Crveni Baron Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Ja sam Srbin, rodjen i odrastao u Vojvodini. Trenutno u inostranstvu. U zadnje vreme pocinjem da mislim da moze biti za moje sunarodnike u Vojvodini prilicno nesigurna budusnost u sastavu Srbije. Jer Srbija se lako odrice Srba koji nisu u uzoj Srbiji. Vidimo primer srba sa KiM. I zasto bi sebe Vojvodjani sada doveli u situaciju da jednoiga dana dozive sudbinun kosmetskih srba. O tome bi trebalo razmisliti na vreme. Mozda Canak i ne gresi toliko. verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Нисам Војвођанин, али веома волим Војводину, јуче сам провео цео дан са дететом у Делиблатској Пешчари, често одем до НС и не могу да замислим да морам са пасошем у тај исти лепи НС или ПА или на Фрушку Гору Како год, само да не буде убијања више Немамо људи за бацање "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Jednoga dana moze doci neki novi Nikolic i sta onda. Potpisi, predaje, referendumi, mogu vojvodjani od srba preko noci postati vojvodjani pa sto bi cekali nekog novog Nikolica da ih preimenuje kada mogu sami to obaviti i na vreme ... Bolje je na vreme se organizovati. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Isto pitanje bi mogli postaviti i sandzacki Bosnjaci ili Albanci iz Presevske doline, Bugari, Madjari ... kada Srbija ne stiti svoje Srbe, kako li bi tek uzela u zastitu njih ... Svi bi oni trerbali na vreme da razmisle o buducnosti svoje dece i da njihovu sudbinu ne predaju u ruke stanovnika uze Srbije vec da sami o njoj odlucuju. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Апсолутно си у праву. Ја већ одавно видим да Србија не постоји у Београду. Лепше се осећам у Бањој Луци, или било где у Републици Српској, или рецимо када сам на Косову и Метохији, било у Митровици, или Великој Хочи. Србија је управо тамо, само људи некако то не схватају. Они мисле да постоји Србија, а у ствари су они Србија, они се боре за Србију, док се Србија бори за ЕУ, за нови Вавилон. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Све док у Војводини буду живели Срби у већини, а тамо их је сада више од 70%, неупитно је чија је Војводина. Ми смо на КиМ прво изгубили народ. Дошао је народ туђи. Корен сваког патриотизма је очување народа, наталитет. Територија се брани тако што имаш живе људе. Твоја конструкција је потпуно бесмислена и више је афективна, изражавајући емоције због стања на КиМ. Попут ситуације када се човеку нешто лоше деси на послу а он дође кући и све полупа. Шта ти је кућа крива, човече? Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Pametni su Madjari, odavno ukapirali da od Beograda nema nista ... a i Albanci iz Presevske doline ... treba njih podrzati jer su ljudi u pravu, kakva crna Srbija da odlucuje o njihovoj sudbini. To ih samo moze kostati. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Све док у Војводини буду живели Срби у већини, а тамо их је сада више од 70%, неупитно је чија је Војводина. Ми смо на КиМ прво изгубили народ. Дошао је народ туђи. Корен сваког патриотизма је очување народа, наталитет. Територија се брани тако што имаш живе људе. Твоја конструкција је потпуно бесмислена и више је афективна, изражавајући емоције због стања на КиМ. Попут ситуације када се човеку нешто лоше деси на послу а он дође кући и све полупа. Шта ти је кућа крива, човече? Jeste afektivna ali moze biti i katarzicna. Pa ti postane ocigledno ono sto do tada nisi video. I Republika Srpska je srpska jer je vecina srba tamo kao i na severu KiM ali opet nisu Srbi vec Bosanci ... Zasto da Vojvodjani dovedu sebe u slicnu situaciju? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Lepo rece Kusturica, u Beogradu pocinje "sumadija dream"... pa neka pocne i "vojvodina dream". Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Тебе и Жељка сам некада знао као људе патриоте. Он претендује ка Банату, ти би целу Војводину. Нешто вам се десило или сте од почетка убачени, па мало по мало испитујете како је расположење у народу, да би на крају остварили свој циљ. Реците лепо ко вас је врбовао и за колико. А можда сте видели да се највише исплати бити сепаратиста, сви су на њиховој страни, а добије се и која кинта приде greengrin gringrin .smesko. Pa naravno zbog kinte. Vidis kako Srbija i Srbijanci pustaju niz vodu onih 50-100 000 srba zbiog fondova. Pa moze i Vojvodina to isto da uradi sa uzom Srbijom. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 I Republika Srpska je srpska jer je vecina srba tamo kao i na severu KiM ali opet nisu Srbi vec Bosanci ... Zasto da Vojvodjani dovedu sebe u slicnu situaciju? Босанци су јер живе у држави која се зове БиХ. То не искључује њихову српску националност. Очигледно бркаш то двоје. И муфтија Јусуфспахић за себе каже да је Бошњак по националности, али поносно истиче и да је Србијанац - јер је рођен и живи у Београду, у Србији. Војвођанин није нација већ регионална одредница. Исто као што је Београђанин, Новосађанин, Пироћанац, итд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Војоводину ће отцепити сами срби! Све се ради на томе,план еу и америке о растурању ехЈу има и ту точку,и сад кад се заврши са Косметом,то долази на ред... У разговору са људима из војводине речено ми је да су те сепаратистичке тежње и жеље све веће,расте анимозитет према најомраженијем српском граду Београду... Принцип ће бити исти као и са црном гором-референдум, дакле са националним мањинам + српским шљамом ,имаће 50+1 ... Дакле нису нама потребне никакве националне мањине , срби су говна каквих нема на овом свету... feeble, verum est in beer and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Све док у Војводини буду живели Срби у већини, а тамо их је сада више од 70%, неупитно је чија је Војводина. Ми смо на КиМ прво изгубили народ. Дошао је народ туђи. Корен сваког патриотизма је очување народа, наталитет. Територија се брани тако што имаш живе људе. Твоја конструкција је потпуно бесмислена и више је афективна, изражавајући емоције због стања на КиМ. Попут ситуације када се човеку нешто лоше деси на послу а он дође кући и све полупа. Шта ти је кућа крива, човече? Није баш тако. Ако погледаш било где на том западу, видећеш да је дошао народ туђи, али је национална држава опстала, и јача. Гледајући на Октобар фесту кинезе и црнце обучене у баварске народне ношње, помислио сам, а и рекао да се Хитлер у гробу сада преврће. Хоћу рећи да се нигде нико од дошљака не труди да сруши тековине цивилизације у коју су дошли, него прихватају обичаје и правила понашања. Уче језик и интегришу се у средину. Ја јесам националиста, али не расиста и шовиниста. Јако сам се обрадовао када је испред мене у цркви у Београду после акатиста помазан уљем православни кинез, Светислав. И сигуран сам да ће он, и многи други кинези се пре жртвовати и борити за Србију, него многи који су рођени као срби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Није баш тако. Ако погледаш било где на том западу, видећеш да је дошао народ туђи, али је национална држава опстала, и јача. Иди па то реци Шиптарима. То да треба да се интегришу, а не да стварају хомогени, национални простор. Ја рекох, дошао је други народ. Народ који је непријатељски настројен, који не жели са нама. Да је мудрости, то је требало на време препознати и спречити кугу да се шири. Али, јок. Срби су добра пола века били борбени атеисти, комуњаре, веровали у братство и јединство наших народа и народности. "Нећемо краља, хоћемо Тита! Народ се пита!" Е, па ето нам га сад. Што би рекли мудраци у Старом Завету, оци наши једоше грошђе а нама трну зуби. Све наше данашње патње почивају на злочиначком комунизму, који нас је уназадио и осакатио као народ горе од Османлија. Justin Waters and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Ah, ovo ti je tipična pojava nacionalizma. Kada nacionalisti ne ide po volji, on preti odvajanjem i tako dalje. Uvek bilo i biće. Ustaše su bili žestoki srpski nacionalisti; kada im Srbija nije ispunila očekivanja, postali su Hrvati. Isto tak duPljani u Crnoj Gori. Isto tako autonomaši u Vojvodini koji su veoma fašo pa čovek da pomisli da bi kao takvi normalno trebali da budu za Srbiju. Hitler je najbolje opisao tu pojavu nacionalizma još 27. novembra 1941. godine: "Ako nemački narod ne bude dovoljno jak i nedovoljno spreman da žrtvuje svoju krv za svoju egzistenciju, onda neka nestane i neka ga uništi jedna druga, jača sila! Jer onda i ne zaslužuje mesto koje danas ima." To ti je nacionalista, on uvek misli u ekstremima: Ili sve, ili ništa! Nacionalista je ustvari duboko razočaren u svoj narod, ali ovo krije od sebe time što se fiksira u svoju naciju; no pre ili kasnije, ipak, to razočarenje ispliva na površinu. Jok, ja u Srbe nisam razocaran. Ali ja nisam Srbijanac vec Srbin. verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука