Срђан Ранђеловић Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 Подржавајући у потпуности обраћање Светог архијерејског синода држави Србији и српском народу, позивамо Народну скупштину Србије, Председника Србије и цели српски род, у српским земљама и расејању, да не дозволе срамну предају Косова и Метохије, тог српског Јерусалима, вековне и вечне српске груде. [/size] Што смо од Господа добили, а преци наши вековима множили и чували, и нама у наслеђе оставили, бескољеновићи и никоговићи су то, у задње време, у бесцење раскрчмили и проћердали.[/size] Преостало нам срце и душу непријатељима рода нашег предају, и темеље нашег постојања растемељују. Немају право на то и ми њихове предаје и издаје не смемо признати ни прихватити.[/size] Греси наши одбијају добро од нас (Јер. 5, 25), и Господ наш одвраћа лице своје од нас. Ово раскућавање последица је великих сагрешења прародитеља и родитеља наших и највише нас самих.[/size] Не позивамо на буну и немире, али позивамо на неприхватање и непризнавање издаје. [/size] Да би Господ вратио милост своју на нас, позивамо на свеопште народно покајање и враћање коренима и темељима нашим. Вратимо се вери отаца наших да би Господ одвратио гнев свој од нас.[/size] http://www.istocnik.com/vesti/433-saopstenje-eparhije-kanadske-o-sporazumu-briselu.html Mилена КШ, bgpj, nedeljko and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 Што смо од Господа добили, а преци наши вековима множили и чували, и нама у наслеђе оставили, бескољеновићи и никоговићи су то, у задње време, у бесцење раскрчмили и проћердали. Nisam znao da nam je Bog dao Kosovo? Ja sam mislio da smo ga dobili zahvaljujuci ratovima i politici... Zeebedee је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 ratom smo ga izgubili i samo ga ratom mozemo vratiti...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 Цркви је заиста потребна реформа, тачније обнова. Zeebedee and Sherlock H. је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 Реформа, обнова... Реформа, обнова потребна је првенствено нама самима. Док се не реформишемо, обновимо... све друго нам неће ни мало помоћи. feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 ratom smo ga izgubili i samo ga ratom mozemo vratiti...... Upravo! Sto ce reci da Bog sa time nema apsolutno nikakve veze i da je van svake pameti trpati ga u politiku. Kao da se Bog potresa sto Kosovo nije nase vec necije drugo. Ionako niko nema realnog prava ni na koju teritoriju, vec je svi dobijaju osvajanjem. Mi se danas bunimo sto nama neko otima "nasu" zemlju, a mi smo ranije tu istu zemlju oteli nekome drugom. K`o sto rece vladika Grigorije - patoloska vezanost za teritoriju. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 Upravo! Sto ce reci da Bog sa time nema apsolutno nikakve veze i da je van svake pameti trpati ga u politiku. Kao da se Bog potresa sto Kosovo nije nase vec necije drugo. Ionako niko nema realnog prava ni na koju teritoriju, vec je svi dobijaju osvajanjem. Mi se danas bunimo sto nama neko otima "nasu" zemlju, a mi smo ranije tu istu zemlju oteli nekome drugom. K`o sto rece vladika Grigorije - patoloska vezanost za teritoriju. Mnogo ste "pametni" i ti i biskup Grigorije. Vezanost sa Kosmet nije stvar puke pohlepe za teritorijama nego je u pitanju vezanost za duhovnu dimenziju Kosmeta i istoriju koja se tamo odigrala kada smo izabrali carstvo nebesko. Kazes da se Bog ne sjekira sto je Njegov narod potlacen i sto mu otimaju sve sto se moze oteti? A da si makar jedno poglavlje iz Biblije procitao vidio bi da se Bog itekako sjekirao za periode otpadnistva Jevreja kada je dopustao da Jerusalim, na primjer, padne pod tudju vlast. μαρὰν ἀθά је реаговао/ла на ово 1 Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 A meni je smesnije nazvati svoje sopstveno pismo; " saopstenje Eparehije kanadske". Zar ne moze vladika Georgije da se sam potpise iza svog pisma ili misli da kao u komunizmu svi zajednicki misle pa naslovi pismo u ime eparhije. Tzv rezolucije sa eparhijski skupstina su nus produkt zivota u komunizmu kod srbalja; i vrhunski proizvod manipulacije koji pojedini episkopi vrse preko svojih eparhija ( pogledajte peticiju Kacavendi koju je doticni sam sebi napisao; i "umolio" svestenike da je potpisu, kao primer navedenog). Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 Još da se neki zlonamernik seti onih "navodnih" afera dotičnog vladike od pre desetak godina Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон Владислав Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 Kazes da se Bog ne sjekira sto je Njegov narod potlacen i sto mu otimaju sve sto se moze oteti? A da si makar jedno poglavlje iz Biblije procitao vidio bi da se Bog itekako sjekirao za periode otpadnistva Jevreja kada je dopustao da Jerusalim, na primjer, padne pod tudju vlast. Cek, jel to bese u Starom Zavetu ili sam ja nesto pobrkao??? Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 Nisi pobrkao. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 patoloska vezanost za teritoriju. Вероватно су и они Срби који живе доле на Косову и Метохији патолошки случајеви јер гле, боре се за Косово у саставу Србије и за своје животе и право да опстану као Срби на земљи где су рођени и одакле потичу генерацијама. А ти сутра, када ти шиптари, или Немци или било ко други, буде дошао у твој Београд и отерао те одатле где си се родио и где живиш, немој бити патолошки везан за место где живиш, шта ће ти то...свет је широк, пут под ноге... Ђорђе Р, DYNABLASTER and Gerhard је реаговао/ла на ово 3 "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 A meni je smesnije nazvati svoje sopstveno pismo; " saopstenje Eparehije kanadske". Zar ne moze vladika Georgije da se sam potpise iza svog pisma ili misli da kao u komunizmu svi zajednicki misle pa naslovi pismo u ime eparhije. Tzv rezolucije sa eparhijski skupstina su nus produkt zivota u komunizmu kod srbalja; i vrhunski proizvod manipulacije koji pojedini episkopi vrse preko svojih eparhija ( pogledajte peticiju Kacavendi koju je doticni sam sebi napisao; i "umolio" svestenike da je potpisu, kao primer navedenog). Па ваљда владика има право да говори у име своје пастве о стварима које се директно тичу његове духовности, хришћанског идентитета и чувању православног предања, али и његовог самог физичког опстанка? Какво ти је то сад резоновање?! Ено пре неки дан владика Иринеј бачки је у неком демантију јавно рекао да је он лично написао саопштење које је потписао патријарх Иринеј а које је насловљено као саопштење Светог Архијерејског Синода. Шта је то? Јел и то "врхунски производ манипулације"?! Пре ће бити да си ти злонамеран па тражиш сваку прилику да поткачиш оне који теби лично нису по вољи. Гле чуда, владика говори у име своје пастве...заиста скандал. "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 ratom smo ga izgubili i samo ga ratom mozemo vratiti...... 1. Upravo! Sto ce reci da Bog sa time nema apsolutno nikakve vezei da je van svake pameti trpati ga u politiku. Kao da se Bog potresa sto Kosovo nije nase vec necije drugo. 2. Ionako niko nema realnog prava ni na koju teritoriju, vec je svi dobijaju osvajanjem. Mi se danas bunimo sto nama neko otima "nasu" zemlju 3. mi smo ranije tu istu zemlju oteli nekome drugom. 4. K`o sto rece vladika Grigorije - patoloska vezanost za teritoriju. Под један .. Страшне су твоје речи и закључак да ''Бог са тиме нема ништа''... незнам да ли си размишљао. шта све - то што кажеш подразумева да мислиш и говориш .. за тебе би било добро да си ово непромишљено написао ... Под два : То никако није тачно ... то је наивно расуђивање.. потпуно страно хришћанском уму и разуму ... Хришћанин је земљу Богом -добио ... наследио .. и то целу Земљу ... погрешна ти је поставка ствари .. Под три : Није ни достојно коментара.. само дај бар реци изјасни се.. коме смо '' ми '' отели ''ту земљу'' и четири : Владику Григорија изузетно ценим и поштујем .. што би реко ава Јустин (Тасић) Савински ... неког поштујеш тек када га заволиш довољно .. а онда кад га поштујеш не мораш ни д ага волиш ... Само бих у том светлу, потсетио на Владикину не једном исказану љубав према Херцеговини .. а и Босни наравно... Па и према неким спортовима рецимо .. и многим другим стварима, ..појавама... личностима ... И опет ЗЕМЉИ (..да је подвучем - јер је овде о томе пре свега реч) ... многи чак и превелики број у тој његовој љубави такође видеше''патологију'' .. дода-у овде и Јеротићеве речи : .. ''и сама Љубав је ''патологија'' ..јер нема никакво рационално и логичко објашњење.. Не једном је Љубав названа ЛУДОСТ .... за овај Свет ... И на крају.. ...верујем да имаш добру намеру.. али ти је поставка ствари потпуно погрешна ..тачније Хришћанину ..страна .. Gerhard је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука