stevan021 Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Drugi problem je kultura i tolerancija jer ako se Ateista ne slaze sa mojim verovanjem,onda neka mi ne prica kako je moje verovanje glupo/izmisljeno i tako dalje. Ideja postojanja boga je za nekog ko ne veruje u tog odredjenog boga samo to- ideja. A ideje koje nemaju smisla ljudi odbacuju i podsmevaju im se- normalna stvar. Ne znam zasto bi neko bio uvredjen sto se neko podsmeva nekoj njegovoj ideji? Ne mogu se svi uvek slagati sa tvojim misljenjem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Samo jedno pitanje zašto "Ateisti" pišeš velikim početnim slovom? Nemam pojma,navikao sam da pisam Teisti,Ateisti,Agnostici sve velikim slovima. Oces da mi kazes da ne treba? da sam ceo zivot zivo u zabludi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Ideja postojanja boga je za nekog ko ne veruje u tog odredjenog boga samo to- ideja. A ideje koje nemaju smisla ljudi odbacuju i podsmevaju im se- normalna stvar. Ne znam zasto bi neko bio uvredjen sto se neko podsmeva nekoj njegovoj ideji? Ne mogu se svi uvek slagati sa tvojim misljenjem. Pa u tome je problem,zasto bi se ismeveo necemu zasta tebi subjektivno nema smisla? Dok mozda zapravo to i postoji. Evo sacekaj samo na sekundu,idem na temu sta ja renutno slusam da se podsmevam nekome sto slusa neku pesmu ili tip muzike jer je meni ne logicno kako to neko moze da slusa. Mada to sto si rekao me vraca na tvoj komentar koji sam citirao,zasto si uopste napisao onda da su Ateisti najomrazenija grupa? To je sasvim normalno da drugi ismevaju tudje ideje koje nemaju smisla,zar ne? Onda tvoja izjava zapravo nems smisla ako si dosledan ovome sto si napisao sada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Primer: 1, Ne verujem da postoji letece spageta cudoviste. Nije isto sto i : 2. Letece spageta cudoviste ne postoji. Jer ne mozes da izjavis da ne postoji letece spageta cudoviste kad nemas nikakvo iskustvo o njemu. Е, а јел можеш барем понекад да промениш шпагете у таљателе? Александар Милојков, DankaM and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Moras razumeti da je tvoja vera u boga nekome kao sto je tebi vera na primer u Zevsa. Za tebe je Zevs i svaki drugi bog osim tvog bajka. Za nas je i taj tvoj bajka. Ne znam sta je tu tako cudno. Moras staviti sve u kontekst danasnjice. Znaci da zamislis da ljudi koji veruju u Ivicu i Maricu zabranjuju drugima da abortiraju, da imaju homoseksualne brakove, decu u tim brakovima, itd. Ne bi ti bas bilo svejedno. Samo da dodam da je ateizam odgovor na "Da li verujem u boga?" ne "Da li bog postoji?". Primer: 1, Ne verujem da postoji letece spageta cudoviste. Nije isto sto i : ..... 2. Letece spageta cudoviste ne postoji. Jer ne mozes da izjavis da ne postoji letece spageta cudoviste kad nemas nikakvo iskustvo o njemu. poredis babe i zabe..Isus je istorijska licnost a ne mitolosko bice......po broj jedan... pod broj dva dal ces ti da verujes u spageti cudoviste mene uopste ne tangira....slobodan si verovati u sta god pozelis.... pod broj tri....vernici ne zabranjuju nikome da bilo sta radi ..vec vode zivot u skladu sa verom a to podrazumeva da je abortus ubistvo zivota u zacecu....ti ako hoces da ubijas ubijaj..ja te u tome ne mogu spreciti.... ja mogu da izjavim da ne postoji spageti cudoviste jer je ono plod tvoje maste a Bog kao pojam postoji u svesti svakoga coveka pa i tebe... i ako moze jedno pitanje...da li ti iskljucujes mogucnost potojanja Boga? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevan021 Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Mada to sto si rekao me vraca na tvoj komentar koji sam citirao,zasto si uopste napisao onda da su Ateisti najomrazenija grupa? To je sasvim normalno da drugi ismevaju tudje ideje koje nemaju smisla,zar ne? Onda tvoja izjava zapravo nems smisla ako si dosledan ovome sto si napisao sada Ismevati ideje a ne ljude. Velika razlika. ja mogu da izjavim da ne postoji spageti cudoviste jer je ono plod tvoje maste a Bog kao pojam postoji u svesti svakoga coveka pa i tebe... Postoje vidjenja spageta cudovista, postoji gospel, postoje ljudi koji veruju u njega. Takodje, spageta cudoviste JESTE bog/bozanstvo.U ocima ateiste je isto kao Isus, sa tim sto je on mozda istorijska licnost, ali to ne igra nikakvu ulogu. To sto je neko istoriska licnost ne znaci da je sin boga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Ismevati ideje a ne ljude. Velika razlika. Postoje vidjenja spageta cudovista, postoji gospel, postoje ljudi koji veruju u njega. Takodje, spageta cudoviste JESTE bog/bozanstvo. U ocima ateiste je isto kao Isus, sa tim sto je on mozda istorijska licnost, ali to ne igra nikakvu ulogu. To sto je neko istoriska licnost ne znaci da je sin boga. nisi mi odgovorio na konkretno pitanje.....da li iskljucujes postojanje Boga da ili ne? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 Pa ismevao bi se ideji da je ta pesma ili grupa dobra sto za mene ne mora da bude i mogu da se ismevam tome i da se ismevam kako oni to mogu da slusaju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 ja koliko vidim ateisti su vernici spageti cudovista...... greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevan021 Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 nisi mi odgovorio na konkretno pitanje.....da li iskljucujes postojanje Boga da ili ne? ne iskljucujem postojanje boga u istom smislu u kome ne iskljucujem postojanje velikog spageta cudovista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 ne iskljucujem postojanje boga u istom smislu u kome ne iskljucujem postojanje velikog spageta cudovista. onda nisi ateista.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 22, 2013 Пријави Подели Написано Април 22, 2013 onda nisi ateista.... Onda ja mislim da na ovom forumu nema ni jednog ateiste. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevan021 Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 onda nisi ateista.... Po hiljaditi put, ateista je odgovor na pitanje: "Da li verujes u boga?". Ne verujem da bog postoji, ne verujem da postoji letece spageta cudoviste, ne verujem da postoji deda mraz. Ali sa sigurnoscu od 100% da kazem "bog ne postoji" naravno da ne mogu. Nisam jos naisao na ateistu koji to izjavljuje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Ismevati ideje a ne ljude. Velika razlika. Nikakav razlika. Kao i ono "ako ti kazem da pricas gluposti ne znaci da ti kazem da si glup" Kada god kazem nekom da prica gluposti ja u sebi pomislim KAKO GLUP TIP! KAKO MOZE OVAKO GLUPO DA RAZMISLJA. I slichne agreisvne misli. Samo sto sam ja dovoljno iskren da to priznam, a ti i ekipa slichna tebi niste. Kada nekom kazes da laze - ti ga karakterises kao lazova. Kada nekom kazes da prica gluposti - ti ga karakterises ko gluipaka. Ismevanjem ideja, vi mozete samo da ismevate ljude koji su ih prihvatili. Tim im praktochno kazete - kako ste glupi i zatucani kako mozete to da prihvatite. E sad, ja cu tebe da nazovem lazovom i da ti kazem da mozes da nastavis da lazes sebe do ujutru da ti zapravo za onog kome kazes da prica gluposti pomislis da je glup. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Nikakav razlika. Kao i ono "ako ti kazem da pricas gluposti ne znaci da ti kazem da si glup" Kada god kazem nekom da prica gluposti ja u sebi pomislim KAKO GLUP TIP! KAKO MOZE OVAKO GLUPO DA RAZMISLJA. I slichne agreisvne misli. Samo sto sam ja dovoljno iskren da to priznam, a ti i ekipa slichna tebi niste. Kada nekom kazes da laze - ti ga karakterises kao lazova. Kada nekom kazes da prica gluposti - ti ga karakterises ko gluipaka. Ismevanjem ideja, vi mozete samo da ismevate ljude koji su ih prihvatili. Tim im praktochno kazete - kako ste glupi i zatucani kako mozete to da prihvatite. E sad, ja cu tebe da nazovem lazovom i da ti kazem da mozes da nastavis da lazes sebe do ujutru da ti zapravo za onog kome kazes da prica gluposti pomislis da je glup. Nije baš tačno, pričaš gluposti, ako tebi kažem da pričaš gluposti (kao što sam ti sad reakao) ne znači da sam ti rekao da si glup već, da je to što si izgovorio glupo. Ti možeš da budeš veoma pametan, ali da po neki put "lupiš" neku glupost, i onda ti ja kažem da ne pričaš gluposti. Evo ti primera. Ajnštaj nije prohvatao kvantnu mehaniku i pričao je gluposti o njoj, da li sam ja rekao za Ajnštajna da je glu ili nešto? NE. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука