Odahviing Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 ne mora i nece biti bolje dok god radikalno ne promenimo kurs... Voislav Šešelj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Биће мало другачије него у Грчкој јер ми имамо своју валуту, а они не. То значи висока инфлација, вероватно уз контролу цена, "несташице" итд. Слично ономе што смо преживели тамо 90-тих. Онда ће народ изабрати неке још горе комуњаре и диктаторе да "среде ситуацију"... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Биће мало другачије него у Грчкој јер ми имамо своју валуту, а они не. То значи висока инфлација, вероватно уз контролу цена, "несташице" итд. Слично ономе што смо преживели тамо 90-тих. Онда ће народ изабрати неке још горе комуњаре и диктаторе да "среде ситуацију"... Koliko ima jos Srbija vremena, po tvojoj licnoj proceni, dok ne dodje do ti poskupljenja nestasica u tako velikoj razmeri? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Koliko ima jos Srbija vremena, po tvojoj licnoj proceni, dok ne dodje do ti poskupljenja nestasica u tako velikoj razmeri? Nije Zvone školovani ekonomista da ti da neku pouzdanu procenu, ja mislim oko desetak godina plafon, nadam se da do tada neću ni biti ovde. Negde na vrhuncu tog finansijskog sunovrata će se pojaviti i pravi nacisti, kako to već ide... "Zlatna zora" fazon, ali cenim da će se ovde pre zvati nešto kao "Србска акција". https://www.youtube.com/watch?v=JVvXaJFVVVY Aquilius Cratus and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Ако дође до већих проблема у ЕУ и/или САД, што је могуће, онда ће се код нас то одвијати врло брзо, у току једне године. Србија је "на апаратима", чим се искључе пацијент је готов. Докле год САД и ЕУ стоје на ногама Србија ће се вероватно "провлачити" некако, јер се њима више исплати да нам баце по неку коску него да опет правимо проблеме. Наше потребе су за њих џепарац, а политичари ће морати да ураде све што се од њих тражи. У том случају пропадање може да траје дуго. Годинама, можда још читаву деценију. Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Nije Zvone školovani ekonomista da ti da neku pouzdanu procenu, ja mislim oko desetak godina plafon, nadam se da do tada neću ni biti ovde. Па не може ни школовани економиста да предвиђа будућност, за то ти треба пророк... Али може да се види како су подељене карте и које су могућности + мало је вероватно да ће наши политиканти променити било шта. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Negde na vrhuncu tog finansijskog sunovrata će se pojaviti i pravi nacisti, kako to već ide... "Zlatna zora" fazon, ali cenim da će se ovde pre zvati nešto kao "Србска акција". Е да, то је нажалост врло вероватна трагедија... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Da, kao sto sam i ja pretpostavljao max 10 godinu za premestanje bilo kakvih poslova negde van Srbije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Ili za samoubistvo. greengrin The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Tesko je dati neke ozbiljnije prognoze jer to zavisi od dosta faktora, ali ne znam sta je nama ostalo jos da prodamo osim Elektroprivrede, a od toga bi se moglo zivotariti jos par godinica...Dodaj tome vreme koliko se jos mozemo zaduzivati, ako bude sve ok sa kreditorima i to je to... Postoji i manje verovatna varijanta da ce u Srbiji nekim cudom prevagnuti zdrav razum pa cemo se umesto bilo kakvog oblika "fasizma" odluciti za opciju zdravog ekonomskog razvoja. Ovo bi nuzno podrazumevalo jednu recesiju od sigurno par godina (jer bi u pocetku moralo doci do masovnog otpustanja, pre svega iz javnog sektora, dok ne ojaca privatni sektor koji te ljude moze ponovo da zaposli) nakon cega bi stvari krenule uzlaznom putanjom. Posto ovo nije popularna mera, ne verujem da ce ijedan politicar da je preduzme pa je zato scenario "fasizma" dosta verovatniji za sada... Medjutim, ko zna-sto je coveku nemoguce, Bogu je moguce.Imamo dosta skolovanih ljudi u inostranstvu a i sredstva komunikacija su izuzetno razvijena (to moze krenuti cak i od grupe oformljene preko FB npr...) pa se mozda nekako i stvori kriticna masa koja bi pokrenula ekonomske promene pre totalnog kraha... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Па да, држава сасвим сигурно неће добровољно ићи у растурање својих институција и фирми. Једини начин да се тога решимо јесте распад система. Ако то преживимо без да некакви фашисти дођу на власт, онда постоји шанса. florenntina је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Јесе ви претходно консултујете на неком другом месту па онда овде пишете или сте стварно толико спонтани ? Аурор, DYNABLASTER, Crveni Baron and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Наравно да се консултујем... florenntina је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Poceli ste da proricete .... a jel znate mozda kada ce smak sveta .... da se pripremimo .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Не знамо кад ће, али знамо који су знаци. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука