Jump to content

Шта ја тренутно гледам

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 7 часа, Tumaralo. рече

Odlican film. Ima neke slicnosti sa Taksistom. Samo sto Taksista ima univerzalnu vrednost a Falling Down pored univerzalne ima i posebnu vrednost za Amerikance (a to smo danas i mi u velikoj meri).

Da, čini mi se kao da opisuje neko, da tako kažem, kolektivno nesvesno, sve frustracije koje muče prosečnog čoveka (više amerikanca) srednje klase. Svi njegovi agresivni ispadi su samo simbolika ovih frustracija i šta bi običan čovek uradio da sme. Čovek koga je napustila žena, ne dozvoljava mu da vidi dete, morao je da napusti kuću, izgubio je posao, nadaju ga ulične bande, nacista, reakcija na ljigavost u restoranu. Kako ide postaje mračnije, pada sve dalje, ali je interesantna simbolika na samom kraju, gde on namerno gine zbog plastičnog pištolja, što simbolizuje da nije taj prosečni čovek, iako je pukao, u osnovi problema. A žrtvovao se sa ćerku da bi dobila njegovo osiguranje (koje ne bi dobila da se predao i otišao u zatvor). A ubio ga je opet pošten i dobar čovek, policajac, koje samo radio svoj posao.

Film naročito pokriva jedan učestali patološki odnos muškaraca i žena.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 45
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Ana B. рече

what?

Jao pomešao sam teme, hahaha, malopre sam otvorio temu "pitanje stradanja", nema veze, mož' da kažeš i šta gledaš (osim foruma) :smeh1:

e, al' tamo bih voleo odgovor ako može :)

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 5 months later...
  • 4 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...