grigorije22 Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Znaci po toj definiciji kamen ne postoji?Sunce ne postoji? Postoje ali mi ovde govorimo o razumnim entitetima kakav je covek ili Bog. Zato treba da ogovoris ako bi Bog presao u nepostojanje a to znaci da nebi bio vise svestan, na koji nacin moze ponovo da bude svestsan? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Znaci nisu besmrtni o cemu pricam sve vreme... Znaci da jesu besmrtni ali Bog koji im je dao tu besmrtnost moze i da je oduzme. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Znaci da jesu besmrtni ali Bog koji im je dao tu besmrtnost moze i da je oduzme. Ako Bog moze da im oduzme znaci da nisu po prirodi besmrtni...nego po blagodati Bozijoj... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Postoje ali mi ovde govorimo o razumnim entitetima kakav je covek ili Bog. Zato treba da ogovoris ako bi Bog presao u nepostojanje a to znaci da nebi bio vise svestan, na koji nacin moze ponovo da bude svestsan? Ovo je antropomorfizacija Boga....ti dajes bogu ljudske atribute kao sto je svest....on je ako hoces nadsvestan.....ako on izabere da ne postoji onda nista ne postoji....sveopste nebice...nistavilo.....sveopsta praznina.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Ako Bog moze da im oduzme znaci da nisu po prirodi besmrtni...nego po blagodati Bozijoj... Znaci da je njihova priroda besmrtna jer je drugacija od nase ljudske a sve to po blagodati Bozijoj. Ako je njihova priroda smrtna to znaci da andjeli umiru isto kao i ljudi, da spavaju,jedu,piju sto su besmislice. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 https://www.pouke.org/forum/topic/22628-%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%98%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BE-%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B8-%D0%B8-%D0%BE-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D1%83/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Ovo je antropomorfizacija Boga....ti dajes bogu ljudske atribute kao sto je svest....on je ako hoces nadsvestan.....ako on izabere da ne postoji onda nista ne postoji....sveopste nebice...nistavilo.....sveopsta praznina.... Antropomorfizacija je kada se kaze da Bog ima ruke ili da je setao rajskim vrtom a ne da ima svest. Bog je vecni um ima slobodnu volju prema tome mora da bude svestan. Ako ti verujes u Boga koji nije svestan onda je to cist panteizam. Drugo ti si napisao da je Bog svemocan i da moze da ne postoji, a ja te pitam ako je svemocan i izabere da ne postoji na koji nacin moze da se vrati u postojanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Antropomorfizacija je kada se kaze da Bog ima ruke ili da je setao rajskim vrtom a ne da ima svest. Bog je vecni um ima slobodnu volju prema tome mora da bude svestan. Ako ti verujes u Boga koji nije svestan onda je to cist panteizam. Drugo ti si napisao da je Bog svemocan i da moze da ne postoji, a ja te pitam ako je svemocan i izabere da ne postoji na koji nacin moze da se vrati u postojanje. Ako je Bog kako ti kazes um..svesnost i nesvesnost su stanja uma......i on moze i jedno i drugo..moze i iz svesvesti da predje u apsolutnu nesvesnost..i da se u svesvesnost vrati.....jer je njegov um apsolutno slobodan,nicm uslovljen...on kreira sve mogucnosti....izvor sveg postojanja....ja sam negde rekao da je ono sto je po liku i podbiju Bozijem Um(Otac) Rec(Sin) i Sveti Duh(misao)-kompletno delovanje..Od Oca kroz Sina u Duhu Svetome...al sam dobio etiketu da sam jeretik..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Како је ово лоше, да не кажем јеретички, савелијански речено. "Бог кроз своја три лица".... Кога ти овде подразумеваш под речју "Бог"? Јел то личност? У чему се огледа савелијанска јерес, ако можеш да ме упутиш или неки линк да прочитам. Унапред хвала! Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Nije da ne moze nego nece. Можда и не може, јер он је творац није уништитељ. Зна се ко уништава, управитељ пакла!? Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 pa to nisu Trojica, to ti je opet jedinica. A vidi sad, ne možeš takvu logiku (ili ti nadlogiku primenjivati na Boga), jer tu je problem jedan veliki... isto kao ono čuveno pitanje u vezi onog velikog kamena "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 pa to nisu Trojica, to ti je opet jedinica. A vidi sad, ne možeš takvu logiku (ili ti nadlogiku primenjivati na Boga), jer tu je problem jedan veliki... isto kao ono čuveno pitanje u vezi onog velikog kamena Ako je od iskoni Jedan onda su Trojica :bla: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Ako je Bog kako ti kazes um..svesnost i nesvesnost su stanja uma......i on moze i jedno i drugo..moze i iz svesvesti da predje u apsolutnu nesvesnost..i da se u svesvesnost vrati Kako moze ako predje u apsolutnu nesvesnost onda prelazi u nebice nema ga vise ne postoji, tako da bi morala da postoji neka sila van Boga koja biga vratila nazad. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Kako moze ako predje u apsolutnu nesvesnost onda prelazi u nebice nema ga vise ne postoji, tako da bi morala da postoji neka sila van Boga koja biga vratila nazad. Svesnost nije merilo postojanja.Nebice znaci nistavilo....koja sila da postoji van Boga kad nista ne moze da postoji mimo Njegove Volje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Svesnost nije merilo postojanja.Nebice znaci nistavilo....koja sila da postoji van Boga kad nista ne moze da postoji mimo Njegove Volje? Pa o tome ti i pricam Bog ne moze da ode u nistavilo i da sam sebe vrati jer je to suprotno njegovoj prirodi, morala bi da postoji neka sila van njega koja bi ga vratila a to je apsurd. Tako da je tvoja definicija svemoci pogresna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука