Јаков. Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Колико сам испратио по новинским текстовима, знатно је опала продаја цигарета, а повећала се нелегална продаја дувана за мотање, по пијацама и улици. Да ли пушачи са ЖРУ, су исто прешли на дуван или се још има пара за цигарете. Занима ме да ли можете да упоредите дуван и цигарете, и да ли осећате уколико мотате, неке симптоме које раније нисте. Попут гушења, болова у грудима и сл. Пошто видим да су се појавиле неке информације, да се ради о дувану који је заправо веома опасан за здравље због тога што није третиран против неких бацила. Да не би било, да је све то дезинформација, него да дате своја искуства. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Од кад мотам много ми је лакше у животу. Прво не осећам више зависност од дувана. Друго не пушим амонијак и азбест који је присутан у фабричким цигаретама. Треће остаје ми мнооого више пара у кући. Четврто драго ми је што не финансирам државни буџет. Пето почећу да пишем контра овим пропагандистима који тролују рају о штетности пијачног дувана а "лековитости" фабричког. Vockica, Драшко, DYNABLASTER and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Да ли је лакше оставити дуван (за мотање) или цигарете. За оног ко жели да престане да пуши? Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Од кад мотам много ми је лакше у животу. Прво не осећам више зависност од дувана. Друго не пушим амонијак и азбест који је присутан у фабричким цигаретама. Треће остаје ми мнооого више пара у кући. Четврто драго ми је што не финансирам државни буџет. Пето почећу да пишем контра овим пропагандистима који тролују рају о штетности пијачног дувана а "лековитости" фабричког. Ko reklama za uloške 0102_laugh Manolis, Баба and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Пето почећу да пишем контра овим пропагандистима који тролују рају о штетности пијачног дувана а "лековитости" фабричког. На крају ће рећи да у дувану на мотање има превелика доза афлатоксина :ДДД Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Да ли је лакше оставити дуван (за мотање) или цигарете. За оног ко жели да престане да пуши? Лакше је мотани оставити. Рецимо дешава ми се да по пола дана не запалим, јер ми не падне на памет, приде некад ме мрзи да смотам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Да,готово да сам скроз прешао нa дуван,али не са пијаце већ драм. Поред тога зелене ризле и слим филтере. Иначе,заиста је импозантан број пушача прешао на мотање,баш тог са пијаце,мада мени нису оставиле утисак,али чињеница је да су продавци осетили потражњу,па су почели нудити којекакав шкарт... Занимљиво да су се на трафикама појавили Бонд и 57 дувани... Утисци о дувану су по мени много бољи од обичне пљуге,пре свега због чистоте и не трпање разних хемикалија... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
С.И. Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Jedino je to muka kad motaš rizlu........što bi da duneš, a nema kutije da izvadiš. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Да,готово да сам скроз прешао нa дуван,али не са пијаце већ драм. Поред тога зелене ризле и слим филтере. Иначе,заиста је импозантан број пушача прешао на мотање,баш тог са пијаце,мада мени нису оставиле утисак,али чињеница је да су продавци осетили потражњу,па су почели нудити којекакав шкарт... Занимљиво да су се на трафикама појавили Бонд и 57 дувани... Утисци о дувану су по мени много бољи од обичне пљуге,пре свега због чистоте и не трпање разних хемикалија... Има и на пијаци разнијех врста није све бофл. Али брате има и таквих крџа од којих ти смрди цела кућа данима од само једне цигарете. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 У последње време море ме мисли да почнем да палим цигаре, не знам шта ми је, а уједно имам страх да не постанем наркоман лол! :Д Можда да живим у Панчеву не би осећао ту "потребу", надишеш се брате чистог панчевачког ваздуха и то ти је исто као да си пушио цигаре :ДДД Баба and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 У последње време море ме мисли да почнем да палим цигаре, не знам шта ми је, а уједно имам страх да не постанем наркоман лол! :Д Можда да живим у Панчеву не би осећао ту "потребу", надишеш се брате чистог панчевачког ваздуха и то ти је исто као да си пушио цигаре :ДДД Мени је др. специјалиста препоручио да дуваним. И то због алергија. И заиста од кад дуваним мање имам проблема са алергијама. Истина он је рекао 3-4 на дан, није прецизирао дал паклице или цигаре, па сам ја решио дилему на око 7-10 цигара...мислим мање је од 4 паклице. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Видите, ја сам мислио да је "најздравији" дуван онај који је у шишама, то јест такозваним наргилама... МЕЂУТИМ.. изгледа да је то заправо НАЈГОРИ дуван, у смислу здравља. Прочитајте овај текст са деведесетдвојке Nargila gora od 100 cigareta? Nargila ili šiša – kako god da zovete cev za pušenje aromatizovanog duvana, može biti gora od cigareta, upozoravaju britanski stručnjaci. RyAwesome / Flickr.com Aromatizovani duvan koji se puši kroz dugu cev povezanu sa posudom vode, naročito je popularan među mladim ljudima. Međutim, Svetska zdravstvena organizacija upozorava da jedna „seansa“ pušenja nargile može biti gora od 100 cigareta. To je zbog toga što klasičan pušač obično udahne dim oko 12 puta, odnosno unese od 0,5 do 0,6 litara dima. Međutim, tokom jednočasovnog pušenja nargile, konzumenti udahnu dim oko 200 puta, što znali da njihova pluća profiltriraju oko jednog litra dima. Samo zato što duvan u nargili miriše lepše od onog u cigaretama, ne znači da ne sadrži iste štetne materije. Štaviše, on ima iste toksine koji izazivaju rak pluća i srčana oboljenja. „Duvanski dim sadrži brojne kancerogene supstance koje oštećuju DNK u ćelijama. Samo jedna oštećena ćelija može da se deli i umnožava nekontrolosano, pa da brzo dovede do pojave velikog tumora. To se obično dešava u slučajevima raka pluća“, objašnjava prof. Robert Vest koji se nalazi na čelu katedre studija o uticaju duvana na Univerzitetu u Londonu. Entuzijasti tvrde da je dim koji prolazi kroz vodu oslobođen mnogih hemikalija, ali i dalje ne postoje dokazi za takve tvrdnje. Takođe, postoje i drugi rizici. Iz nargile puši više osoba, zbog čega postoji rizik od prenošenja tuberkuloze i hepatitisa. Nargila je pre više vekova počela da se koristi u Africi, Aziji i Bliskom istoku. Često se prodaje kao suvenir na brojnim turističkim destinacijama, pa se proširila po celom svetu. Duvan se pali sa ugljem u posudi koja se nalazi ispod kontejnera sa vodom. Dim zatim prolazi kroz tečnost i udiše se kroz cev. Voda hladi dim, pa ga čini manje „oštrim“ zbog čega ljudi dublje udišu dok puše iz nargile, nego dok pale običnu cigaretu. Duvan za nargile aromatizovan je voćnim smesama, pa je ukus dima slatkast. Zabrana pušenja na javnim mestima nije se mnogo odrazila na nargile u Velikoj Britaniji. Mnogi restorani i kafići nude šiše na terasama ili u baštama. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Jedino je to muka kad motaš rizlu........što bi da duneš, a nema kutije da izvadiš. Хехе,треба ту искуства...мене ови са посла зезају ,како сам искуство стекао раније,јел док се мотало штошта... 4chsmu1 Релативно брзо смотам пљугу,и не користим апарате за то,мада их многи употребљавају... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Колико сам испратио по новинским текстовима, знатно је опала продаја цигарета, а повећала се нелегална продаја дувана за мотање, по пијацама и улици. Да ли пушачи са ЖРУ, су исто прешли на дуван или се још има пара за цигарете. Занима ме да ли можете да упоредите дуван и цигарете, и да ли осећате уколико мотате, неке симптоме које раније нисте. Попут гушења, болова у грудима и сл. Пошто видим да су се појавиле неке информације, да се ради о дувану који је заправо веома опасан за здравље због тога што није третиран против неких бацила. Да не би било, да је све то дезинформација, него да дате своја искуства. haha koja slucajnost, upravo mi ide ova stvar na lounge-radio.com http://www.youtube.com/watch?v=vfH6lcL7o6Y tako da objasnili su, a sto se tice bacila, kako mislis da bacili opstanu na toj temperaturi? inace kupovne cigarete su otrovne jer ih cak i bombarduju radioaktivnim cesticama, tako sam cuo, mozda nije tacno... moracu i ja da pocnem da motam, evo ovde tema http://www.diyaudio.rs/topic/5804-cigarete-bez-filtera-fenomen/?hl=duvan Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Мени је др. специјалиста препоручио да дуваним. И то због алергија. И заиста од кад дуваним мање имам проблема са алергијама. Истина он је рекао 3-4 на дан, није прецизирао дал паклице или цигаре, па сам ја решио дилему на око 7-10 цигара...мислим мање је од 4 паклице. nije samo to, nego protiv mikoplazmi deluje nikotinski film u plucima, jer mikoplazme oce samo na cista pluca, tako bar kaze Todor Jovanovic i ja mu verujem A protiv alergije najbolji moguci tretman je da prebiras mentu, mislim da si mi cak i dao amin za taj post ako se dobro secam, to je klin se klinom izbija + antialergenski shmjut od mente, znaci prasina, misje lobanjice, govna, itd. to znaci prebiras mentu i inhaliras sve to i pijes caj od mente, savrsene listove odvajas u dzakove koji idu nemcima, a nama u kesice ide sva prljavstina mislje lubanjice izmet i ostalo, e zato su nemci svileni a mi celicni! :lol: Баба је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука