremeno boravio kao Car u Nišu (doduše retko, retko, ali...) I da...a šta su Srbi jedno kanalni, pa mogu samo ili/ili? Pa valjda ako to neko hoće, možemo da proslavimo i jedno i drugo? Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Pa i jeste problem, što u zapadnom delu rimskog carstva nije ni postojalo proganjanje hrišćana pa nije ni postojala potreba pogotovo za ediktom kao pravnim aktom, nikakav edikt nije sačuvan a toliko se govori o njemu u suštini postoji taj reskript koji je verovatno pod pritiskom Konstantina doneo baš Licinije a u stvari se oslanja na Galerijev edikt o toleranciji. Naravno da Srbi ne mogu da slave sad Galerijev edikt jer Galerije nije rođen u Nišu. Lepo je da se obeleži i nemam ja ništa protiv, da me ne shvatiš pogrešno, sve je to u duhu mira i tolerancije, ali bar malo kritičnosti da unesemo. Taj Galerije je inače bio veliki krvnik i progonitelj hrišćana, pa ispade da eto baš zahvaljujući njemu je započela era tolerancije i razumevanja a Konstantin u ovim danima slavlja u Srbiji još će da pomislimo da je i on bio pripadnik nebeskog naroda koliko se predsednik i patrijarh ove zemlje zauzeše oko njega. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Ali je Galerije rođen negde kod Zaječara i stolovao je u Sremskoj Mitrovici. E sad Zaječar je tad pripadao srdačkom okrugu, Srdac ili Serdika je današnja Sofija, pa odatle da je rođen negde kod Sofije. Inače, osamnaest rimskih careva je rođeno u današnjoj Republici Srbiji. Dr Dragoslav Srejović je relativno kasno utvrdio da je Felix Romulijana carska palata i mesto gde je sahranjen Galerije. Verovalo se da su to ostaci vojnog utvrđenja, bio sam i video, impozantno...! Posle Galerija njegov naslednik Maksimin Daja ga je povukao i nastavio progon. Maksimin daja je bio sestrić Galerijev a poražen je od licinija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Snimak celog koncerta Sophrosyne and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Ne preteruj Zaviša. Ne slavi se Konstantin Na 1.45 voditelj lepo kaže da u čast Konstantina država Srbija poklanja ovaj koncert, a šta se obeležava niko i ne pomenu, Turčin malo reče o tome al ga nisam najbolje razumeo. Razumeo sam samo da će Turci da se pozovu na Konstantinov edikt kad budu hteli da grade džamije širom Srbije, počeće sa kulturnim centrom a završiće sa najvećom džamijom na balkanu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Lele, koji smor. Sanja umislio da je Geršvin koji u bunilu ima zadatak da iskomponuje Karminu Buranu uz narodni orkestar RTS-a Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука