Crveni Baron Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Imali smo mi sanse sa Natoom ite kakve. Zbog toga i nisu niti planirali kopnenu intervenciju. Pokusali sa bombardovanjem, izrokali nase makete tenkova i prazne kasarne, poneki magacin sa municijom i to je to. Kada su videli da su prdnuli u cabar poceli su da gadjaju civile. I da prete masovnim bombardovanjem civila. Zato se Srbija i povukla sa Kosmeta a ne zato sto je nasa vojska izgubila rat. Ko kaze da je nasa vojska izgubila rat ili nema veze sta se desavalo ili laze namerno. A i za povlacenje smo ih prvo naterali da prihvate rezoluciji 1244. I dan danas ona stoji i stoji na putu priznanja Kosmeta. Nikada nece uspeti u svom naumi dok im mi to onemogucimo. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Gubis iz vida jednu stvar. Oni se plase. Nisi imao prilike da vidis prosecnog nemca kome kada kazes da si Srbin vidis kako pocinju ruke da mu se tresu ... Ameri nikada ni jedan rat nisu dobili na bojnom polju. Ako su mogli nesto iz vazduha sa bombama, atomskim ili ovim onim, hemijskim i bioloskim oruzjem kao u Vijetnamu i to je to. Balkan, Srbi, internet i slike njihove vojske ... znaju oni sve to zbog toga i ne ulaze u sukobe nikada osim na daljinu. I sta mogu da ucare tako, ucare. Imali smo mi sansi itekako protiv natoa. Nato je jak samo finansijski i kao "brend", inace vojska ... ne vredi pisljivog boba. Па брате рат и не добија само војска, него укупна моћ једне државе. Уосталом, имали су све време овога света и сва средства да нас бомбардују док нас не сравне са земљом, без да улазе игде. А и не можеш рећи да НАТО војска не вреди пишљивог боба, то је као да кажеш да имамо јачу војску од САД, ВБ, Француске, Немачке итд итд... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Samo što bi prvo morali da prežive non-stop tepih bombardovanja, običnim i kasetnim bombama. Zaboravio si na ove? Nista se ne brini, nisu oni naseg vojnika mogli ni da vide. Ni vojsku ni tehniku. Ovi su bili zapanjeni kada su videli sta je sve izvuceno nakon Kumanovskog sporazuma sa Kosmeta. Ljudi nisu mogli da veruju i komentari su onda bili da je sreca sto nisu krenuli sa kopnenim napadom. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Imali smo mi sanse sa Natoom ite kakve. Zbog toga i nisu niti planirali kopnenu intervenciju. Pokusali sa bombardovanjem, izrokali nase makete tenkova i prazne kasarne, poneki magacin sa municijom i to je to. Kada su videli da su prdnuli u cabar poceli su da gadjaju civile. I da prete masovnim bombardovanjem civila. Zato se Srbija i povukla sa Kosmeta a ne zato sto je nasa vojska izgubila rat. Ko kaze da je nasa vojska izgubila rat ili nema veze sta se desavalo ili laze namerno. A i za povlacenje smo ih prvo naterali da prihvate rezoluciji 1244. I dan danas ona stoji i stoji na putu priznanja Kosmeta. Nikada nece uspeti u svom naumi dok im mi to onemogucimo. Чекај, једна је ствар да ли бисмо ми били довољно јаки да им нанесемо толике губитке које не би могли да оправдају у њиховим земљама, да би им се исплатило да улазе на КиМ, а скроз друга је ствар да ли би они, када би имали неки баш јако покриће (као што је баук исламског тероризма послужио за Авганистан и Ирак), фактички могли да нас војно поразе. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Па брате рат и не добија само војска, него укупна моћ једне државе. Уосталом, имали су све време овога света и сва средства да нас бомбардују док нас не сравне са земљом, без да улазе игде. А и не можеш рећи да НАТО војска не вреди пишљивог боба, то је као да кажеш да имамо јачу војску од САД, ВБ, Француске, Немачке итд итд... Od svih njih mi smo jaci. Imaju oni vise para ali nemaju srca. To je ono sto je na nekoj temi bilo pre dan -dva, samopouzdanje. To se ne kupuje. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Па брате рат и не добија само војска, него укупна моћ једне државе. Уосталом, имали су све време овога света и сва средства да нас бомбардују док нас не сравне са земљом, без да улазе игде. А и не можеш рећи да НАТО војска не вреди пишљивог боба, то је као да кажеш да имамо јачу војску од САД, ВБ, Француске, Немачке итд итд... Nisu oni imali bas toliko vremena. Da nisu poceli civile da ubijaju oni bi sta radili? Pucali na prazne kasarne? Do kada? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Свакако да ипак не бисмо имали никакве шансе у рату са НАТО-ом, у било ком облику. Питање је једино да ли бисмо им нанели толике губитке да се њима не испалти да нападају даље и сл. А зар није смешно причати да ли бисмо могли да водимо дуготрајнији рат на бити или небити са НАТО-ом... Вијетнам се , на пример, сматра америчким поразом јер американци нису били расположени да плате потребну цену освајања Вијетнама, не јер нису могли да га сатру са земљом. Gluposti, naravno da bismo imali jos kakve sanse. Svako ko se imalo bavio strategijom zna to veoma dobro. I naravno da bi gubici bili poveliki na obe strane, sto je svakako i jedan od razloga (naravno, ne i jedini) sto nisu ni krenuli - ne isplati im se. @Genius Ne ide to, prijatelju, tek tako - tepih bombardovanje, i svi cute i gledaju. Da su mogli, oni bi taj nacin primenili odmah, kao i u Iraku (tamo je cak jedan B-52 teze ostecen vatrom sa zemlje), ali ovo je Evropski kontinent, i to svakako nosi svoje prednosti. Osim toga, kopnena invazija otvorila bi vrata za gerilski rat, kome smo mi veoma, veoma vicni, vekovima unazad... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Od svih njih mi smo jaci. Imaju oni vise para ali nemaju srca. To je ono sto je na nekoj temi bilo pre dan -dva, samopouzdanje. To se ne kupuje. Чекај, у реду је да кажеш да смо сразмерно јачи, али да смо јачи у смислу да бисмо добили било коју од тих земаља у рату је баш троло лоло. Имају много више људи, много више ратне опреме, ми на њихову границу чак не можемо ни да изађемо... Мислим добра је фора да ме тераш да озбиљно објашњавам што ми немамо шанси да победимо Француску рецимо у неком рату, за неку територију или тако нешто. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Gluposti, naravno da bismo imali jos kakve sanse. Svako ko se imalo bavio strategijom zna to veoma dobro. I naravno da bi gubici bili poveliki na obe strane, sto je svakako i jedan od razloga (naravno, ne i jedini) sto nisu ni krenuli - ne isplati im se. Имали бисмо шансе да се одбранимо од 19 земаља, на неодређено време, а да те земље имају подршку у домаћој јавности за рат по сваку цену (нпр. представе њиховом мнењу да имамо А бомбу и да ћемо им рушити Њујорк)? Можда ако би нам џедаји помагали. Не верујем да то хоћеш да кажеш. Можда хоћеш да кажеш да у конкретним околностима какве су биле, НАТО не би успео да нас порази по прихватљивој цени за њихове домаће јавности, то је већ скроз друга ствар, уопште нисам то ни доводио у питање... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Чекај, у реду је да кажеш да смо сразмерно јачи, али да смо јачи у смислу да бисмо добили било коју од тих земаља у рату је баш троло лоло. Имају много више људи, много више ратне опреме, ми на њихову границу чак не можемо ни да изађемо... Мислим добра је фора да ме тераш да озбиљно објашњавам што ми немамо шанси да победимо Француску рецимо у неком рату, за неку територију или тако нешто. Ama to sto je njih vise je jedno a koliko bi vojske poslali to je drugo. I sto je jos vaznije "kakve" vojske. A ako uporedis nemce od pre 70 godina sa ovima danas, ovi danas im nisu ni do kolena. A i sa njima smo se muski tukli kada su svi ovi ostali koje pominjes klecali. Znaju to svi ne brini. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Можда хоћеш да кажеш да у конкретним околностима какве су биле, НАТО не би успео да нас порази по прихватљивој цени за њихове домаће јавности, то је већ скроз друга ствар, уопште нисам то ни доводио у питање... Pa u tome je stvar, niko ne moze ici u totalni rat. Niti bi isao. Svi oni imaju limit do koga mogu ici i idu a preko njega ne prelaze. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Ama to sto je njih vise je jedno a koliko bi vojske poslali to je drugo. I sto je jos vaznije "kakve" vojske. A ako uporedis nemce od pre 70 godina sa ovima danas, ovi danas im nisu ni do kolena. A i sa njima smo se muski tukli kada su svi ovi ostali koje pominjes klecali. Znaju to svi ne brini. Па искрено немам појма каква је данашња немачка војска, нити било које друге замље... Иначе, невезано за тему, није баш историјски коректно величати нашу улогу у Другом светском рату, на рачун осталих... Пољаци, Финци су се херојски бранили, Грци такође. У Француској је постојао најактивнији покрет отпора уз наш. А ми смо прегажени за две недеље, и остатак рата смо провели убијајући се међусобно, и служећи као пиону Британији и СССР, пре свега партизани... На ширем плану Немци нас нису ни осетили. Милан Ракић and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Па искрено немам појма каква је данашња немачка војска, нити било које друге замље... Иначе, невезано за тему, није баш историјски коректно величати нашу улогу у Другом светском рату, на рачун осталих... Пољаци, Финци су се херојски бранили, Грци такође. У Француској је постојао најактивнији покрет отпора уз наш. А ми смо прегажени за две недеље, и остатак рата смо провели убијајући се међусобно, и служећи као пиону Британији и СССР, пре свега партизани... На ширем плану Немци нас нису ни осетили. Jugoslavija je zavrsila 2. svetski rat sa 700 000 ljudi pod oruzjem. Pored nas su armiju imali samo Rusi na evropskom kontinentu. Pa sta mislis zasto su Titu svi titrali? Zato sto je bio lep i sarmantan? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Имали бисмо шансе да се одбранимо од 19 земаља, на неодређено време, а да те земље имају подршку у домаћој јавности за рат по сваку цену (нпр. представе њиховом мнењу да имамо А бомбу и да ћемо им рушити Њујорк)? Можда ако би нам џедаји помагали. Не верујем да то хоћеш да кажеш. Можда хоћеш да кажеш да у конкретним околностима какве су биле, НАТО не би успео да нас порази по прихватљивој цени за њихове домаће јавности, то је већ скроз друга ствар, уопште нисам то ни доводио у питање... Pricas kao da smo mi prvi put bili u nekom ratu. To prvo. Drugo - neograniceni rat na tlu Evrope, izolovan samo ne jedan njen deo? Takvo nesto ne postoji, takav sukob bi se vrlo brzo i lako preneo na susedne drzave, to su njihovi stratezi takodje poznavali kao jedan od rizika. I konacno - sta bi oni dobili kopnenom invazijom ili tepih bomardovanjem? Pokoran narod? Resurse? Stabilno stanje? Ne, bas nista od toga. Zato ih tako nesto nije ni interesovalo u stvarnosti, samo su mahali pretnjama da bi ubrzali potpisivanje onog sto su pripremili... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Pa u tome je stvar, niko ne moze ici u totalni rat. Niti bi isao. Svi oni imaju limit do koga mogu ici i idu a preko njega ne prelaze. Ово уопште не доводим у питање. У Ираку и Авганистану су додуше имали велики лимит, бар што се тиче првих инвазија, док се није показало да оружја у Ираку нема и да се рат неће завршити тако брзо... Не знам да л би и за нас напаковали неку причу, да би оправдали даље интервенције. Како год, искористили су силу да добију оно што су нам тражили... И даље мислим да је са наше стране морало бити учињено све да не дође до рата, толико је људи изгинуло да би данас имали стране трупе на КиМ, да би људе болело уво за то исто КиМ и да би данас остало 200 000 наших људи доле, од тога ко зна колико у гету... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука