Jump to content

DW: Islam se ne uklapa u zapadni svet?

Оцени ову тему

Препоручена порука

The 100: A Ranking of the Most Influential Persons in History is a 1978 book by Michael H. Hart, reprinted in 1992 with revisions. It is a ranking of the 100 people who, according to Hart, most influenced human history.[1]

Rank Name Time Frame Image Occupation Influence 1 Muhammad c. 570–632 70px-Mohammad_SAV.svg.png Secular and religious leader The central human figure of Islam, regarded by Muslims as a prophet of God and the last messenger. Active as a social reformer, diplomat, merchant, philosopher, orator, legislator, military leader, humanitarian, philanthropist.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_100

Подели на овим сајтовима

Tesko, mislim odakle ti sad ovo? Ako mislis tako onda daj punu pudrsku kineskom komunistickom rezimu, i odaj postu liku i djelu STaljina i njeogovog SSSR. 

Komunizam tj. staljinizam ima sve odlike religije -  dogmu, sveštenike (partijske komesare), mitove, Boga (Velikog Vođu), inkviziciju (tajnu policiju), veronauku (indoktrinaciju u školama)...

Pomalo je licemerno kritikovati savremeni ateizam kritikom USSR, zar ne?

Подели на овим сајтовима

Komunizam tj. staljinizam ima sve odlike religije -  dogmu, sveštenike (partijske komesare), mitove, Boga (Velikog Vođu), inkviziciju (tajnu policiju), veronauku (indoktrinaciju u školama)...

Pomalo je licemerno kritikovati savremeni ateizam kritikom USSR, zar ne?

Nije mi toliko to bilo bitno. Samo sam usput skrenuo paznju.  

Bitnije mi je bilo navesti primjer SAD, koji se uzdigao u svjetsku imperiju i modernu drzavu koja predovdi civilizaciju, dok im je ekonomiju pokretao kapitalizam, a drustvo pretezno bilo hriscansko katolicko - protestantsko. Kao i primjer Turske koja se modernizovala i ekonomski napredovala uz proislamsku vladu R.T Erdogana. U proslosti moze jos i Britanija da bude primjere koja je paralelno sa SAD postala svejtska imperija, imajuci u svom jezgru Anglikanstvo kome je vrhovni poglavar kraljica ujedno i sef drzave. Zadrzavajuci misljenje da je sekularizam potreban savremenom svijetu, sekularizam ne kao ekstremisticka doktrina koja protjeruje religiju, vec samo ona koja odvaja religiju od drzave i gdje su svim religijama omogucene slobode prakitovanja i vjeroispovjedanja, takodjer tvrdim da drustva u kome je relgiija uticajan faktor ne moraju biti nazadna, nego mogu i napredovati. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...