Jump to content

Светитељи и светитељство

Оцени ову тему

Препоручена порука

au kako ste me skroz smutili sa ovim odgovorima jeste nije tako svetinje svetima ma jok ovako...bolje ni da nisam citao ... sad ama bas nista ne kapiram ...jel moze neko sa ocima i usima da kaze kako i sta _tacno_, dok ne doprem do svog duhovnika ?

sta te konkretno zbunilo

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

mislim da je medu zbinilo to zašto su i mirjani sveti  :cheesy1:

ali mislim da biste vi to bolje objasnili medi nego ja, razliku između sveti i Svetitelji :-[

imamo dupliranih tema na istu temu pa se zbunjuju posebno oni koji koji su tek na putu da uče i nauče a i mozart im pravoi zabunu pošalicama :cmizdrenje:

p.s ja volim mocartove šalei upadice ;)

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

sedi 1  ::cmizdrenje:: ::D: ::D:

amozda nas i kikuju ili banuju,a?

Gospodo draga samo se vi veselite u radosti Gospodnjoj to vam porucuje urednik, a budite i pokad kad ozbiljni radi brace koja zele nesto da saznaju :D

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ne razumem ko su "sveti" ...

ne razumem kako to da van posta i ispovesti moze da se pricescuje ...

vi se razumete medju sobom, ali ja ne mogu da vas pratim, ne znam i ne razumem mnogo toga ...

dodatna otezavajuca okolnost je sto sam bukvalista i vrlo jednostavan - to tako to tako i kraj

al ako krenete e sad ovo ovako a moze i onako, meni to pocinje da lici da dve suprotne stvari ...

bleeeee ...

Подели на овим сајтовима

ne razumem ko su "sveti" ...

ne razumem kako to da van posta i ispovesti moze da se pricescuje ...

vi se razumete medju sobom, ali ja ne mogu da vas pratim, ne znam i ne razumem mnogo toga ...

dodatna otezavajuca okolnost je sto sam bukvalista i vrlo jednostavan - to tako to tako i kraj

al ako krenete e sad ovo ovako a moze i onako, meni to pocinje da lici da dve suprotne stvari ...

bleeeee ...

medo je li jasnije sada

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

pravo bice crkve nije u tome sto je ona sad vec u onome sto ce postati....jedna sveta,saborna.....ovo je eshatoloska realnost tako da u ovoj ontoloskoj postavci mozemo reci da je crkva sveta bez obzira sto su njeni clanovi gresni......svetost crkve nije moralnog vec ontoloskog karaktera.......... 0205_whistling

zizi

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Sveti Nikolaj Srbski!

Gledah emisiju Kljuc koja ne znam kad je emitovana u Srbiji (ovde je postavio Alefshin u drugoj temi-razni video zapisi ili sl.) gde je emisija posvecena Vladici Nikolaju i antisemitizmu. Jovan Bajford i drugi kome zaboravih ime su kategoricni u tome da je Vladika Nikolaj bio blagonaklon Hitleru i da je pisao negativno o Jevrejima u njegovom dnevniku iz Dahaua. Ovaj gospodin Jovan je napricao toliko gluposti po mom skromnom misljenju da me to navede da mozda otvorimo temu o nasem Svetom Nikolaju Srbskom.

Da li negde posebno ili u okviru ove teme, ne bih da ja odlucujem pa se nadam da ce neko od moderatora naci pravo mesto za to.

Blagodarite i prastajte.

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

eshatološko je nešto što govori o krajnjim stvarima tj. o kraju istorije tj. carstvu Božjem a ontologija je nauka koja se bavi prirodom bića,postojanjem......ONTOLOGIJA (grč. τό ον - biće, bitak i λόγος - učenje, reč, zakon): Filozofska disciplina koja raspravlja ο biću kao bivstvujućem, kao i ο njegovim opštim, fundamentalnim i konstitutivnim određenjima. bendoff 0203_cool crvenilo

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...