w.a.mozart Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 citaj tekst liturgije-zajedno sa delom za svestenike,tu je sve napisano Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 au kako ste me skroz smutili sa ovim odgovorima jeste nije tako svetinje svetima ma jok ovako...bolje ni da nisam citao ... sad ama bas nista ne kapiram ...jel moze neko sa ocima i usima da kaze kako i sta _tacno_, dok ne doprem do svog duhovnika ?sta te konkretno zbunilo radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 mislim da je medu zbinilo to zašto su i mirjani sveti :cheesy1: ali mislim da biste vi to bolje objasnili medi nego ja, razliku između sveti i Svetitelji :-[ imamo dupliranih tema na istu temu pa se zbunjuju posebno oni koji koji su tek na putu da uče i nauče a i mozart im pravoi zabunu pošalicama p.s ja volim mocartove šalei upadice Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 u prevodu-volis sto ih zbunjujem,jel tako? :D Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 u prevodu-volis sto ih zbunjujem,jel tako? :D ko želi da uvidi dubinu okeana, mora se odma?i od obale :)dobi?emo ukor što spamujemo Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 sedi 1 :: :: :: amozda nas i kikuju ili banuju,a? Gospodo draga samo se vi veselite u radosti Gospodnjoj to vam porucuje urednik, a budite i pokad kad ozbiljni radi brace koja zele nesto da saznaju Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 omašio si temu a sad je red za reč urednika :smiley: Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 oglasio sam se deco radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 ne razumem ko su "sveti" ... ne razumem kako to da van posta i ispovesti moze da se pricescuje ... vi se razumete medju sobom, ali ja ne mogu da vas pratim, ne znam i ne razumem mnogo toga ... dodatna otezavajuca okolnost je sto sam bukvalista i vrlo jednostavan - to tako to tako i kraj al ako krenete e sad ovo ovako a moze i onako, meni to pocinje da lici da dve suprotne stvari ... bleeeee ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јул 4, 2009 Пријави Подели Написано Јул 4, 2009 ne razumem ko su "sveti" ... ne razumem kako to da van posta i ispovesti moze da se pricescuje ... vi se razumete medju sobom, ali ja ne mogu da vas pratim, ne znam i ne razumem mnogo toga ... dodatna otezavajuca okolnost je sto sam bukvalista i vrlo jednostavan - to tako to tako i kraj al ako krenete e sad ovo ovako a moze i onako, meni to pocinje da lici da dve suprotne stvari ... bleeeee ... medo je li jasnije sada radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 4, 2009 Пријави Подели Написано Јул 4, 2009 jeste vrlo fala za priv poruke :-[ клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 13, 2009 Пријави Подели Написано Јул 13, 2009 pravo bice crkve nije u tome sto je ona sad vec u onome sto ce postati....jedna sveta,saborna.....ovo je eshatoloska realnost tako da u ovoj ontoloskoj postavci mozemo reci da je crkva sveta bez obzira sto su njeni clanovi gresni......svetost crkve nije moralnog vec ontoloskog karaktera.......... 0205_whistling zizi Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Јул 14, 2009 Пријави Подели Написано Јул 14, 2009 Sveti Nikolaj Srbski! Gledah emisiju Kljuc koja ne znam kad je emitovana u Srbiji (ovde je postavio Alefshin u drugoj temi-razni video zapisi ili sl.) gde je emisija posvecena Vladici Nikolaju i antisemitizmu. Jovan Bajford i drugi kome zaboravih ime su kategoricni u tome da je Vladika Nikolaj bio blagonaklon Hitleru i da je pisao negativno o Jevrejima u njegovom dnevniku iz Dahaua. Ovaj gospodin Jovan je napricao toliko gluposti po mom skromnom misljenju da me to navede da mozda otvorimo temu o nasem Svetom Nikolaju Srbskom. Da li negde posebno ili u okviru ove teme, ne bih da ja odlucujem pa se nadam da ce neko od moderatora naci pravo mesto za to. Blagodarite i prastajte. My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 15, 2009 Пријави Подели Написано Јул 15, 2009 sta znaci rec eshatoloski a sta ontoloski ? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 15, 2009 Пријави Подели Написано Јул 15, 2009 eshatološko je nešto što govori o krajnjim stvarima tj. o kraju istorije tj. carstvu Božjem a ontologija je nauka koja se bavi prirodom bića,postojanjem......ONTOLOGIJA (grč. τό ον - biće, bitak i λόγος - učenje, reč, zakon): Filozofska disciplina koja raspravlja ο biću kao bivstvujućem, kao i ο njegovim opštim, fundamentalnim i konstitutivnim određenjima. bendoff 0203_cool crvenilo Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука