Душка Написано Април 21, 2013 Пријави Подели Написано Април 21, 2013 Надам се да ће тако бити, баш тражим овакве песме, пошто иначе највише слушам рок, па ми спој са хришћанством делује сјајно, пошто ми рок песме увек дају неку мотивацију, дижу ми морал, онда ако су хришћанске још више. greengrin Palama pise što ja mislim Obozavam dobar rock & roll! Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Април 21, 2013 Пријави Подели Написано Април 21, 2013 Zosima, druze, pjesma je ODLIČNA! Hvala... 4869 Zadnji dio je pretuzan-tamo gde gase se ognjista, tamo gde prazna j kolevka... To je realnost, nazalost... "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 21, 2013 Пријави Подели Написано Април 21, 2013 Pa ovo je malo zesce od Blackmores Night lol, sta znam, jedino sto mi se svidja jeste devojche sa frulicom feeble and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Април 21, 2013 Пријави Подели Написано Април 21, 2013 Men' se svidja! "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Септембар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Još jedna od tema koje se Despot dotiče jeste vera, pre svega pravoslavno hrišćanstvo. Kako tumačiš sve češće stanovište, pogotovo među mlađim generacijama, da su vera i privrženost crkvi odraz gluposti, zaostalosti i zatucanosti, i gotovo prezriv pogled na sve u vezi sa njom?Aca: Verska, odnosno religiozna, pripadnost je nešto najintimnije što ne bi uopšte smelo da bude predmet diskusije. Svako ima pravo da veruje u ono u šta misli da treba. To što je pravoslavlje kod nas dominantno je stvar nasleđa iz pradavnih vremena. Nemoguće je pevati i pisati o srpskim mitovima i srpskom srednjem veku a da ne sagledavamo stvari iz ugla nekoga ko je toj eri pripadao. Kada se išlo u Boj na Kosovu, vera je bila neizostavni deo svakog ljudskog bića, nevezano za religioznu i versku pripadnost. Pravoslavlje je bilo sastavni deo života i prožimalo je sve pore svakodnevnog života u Srbiji u srednjem veku. Ali, hajde da budemo fer do kraja. Postaviću ja svima vama jedno pitanje. Zašto je pripadnost nekoj drugoj religiji, religioznoj grupi, pa čak i sekti, stvar ljudskih prava? Zašto onda i to nije, kao što kažeš, odraz gluposti, zaostalosti i zatucanosti? Zašto druge religije i hrišćanske denominacije ne izazivaju prezrive poglede? Zašto ateizam ne podleže sumnji i proveri? Koliko se sećam niko do sada nije dokazao ni da Bog ne postoji. Zato što je pravoslavlje nešto drugo. Nešto više. Zato što je starije od svih. Zato što se nekada zvalo rodoverje i imalo je svoj prirodan razvojni put koji ga je konačno doveo do ovde gde se i danas nalazi. Zato što je pravoslavlje istovremeno i skup narodnih običaja iz narodnog života koji nas određuju u vremenu i prostoru. Utkanost najstarijih narodnih motiva i predanja u potonji religiozni i verski život mu daje za pravo da se zaista zove narodna religija. I, konačno, zato što je pravoslavlje delom nacionalna odrednica nas samih. Što se mene lično tiče, pravoslavlje je staro koliko i srpski rod, odnosno slovenski. To da li ću i koliko puta dnevno, nedeljno ili mesečno ići u crkvu se ne tiče nikoga niti ja nekome brojim. Usput, razmislite i zašto se oslovljavamo sa "rode" i zašto verujemo i u prirodu i prirodne tokove. Ja svoju Crkvu nosim u sebi i ja sam svoja Crkva. Postoji nešto u pravoslavlju što se sakrilo od naroda otkada je politika počela da bude važnija od duhovnog razvoja bića. To je ono što je samo u pravoslavlju dozvoljeno, da je domaćin kuće istovremeno i prvosveštenik jer je svaka porodica crkva za sebe a sabornost i snaga nacije se zasniva na snazi složnih pojedinaca, odnosno jakih porodica. To je ta lična vertikala koju odbijaju da nam vrate i naš lični prisni odnos sa Bogom kome se obraćamo i sa kojim smo na "Ti"! To je to naše "potpražno" sećanje koje neki zovu i genetskim nasleđem. Slava se slavi odvajkada, Badnjak se unosi oduvek, Božić se slavi od početka vremena. I slaviće se i posle nas. Цео интервју са Ацом : http://nocturnemagazine.net/intervjui/225/despot-ovo-nije-ideja-ovo-je-potreba Gordana . and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Ацке може много да допринесе, сви су чули за њега и ван државе, много младих воли ирску музику, Ајриш Стју и тако има доста бендова...ако крену стопама светог Патрика и приклоне се хришћанству уместо паганству које се потура тој субкултури биће много спашених... https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Моји фаворити по питању хришћанског рока су: МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Иначе у овом бенду су смедеревци браћа Бранковић, оснивачи Алогије и још неких српских бендова... Sto ja njih ne gotivim Dok sam bio talme ja i jedan ortak redovno pravili neke sprdnje na njihov racun. Doduse ja nikad nisam imao nista sa njima ni ne znam ljude al on imao nesto zestoko protiv njih (zna ih nesto se kacili pojma ne znam) pa sam aj vise njega pratio. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Моји фаворити по питању хришћанског рока су: А има везе и са ВС... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Јако добра песма. Осим рефрена - није ми нешто мелодија. Последња строфа је најдирљивија! Мало ме изненадило што Аца Селтик пева, много га волим, али он ми је више неки традиционалиста него верник. Мада, то је и показао у интервјуу. Свеједно, јако ми је симпатичан и супер је ово отпевао! Ево још једне: Не знам зашто, мало ме цео албум подсећа на Камелот. Зосима је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука