Јаков. Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Nije u pitanju opklada ali kao da jeste. Preganjam se pola večeri da se setim kako se zvao ovaj tip keksa, koji je bio jedan od omiljenijih ranije. Pored domaćice, napolitanki, ovaj keks je bio jedan od najčešćih izbora u prodavnici. Hrvati ga zovu sada BATONS, ali mislim da je se zvao nešto na L (možda grešim) i moguće da ga nije proizvodio Kraš, već neko drugi, ali je forma bila kao od ovog keksa sa slike. Znači dve tanke kore odozgo i odozdo, a između čokoladno-bademasto-lešnik punjenje. Svaka slika tog keksa bi bila pun pogodak. Pomozite. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Dupla tema, hahahahaha !!! Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Batons vise nije u modi, sad je botoks Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Април 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Mislim da je originalni proizvođač Lasta iz Čapljine, koja je sada pod patronatom Zvečeva. Jedino što su oni sada uprostili taj naziv, mada se radi o tom keksu koji sam pomenuo, i nazvali ga "keks štapići", što je nebuloza. Taj keks ima svoj naziv i ne mogu da ga se setim baš... коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Batons je bio uvek Душка је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Можда си мислио на "Фронди", у том je фазону... Милан Ракић, Јаков. and мирођија је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Април 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Ima dosta tih "batonsa" i svi su u istom fazonu, ali se samo jedan zvao... "?" i bio je omiljen u bivšoj nam zemlji, što se tiče tih keksa. Inače da se podsetim i ribice. Ribice su uvek bile zanimljive, ali je tendencija da što bolja ambalaža (sada) to je ukus sve dalje i dalje od onog kako je nekada bilo. Kesica je pre bila jadna plava, a keksić se često i raspadao, ali je bio prelep. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 U poslednje(pazi poslednje) vreme su svi slatkisi, keksovi, polastice, cak i njemacki najlepsi kupus Mildessa i sve namirnice obljutavile tj nisu sto su nekad bile... to je zbog srebroljublja Inace cak i voce se kvari u roku od jedan dan, tako nesto nikad nije bilo, mozda u doba vavilona, ne znam, ali ovo sto se desava je dovidjenja prijatno I taj keks se zvao batons uvek, nego si nesto utripovo :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Можда си мислио на "Фронди", у том je фазону... К`о и Зосима и ја се сећам да се "то" звало Фронди, а ово сад што рече Динабластер, од ове "Мире" и у још многим итерацијама, везе нема... Барем, кол`ко ме "сећања на укусе" служе... Ово бре данас све пуно неког маргарина... Драшко and Јаков. је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Ne, pa mislim stvarno, ostavi kupovne jagode jedan dan da stoje, nema sanse uplesnjavice se, isti slucaj i sa breskvama i sta znam, to je nenormalno i nemoralno, a svi slatkisi setite se kakav je ukus bio, recimo bajadere sad su ko neka sapun smesa, cokolada crunch je ko neka bzvze cokolada bez ukusa itd, sve se degradira ide u opsajd, vreme se ubrzalo, kataklizme svaki dan, ma dovidjenja nema vise, sad ce da nam ulete crnokosuljasi u vojvodinu, i usput ce biti mozda i bombanje na sve strane, uglavnom kraj ce uskoro zato treba paziti jer u kakvom budes zatecen tako ce ti biti... sad navaljuju nju ejdzeri i vanzemaljci(demoni) i ostale nebuloze, a kontrola uma pomocu frekvencija nije nikakav problem, itd. uglavnom ocu da kazem jos malo pa nestalo Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Ja se sećam tog proizvoda pod imenom "Mlečni Baton" ,znači ne Batons. Najviše sam voleo onaj sa ukusom limuna. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Očigledno sam bio u krivu što se tiče naziva. Frondi je konačan odgovor. Zahvaljujem svima koji su me usmerili na pravi put. Interesantno je da mi, čini se više volimo slatkiše iz Hrvatske (Krašove proizvode), a da Hrvati luduju za našim. Pre svega za jaffom (koju uzgred budi rečeno, ne volim). Moji favorit u poslednje vreme je novi keks iz Štarkove proizvodnje koji se zove Integrino i ima tri ukusa. Ja volim onaj cimet-jabuka. Ostala dva mi se ne sviđaju. Naravno čokolada menaž je nešto što se ne menja, izuzev kada je u pitanju neka švajcarska marka. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука