Jump to content

"И ми смо Срби"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Искрено да кажем мени је овај текст конфузан.

Истина је све што наводи Модест у случају Косова, Војводине, и Р. Српске... истина је и да су актуелне власти не марионете запада како је то била претходна гарнитура него још гори јер се доказују западу због своје националистичке прошлости (за разлику од претходне гарнитуре која је била отворено прозападњачка). Истина је и да су Срби Русима само баласт кога ови желе што пре да скину са грбаче и угурају у ЕУ.

И сад ми није јасно да ли је Модест толико необавештен или је злонамеран у овом тексту када то све пише да би на крају рекао "шта смо ми урадили да кривица за српску пропаст не падне на нас" !!!

Подели на овим сајтовима

Ma Ruska proseravanj@ po štampi,kao fazon - eto Srbi su odlučili.
Mada,verujem da je Putin možda i bio iskren prema nama poput Ruskog cara Aleksandara III koji je ladno odbio 1878.da primi Jovana Ristića kome je carev najobičniji sluga u holu preneo poruku da "carska poruka "Rusija više nema interesa i neće se baviti Srpskim pitanjima,naši interesi se u podpunosti poklapaju sa interesima Bugarskog naroda,neka od sada Srbija traži pomoc u Zapadno-Evropskim kancelarijama".

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

On 21. 5. 2013. at 22:38, Sudija рече

Ma Ruska proseravanj@ po štampi,kao fazon -eto Srbi su odlučili.

Mada,verujem da je Putin možda i bio iskren prema nama poput Ruskog cara Aleksandara III koji je ladno odbio 1878.da primi Jovana Ristića kome je carev najobičniji sluga u holu preneo poruku da "carska poruka "Rusija više nema interesa i neće se baviti Srpskim pitanjima,naši interesi se u podpunosti poklapaju sa interesima Bugarskog naroda,neka od sada Srbija traži pomoc u Zapadno-Evropskim kancelarijama".

Ма јок...видим да ниси прочитао текст. Није ствар у одбијању. Ако обију , нека одбију њихово право. Него је ствар у завлачењу и скидању одговорности са себе.

С једне стране Руси замерају Србима на тесним односима са западом, а с друге стране нису ни прстом мрднули да они успоставе неке односе. Не мора то бити на политичком или војном плану како већина Срба и Руса очекује, али шта је са економијом. Руси су тренутно не један обични азијски медвед, него један златни азијски медвед који се купа у нафти. Имају пара ко салате.

Мешчини да је то ко оно другари смо док смо обоје сиротиња, кад се обогатим не познајем те просјаче.

Наравно да од Руса не очекујем да буду онакви какви су били њихови преци, јер њихови преци су били Хришћани а ови садашњи су исто као и Срби...млаки.

Али очекујем од њих да буду честити као и од наших владара.

Кажи брате искрено немогу ти ја ништа, или брига ме за тебе и добро. А не овако. Срби су криви зато што не могу да се ишчупају из чељусти НАТО-а и англосаксонаца , ето ми Руси им свесрдно нудимо помоћ, шаљемо им књиге и културноуметничка друштва, а они незахвални и даље одлазе у Брисел.

Подели на овим сајтовима

On 22. 5. 2013. at 7:29, Жељко рече

Ма јок...видим да ниси прочитао текст.

E,cvrc Milojka,što bi rekli stari Rimljani  bleh  

Цитат

С једне стране Руси замерају Србима на тесним односима са западом, а с друге стране нису ни прстом мрднули да они успоставе неке односе. Не мора то бити на политичком или војном плану како већина Срба и Руса очекује, али шта је са економијом.

Kao i pre 150 godina.šta miste shvatili do sad?

Цитат

Али очекујем од њих да буду честити као и од наших владара.

Кажи брате искрено немогу ти ја ништа, или брига ме за тебе и добро. А не овако. Срби су криви зато што не могу да се ишчупају из чељусти НАТО-а и англосаксонаца , ето ми Руси им свесрдно нудимо помоћ, шаљемо им књиге и културноуметничка друштва, а они незахвални и даље одлазе у Брисел.

Čestiti?Pa kako će onda da nas iskoriste ako budu bili čestiti?

Pazi,diplomatskim jezikom i kasnije direktno Rusi su nama još pre150 pa opet pre 40 godina rekli VOZDRA,samo nama to nikako da uđe u glavu.

Подели на овим сајтовима

Rusi ocekuju od prijatelja da im budu prijatelji uvek a ne iz racuna. A mi smo upravo to, prijatelji iz racuna. Rusi bi nam trebali da daju para, oruzja, jos kada bi mogli da krvare gace za nas racun a mi to da pratimo iz fotelje na malim ekranima ... idealno ... Samo Rusi nisu ovce ...za razliku od Srba koji se ponasaju upravo kao ovce kada je u pitanju zapad ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

On 22. 5. 2013. at 13:48, Crveni Baron рече

Rusi ocekuju od prijatelja da im budu prijatelji uvek a ne iz racuna. A mi smo upravo to, prijatelji iz racuna. Rusi bi nam trebali da daju para, oruzja, jos kada bi mogli da krvare gace za nas racun a mi to da pratimo iz fotelje na malim ekranima ... idealno ... Samo Rusi nisu ovce ...za razliku od Srba koji se ponasaju upravo kao ovce kada je u pitanju zapad ...

Симбол за Русе није овца него међед. Него овде се не ради о томе.

Ради се наиме о томе да Руси данас осим пар дипломатских потеза које су узгред буди речено Срби прокоцкали или дапаче још и зезнули Русе, нису ни на који други начин ни покушали да помогну Србима. Када се ради о економији, убедљиво су више Руси присутни у Црној Гори него у Србији, тамо отварају хотеле, мотеле, и шта ти је знам шта. Дакле не постоји никаква путинова економска стратегија да се помогне Србима. А да не говорим о некој војној или политичкој.

Овде су узели НИС истина са многим губицима, али пази НИС је њима и те како потребан за пласирање сопствене нафте на ово тржиште, дакле опет су лични интереси превагнули.

Значи не кажем сад да Руси треба да кркну неке неповратне кредите, на крају ти кредити ће свакако завршити у џеповима властодржаца. Већ говорим да нису ни разматрали могућност да помогну народу Србије путем улагања у рецимо малу привреду, или пољопривреду итд. Истина је да је дошло нешто руских бизнисмена у Србију али занемарљиво мало колико их је дошло у земље суседства.

И сад њихови интелектуалци гледају како да се оперу од свега и скину одговорност са себе уколико Срби данас сутра приступе НАТО-у .

Па извини а где ћемо ?

Они нас ( Руси) ни на који начин не привлаче себи, не покушавају да нас придобију за себе, сувише смо им компликован проблем а рачуница слаба, и онда због суда историје, Бога који одозго све гледа, славних заједничких предака или шта ја знам већ чега ајде да се ратосиљају тог баласта званог Срби и приде некако да прикаче сву одговорност управо Србима.

Лепо је то смишљено, али правда држи села и градове. Па ће тако бити и у овом случају.

Подели на овим сајтовима

Prijatelji se ne gledaju kroz pare. Ni koliko ti je dao ni da li ti je sta poklonio. Ljubav za ljubav, sir za pare. Mi smo se smejali i Kinezima i Rusima, ali izgleda da ce se oni smejati na kraju nama. I danas se po Srbiji mlati o KGB-u, ruskim komunjarama i zlocinima a brani zapad koji su upravo ruski komunisti i Crvena Armija oslobodili najveceg zla koje je svet video a ponikao je upravo na zapadu. I Ruske saveznike ondasnje, tj nase partizane i njihovu borbu srbi danas ismevaju i omalovazavaju. Rusi sve to vide i zapisuju.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Дакле не ради се на овој тему шта су Руси или нису учинили за Србе током историје, чинили су они и за народе које нису сматрали братским, а камо ли за Србе.

Него је реч о томе шта се тренутно дешава између Срба и Руса.

Завиша могао си барем да направиш некакав увод да не понављамо старе приче из претходних сличних тема...

Подели на овим сајтовима

On 22. 5. 2013. at 7:37, Жељко рече

Него Завиша шта Србима нуде Пољаци?

Или и ви не знате како да се искобељате из загрљаја англосаксонаца ?

Sa jedne oni sa druge Rusi, pa sad vidi kako je... greengrin 

Подели на овим сајтовима

On 22. 5. 2013. at 14:12, Crveni Baron рече

I danas se po Srbiji mlati o KGB-u, ruskim komunjarama i zlocinima a brani zapad koji su upravo ruski komunisti i Crvena Armija oslobodili najveceg zla koje je svet video a ponikao je upravo na zapadu.

Možda ali u nekom Sovjetskom filmu  greengrin

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...