Jump to content

PayPal стигао у Србију

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• 4 weeks later...

Ej jarani da vas nesto pitam ...

Neki od vas su kukali kao suro pile nekada dok nije bilo Paypala u Srbiji...te Srbija ovo, te Srbija ono, te gori smo od Gane i slicno ...pa evo stigao je Paypal i u Srbiju poodavno ...

I kakvi su vam utisci? Jel' vam bolje danas sa Paypalom ili je bilo bolje pre ...ili je isti djavo imalo ga ili nemalo ...

Ocekujem da su neki od vas obrnuli dobar kapital i ovajdili se od kako je stigao Paypal u srbiju ...valjda je to bio vas cilj, da zaradite nesto ...a nije islo nikako bez Paypala ....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Za sve (online) narudzbine iz inostranstva, mora da se plati 20% PDV.Bukvalno sve. (pre nije bilo tako)

Ja nesto razmisljam da uvezem u Srbiju neke alate ...i procedura je ova ...ovde kupis, ne platis porez ali ti izdaju fakturu koju moras da overis na granici da je roba izasla iz Italije ( ili EU ) ... i to vratis prodavcu da on ima opravdanje za porez na promet ...a kod nas se naravno posle plati nas porez na promet ...sasvim normalno kao i svuda ...plus carina ...koja koiko vidim, nesto sam listao neki carinski "listing", i nije jada da se plati ...5-10% ...

A sto se tice transporta, verujem da se i na njega placa porez na promet, jer i on ulazi u cenu neke robe ...Logicno mi je ...

Подели на овим сајтовима

Дошли кретени из државе "да узму свој део" и то је то, надам се да си срећан због тога и због њих.

Ma jok, to nasi videli od ovih u EU ...i oni uzimaju porez ...

Naravno da sam srecan, znaci da imamo drzavu, vojsku, policiju, puteve, skole, univerzitete ...Malo je kriza ali uz Bozju pomoc i porez bice bolje ...

Подели на овим сајтовима

Naravno da sam srecan, znaci da imamo drzavu, vojsku, policiju, puteve, skole, univerzitete ...Malo je kriza ali uz Bozju pomoc i porez bice bolje ...

Ово је билбијање друге категорије.

Država ovde ne da ne želi da razume digitalno okruženje,

nego se ponaša kao da želi da ga uništi potpuno,

odnosno sve liči na ponašanje "slona u staklarskoj radnji".

I to je tako ....

Па јасно као дан, али у свету ових је то сјајна ствар...

Подели на овим сајтовима

Država ovde ne da ne želi da razume digitalno okruženje,

nego se ponaša kao da želi da ga uništi potpuno,

odnosno sve liči na ponašanje "slona u staklarskoj radnji".

I to je tako ....

Mislis li ti da neko moze da naruci nesto u italiji iz australije i da mu to stigne a da ne plati carine i porez?

Isto digitalno okruzenje...

Подели на овим сајтовима

To je kod nas procedura koja košta. Ko ima za sjat i domen da plaća 150 evra mesečno firmu da bi radio legalno  ?
Svi sajtovi mali ima da nestanu.  Ima da ih ugase. Kapito ?

Moram priznati da nisam razumeo ...

Nesto drugo sam gledao pre nekoliko meseci....tipa, kako da zaradis pare postavljajuci linkove ( za muziku recimo, na iTunes na primer ) i za saki klik na link na tvom sajtu, koji rezultira kupovinom muzike na iTunesu  ti dobijas uplatu ...Ali da bi to mogao ovde da radis moras da imas takodje registrovanu firmu ....da li se kod nas radi o necemu slicnom?

Подели на овим сајтовима

Podignes licni  blog crvenibaron.rs 

registrujes na svoje ime i prezime u Srbiji.

Postavis Google Ads. Skupis recimo 70 evra za 7 meseci i Google ti posalje cek u Srbiju.

Posle toga ti odes u banku podignes pare , platis porez, itd.

Posle svega toga dodje ti trzisna inspekcija sa resenjem i kaznom da ti zatvaraju sajt jer se bavis nelegalno

uslugom  "informacionog društva" i da nemas firmu.  Cao zdravo sajt.

Razumes sad ? Ja iskreno ne razumem . To mi je van pameti - ali to je tako .

Pa sada sam razumeo.

Ovde verovatno ne bi bilo tako ...

U stvari ne znam kako bi islo....moracu da pokusam da postavim da vidim sta ce mi traziti ...

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Evo zanimljiv clanak za sve libertarijance ... Na italijanskim je ali sa google translate se moze prevesti. Ukratko, od 31. Oktobra tj. Od juce u italiji sve banke, poste, paypalovi i ostali ce biti povezani sa finansijskom policijom tako da ce svaki i prihod i rashod biti dostupan poreskim organima. Kreditne katre, slanje novca, primanje, preko interneta, poste ... Bilo cega ...

Cisto da se ne sablaznjavaju liberali kada se isto desi i u srbiji za koji mesec ili gidinu, da opet ne kuksju na srbiju vec da znaju unapred da se to vec radi naveliko po EU recimo ....

A evo i link

http://it.m.yahoo.com/w/legobpengine/finance/notizie/fisco-estratto-conto-ai-raggi-x-trasmissione-dei-dati-122301007.html?&.intl=it&.lang=it&.tsrc=appleww&ref_w=frontdoors

Подели на овим сајтовима

• 10 months later...
PayPal: Primanje novca u Srbiji od 8. oktobra

Stanovnici Srbije od 8. oktobra moći će putem svojih PayPal naloga da primaju novac iz zemlje i inostranstva, saopšteno je na sajtu kompanije.

Do sada je bilo moguće samo otvaranje naloga i plaćanje transakcija. 

Putem svojih PayPal naloga stanovnici Srbije od sada mogu da: 

- primaju/šalju novac na ime prodaje robe ili pružanja usluga 

- primaju/šalju novac na ime “Request Payment” usluge 

- primaju/šalju novac od strane kompanija, profitnih i neprofitnih organizacija. 

Provuzija koja se tom prilikom naplaćuje od strane PayPala zavisi od zemlje iz koje korisnik šalje novac. 

Korisnik PayPal naloga ne treba da uradi ništa dodatno kako bi aktivirao ovu opciju, saopšteno je iz PayPala. Oni koji budu želeli da je deaktiviraju, potrebno je da putem OVOG LINKA pošalju besplatan zahtev za zatvaranje naloga. 

Međutim, kada se pogleda arhiva izmena Opštih uslova poslovanja PayPal-a za period od 2007. do 2013. godine, nije teško uočiti da je od svrstavanja Srbije među zemlje koje mogu da otvore nalog i realizacije te odluke, proteklo izvesno vreme. 

“Kada se pretraži ‘Serbia’, vidi se da su nas dodali u izmene koje su stupile na snagu 7. septembra 2011. Međutim, uslugu slanja novca, odnosno plaćanja, dobili smo tek 10. aprila 2013”, objašnjava za B92 Slobodan Marković iz Registra nacionalnog internet domena Srbije. 

“Dakle, dobro je što smo na spisku zemalja koje će dobiti uslugu primanja novca, tj. naplate, ali je verovatno da ćemo na njenu aktivaciju još malo sačekati”, dodaje on nadajući se da će period čekanja biti kraći nego u prethodnom slučaju.

Подели на овим сајтовима

PayPal: Primanje novca u Srbiji od 8. oktobra Stanovnici Srbije od 8. oktobra moći će putem svojih PayPal naloga da primaju novac iz zemlje i inostranstva, saopšteno je na sajtu kompanije.

Svaka čast Vučiću, koji se sa samo nekoliko meseci svojim predanim radom omogućio da građani i građanke Srbije primaju novac preko PejPala!!! 

Подели на овим сајтовима

Svaka čast Vučiću, koji se sa samo nekoliko meseci svojim predanim radom omogućio da građani i građanke Srbije primaju novac preko PejPala!!! 

Само се ти зезај, још нису најавили колико ће држава да узима од сваке трансакције. Нешто се плашим да се неће исплатити...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...