Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Да ли ти уопште знаш основне појмове? Да ли капираш шта је природа? Како не лете демони, где си чуо да не лете? Да не користе можда бицикл? lete demoni ali u podnebesju a ne kao nekad po nebesima u Bogu i blizu Boga. Ko je rekao da demoni ne lete? zašto to radiš? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 lete demoni ali u podnebesju a ne kao nekad po nebesima u Bogu i blizu Boga. Ko je rekao da demoni ne lete? zašto to radiš? Па лете у поднебесју зато што су протерани а не зато што им се природа изменила. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 На питање да ли могу демони против наше воље да овладају душом? Св. Кирил Јерусалимски: "Душа је слободна, и ђаво иако може да намами, ипак нема власт да нас принуди да нешто радимо против своје воље". Св. јован Касијан: "Нечисти духови не продиру у тела оних које су победили никако другачије до завладавши предходно њиховим умовима и помислима. Обнаживши умове од одеће страха Божијег, сећања на Бога, зли духови их нападају као обезоружане и лишене Божије помоћи и Божије ограде, и лако их побеђују и настањују се у њима као у неком свом поседу." Још се истиче да у тој духовној борби демона са човеком, они не знају расположење нашег срца, то само Бог зна.Већ по телесном понашању и покретима лове наше помисли и у том складу нас подстичу на грех... Мислим да смо сви дотакли ту суштину овде. Ако би могао а закључим, слаби смо по природи како ствари стоје и без Бога смо још мање од тога. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Да ли капираш Марко да пала природа не значи друга врста природе него иста та природа али погрешно усмерена? Када човек падне не постане он тада коњ ( мада га неки тако ословљавају ), већ и даље остаје човек. И даље остаје човек који је способан да чини све исто што и сви други људи могу на целој планети управо онако какавим се и родио. Остаје исто биће, са истим својствима, истим способностима, истим могућностима. Не постане неко друго биће, то само у холивудским филмовима и бајкама жаба постане принц и обратно. Нема тога у реалности. Ma da li ti željko razumeš da su demoni van Boga a ti si u Bogu i tu je ključna stvar koliko i kako demoni imaju nadmoć nad tobom. Nemaju nadmoć,jer niste u istom stanovištu.Ako se odrekneš Boga i kreneš put palih andjela ti ćeš se isto naći van Boga. Koja to prirodna sila (priroda) može delovati u Bogu a da Mu više ne pripada? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Па лете у поднебесју зато што су протерани а не зато што им се природа изменила. Dobrooo eto imaju jaču prirodu! Pobedili ste me pa mogu samo da se zapitam šta im vredi ta priroda kad nisu u istom domu (Bogu) sa nama. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Св. Кирил Јерусалимски: "Душа је слободна, и ђаво иако може да намами, ипак нема власт да нас принуди да нешто радимо против своје воље". Eto vidiš ovaj sveti Otac mene razume bez mog maratona. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Koja to prirodna sila (priroda) može delovati u Bogu a da Mu više ne pripada? Е ово си добро питао. А одговор би те само још више збунио, па ти га нећу рећи у потпуности. Рећи ћу ти само толико да су демони на неки начин стављени под контролу, али и даље њихова анђеоска природа није измењена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Dobrooo eto imaju jaču prirodu! Pobedili ste me pa mogu samo da se zapitam šta im vredi ta priroda kad nisu u istom domu (Bogu) sa nama. Имају другачију природу, то је пре свега. А нека од својстава те природе су супериорнија од људске. Друга је ствар Божије допуштење. Трећа је ствар Божија воља. Лидија Миленковић and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 Рећи ћу ти само толико да су демони на неки начин стављени под контролу Ja mislim da nisu stavljeni pod kontrolu nego da oni u Bogu opšte ne postoje. Povučen rečima Hristovim...mene u djavolu nema. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2014 Пријави Подели Написано Јун 28, 2014 А нека од својстава те природе су супериорнија од људске. Ali ih je dobri Bog limitirao tako da je po Blagodati Njegovoj za nas prosto bezopasna.Tako je u Bogu a van Boga ne želim ni da pričam niti da se takvom životu radujem ili plašim. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Ako hoćeš bil se ti složio da je demonska priroda od Boga limitirana andjeoska priroda? Nekako po tvojim rečima ti naginješ ka tome. Još samo da se složimo i verujemo da Bog u tom limitiranju nije zaboravio da zaštiti i čoveka. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Није их лимитирао, није им мењао природу, није их мењао нити по њиховом паду због пада од њих стварао нова бића, просто није исто Марко ако ја теби надоградим још 5 пари очију или ако те ухапсим и ставим у затвор или ти ограничим кретање или приближавање појединим људима. Али не вреди , рекао сам све што сам имао. "сустајем, одустајем..." feeble and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Друга је ствар Божије допуштење. Трећа је ствар Божија воља. Жељко , а шта је са оним када Господ каже човеку да свака оштрина невоље и искушења ће временом отупети да се ти не повредиш . То значи да ђаво нема приступа оном који је Бога примио , зар не? Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Није их лимитирао Po sećanju od juče nisam tražio tačno tvoj odgovor, ali mogu, ti si doslovce rekao da ih je limitirao. I u svom maratonu ovde vi sami sebe pobijate samo da diskreditujete ono što sveti Oci govore a i ja sa njima, a to je da djavo ne može ništa čoveku ako sam čovek na to ne pristaje. Eto to je Božja tvorevina i pravda jer i sam Bog neće čoveka uzeti na silu iako ga vodi u apsolutno dobro odnosno Carstvo Nebesko. ž eto koliko je jaka demonska sila. Odustani i sveštenici odustaju a baba zorka kaže no frk ja ću ti pomoći. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 То значи да ђаво нема приступа оном који је Бога примио , зар не? Baš je tako Nenade i ne vredi im superiornija priroda ni po groša. Opasnost nastaje kad čovek hoće da postane djavo ali to stanje je daleko van Boga i nema vlast nad ljudima koji u Bogu stoje. Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука