Тања1 Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Црквена уметност Црква није апстракција, него реалност. Црква најмање од свега личи на апстракцију. Апстракција > Христос: нит` га видјели,нит`га чули,нит га опипали. Апстракција: филозофирање о свету уместо да се бави реалним стварима. Тајна Христова није апстракција која је ван самих нас, већ смо ми слика и икона. Апстрактни православни хришћанин - не разликује се од атеисте. Апстрактни појам - божанства Конкретан појам - Бог Апстракција = жбрљоза Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Sad je dan, pa prema tome nije noc .smesko. Онда мора да је слику осветљавао извор светлости? (да бисте је могли видети). Када једну слику осветљује извор светлости, цела слика, онако из извора светлости, има своју сенку. Ова позадина је дводимензионалне пројекције. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Чему чуђење? Написали сте да су Адам и Ева ухваћени на слици непосредно пред изгнанство из Раја. У ту слику упловљавате временски и духовно. Подразумева да се враћате у време када је Бог створио човека на ЗЕМЉИ. Пазите, на Земљи. Значи, истина је пренета на платно из тродимензионалног света ( чине га дужина, ширина и висина). На основу тога су сагледане координате, а дан и ноћ се смењују од искона. Упловљавање се дефинише као кретање и има своју брзину којом се дефинише померање тела у простору. Ништа се ту не мења ако се остане у истом координатном систему. Мења се само у нечијој глави. Ако се неко треба чудити, онда сам то Ја. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Nisam ti ja adekvatan sagovornik za ovakvu vrstu razgovora u definicijama Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Nisam ti ja adekvatan sagovornik za ovakvu vrstu razgovora u definicijama У реду, онда не упустајте се у оне дебате ако нисте ( пример где помињете да зависи од координатног система паралела лепог и Узвишеног ). Нађемо се тамо где се разумемо, а не где само сами себе разумемо. Срдачно. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 "All Art is Quite Useless."-Oscar Wilde Then, usefulness is overrated, or wrongly defined in your mind, dear Oscar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Kao prvo, neces ti meni odredjivati sta cu ja da radim, kao drugo, poslednja stavka iz tvog "saveta" je najobicnija projekcija, zato ti rekoh da nisam adekvatan sagovornik, al posto ne razumes iz prve onda mora da ti se naslika, a ako dalje insistiras, nije problem da to jos pojasnim tj. pojednostavim... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Kao prvo, neces ti meni odredjivati sta cu ja da radim, kao drugo, poslednja stavka iz tvog "saveta" je najobicnija projekcija, zato ti rekoh da nisam adekvatan sagovornik, al posto ne razumes iz prve onda mora da ti se naslika, a ako dalje insistiras, nije problem da to jos pojasnim tj. pojednostavim... Као прво одређујем себи да се не упуштам у дебату без аргумената и у нешто у шта се не разумем . Ви сте цитирали и појачали моју константацију "Лепо и Узвишено су паралеле и неупоредиве величине" да зависи из ког координатног система се посматра. Онда објасните из ког координатног система и која је разлика, односно, шта је погрешно у ономе што сам написала. Када то урадите наставићемо разговор. Јер овако испада да ја бунцам а Ви знате о чему говорите. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 E bas necu, niti zelim da nastavljam razgovor Prvo sam pomislio da Aquilio lupeta kad ti je rekao da si bezobrazna, sad vidim da je u pravu, i ne samo to, nego si ti jedna posebna vrsta trola, podsecas me na pijavicu, e posto si mene isisala sad mozes da predjes na nekog drugog, prijatno. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 E bas necu, niti zelim da nastavljam razgovor Prvo sam pomislio da Aquilio lupeta kad ti je rekao da si bezobrazna, sad vidim da je u pravu, i ne samo to, nego si ti jedna posebna vrsta trola, podsecas me na pijavicu, e posto si mene isisala sad mozes da predjes na nekog drugog, prijatno. .smesko. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Апстракција: филозофирање о свету уместо доде на пиво ко човек. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Vajld je to pisao i govorio jer je sebe smatrao lartpurlartistickom antitezom ondasnjim shvatanjima da umetnost mor imati nekakvu didakticku funkciju, tj. da treba biti korisna. Umetnost je neopisivo korisna, prozor i prosijavanje visnjeg sveta. Vajld je to svakako vrlo dobro znao. Тања1 and Биљана је реаговао/ла на ово 2 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 A sto da ne? Umetnikov zadatak i jeste da sokira, nazovi to samoreklamom. Daleko bilo da je (samo) to zadatak umetnika. Svi umetnici su egocentrici, mozda cak i taj egocentrizam negde i usmerava vecu paznju na ono sto stvaraju Kakav kolosalni promasaj... Тања1 and Биљана је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Daleko bilo da je (samo) to zadatak umetnika. Kakav kolosalni promasaj... Ovo prvo, da nije jedini zadatak, ali umetnici tome teze, pogotovo moderni. Za drugo, o da itekako, veruj mi, radim sa njima. Ali nisam mislila na egocentrizm kao neki sebicluk i nemarnost prema drugima, nego veoma teze da privlace paznju na sebe, da zive u svom svetu, pa cak nekad do te mere da ne znaju ko je predsednik drzave. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука