Ђорђе Р Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Ja sam mnogo ostecen time sto su ugasene banke(jer je moja rodjena majka ostala bez posla sledece cetri god), ali bih voleo malo vise da argumentujes svoje tvrdnje. Zasto je bespotrebno, sta je moglo da se uradi sa bankama? Могле су да наставе да раде. Није било потребе за њиховим гашењем. Знаш ли да те банке и даље добијају средства од својих улагања у иностранству? Оне су биле у блокади само зато што су добар део њихових средстава заробили због санкција. И те паре, када су се одблокирале, некуда цуре, неко их извлачи. Типична пљачка. Пропала су средства које су имале уложене у нашу привреду, али су делемично могли да врате та средства приватизацијама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Погледај мало историју. Анексирање Босне, Берлински конгрес, стварање Албаније, стварање НДХ, велике Албаније. Трећи рајх је управо показао како би немци уредили ситуацију на балкану, да се само они питају. Тада су се само они питали, и видели смо како су га уредили. Јел ти треба још неки доказ? Znaci, nemci su neispravni jer nam nisu dozvoli da republika Bosna i republika Hrvatska budu pod Srbijom? Republiku Hrvatsku je 91 godine priznao ceo svet. Nije nju stvorila nikakva Nemacka. Oni su ih podrzali u nezavisnosti kao i ostatak sveta. A i sto ne bi? Imali smo saveznu Republiku, i u njoj Republiku Hrvatsku. Ja stvarno ne vidim koja mi prava imamo na teritoriju Republike Hrvatske, sem sto nam je na jednom delu isto zivelo stanovnistvo. Albaniju je stvorila Austrija, takodje je aneksirala bosnu. Nemci su im tada bili saveznici, i normalno da ce podrzati svog saveznika. U drugom svetsom ratu smo od nemacke u njenom najgorem stanju dobili sasvim finu ponudu i mogli smo da prodjemo ko svajcarci. Mi smo izasli sa takvim pricama i tu ponudu odbili. Rat bi se isto zavrsio, nismo ni malo doprineli pobedi saveznika, ali bi mi prosli mnogo bolje. Posto je taj period zavrsen, sta tebe navodi da Nemacka i danas oce da stvori Beogradski Pasaluk? Zato sto je u tom burnom periodu podrzvala svog saveznika Austriju koja je imala direkne "komsijske" sukobe sa Srbijom? Mozda je samo to u pitanju a ne neka, tajna masonska zavera nemacke protiv Srbije, njena genetska mrznja prema Srbima i zelja da se Srbija unisti kao sto ti tvrdis. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Могле су да наставе да раде. Није било потребе за њиховим гашењем. Знаш ли да те банке и даље добијају средства од својих улагања у иностранству? Оне су биле у блокади само зато што су добар део њихових средстава заробили због санкција. И те паре, када су се одблокирале, некуда цуре, неко их извлачи. Типична пљачка. Пропала су средства које су имале уложене у нашу привреду, али су делемично могли да врате та средства приватизацијама. U principu nasa drzava je zbog miloseviceve politike velika sredstva dugovala tim bankama i zato je stvarno palo to masivno zatvaranje. (to je pravi razlog) Razlog koji je Dinkic pricao da taj sistem nije mogao da opstane. Mada mu ja ne verujem puno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 ПРАВОСЛАВНО ВИЂЕЊЕАко се а приори не одбаци чињеница да је српски народ у основи хришћански народ (а управо то представља „лајтмотив“ свих данашњих атеистичких антитрадиционалиста и модерниста), онда се мора прихватити да његово опредељење за Царство небеско чини идеал, руководећу и регулативну идеју вишевековне српске повести. То значи, у ствари, да се основне покретачке снаге српске историје виде у идејама које извиру из моралног поретка историје, односно у универзалним људским вредностима чији је смисао у човековом приближавању савршенству Божјем. Наиме, Христос представља сам центар људске историје: Његов живот, смрт и васкрсење утичу пресудно на њене токове и коначан исход. Полазећи од тога, Срби су управо Христовим животом и васкрсењем осмишљавали своје сопствено постојање. Наравно, њихова вера у Христа значила је пре свега веру у вечни живот и пролазност овоземаљског живота. Затим, она је подразумевала веру у судбу као промисаону, планску и праведну; и, историјску судбу народа као улогу појединих народа према Божјем плану, али и властитим заслугама.У таквој вери се проналази истински основ повесног опредељивања српског народа за Царство небеско уместо пролазног овоземаљског царства, за умирање са Христом у времену да би се са Њим живело у вечности. Такво опредељење засновано је, сматра се, управо на Христовом учењу да постоји Вечни судија и Његов неминовни суд; да постоји један непролазни свет у који злочинци и мучитељи невиних кога било народа не улазе, него праведници и мученици: Ко моју ријеч слуша и вјерује Ономе Који ме је послао има живот вјечни и на суд не долази, него је прешао из смрти у живот (Јов. 5, 10).Као Његово непосредно оваплоћење, виде се видовданска порука и Косовски завет који имају парадигматични значај за свеукупну српску историју. Утолико се оправдано тврди да је Лазарево привољавање Царству небеском у име целог српског народа директно мотивисано и прожето Христовим Јеванђељем и Његов поруком која гласи: „Све за Христа, Христа ни за шта“. Такав чин обелодањује, стога, дубоку освештеност једног народа да је Христос највећа вредност у свим световима за коју се све жртвује, док се Он не сме жртвовати ни за шта. Епископ Атанасије (Јевтић) на једном месту каже: „Ко год је умирао за небеску правду, правда је његова живела и њега васкрсавала. Јаче је небо од земље. Земаљска правда односи кратке и брзе победе; дуготрајна и крајња победа припада правди небеској“. Указује се, даље, да је управо Косово јасно показало да се српска народна историја одигравала на највишем плану, на трагичној и узвишеној граници небеског и земаљског, историјског и есхатолошког, Божјег и људског... Наиме, на њему се читав један народ мистично принео на жртву; на њему су се сусрели и спојили пораз и васкрсење, смрт и вечни живот. Зато, оно уистину представља саму аналогију Голготе.Одмах, међутим, треба споменути да се Косово никако не сме тумачити као „чин колективног самоубиства“, већ оличење свеукупног смисла српске историје. Каже се, тако, да је оно израз највеће љубави, оданости и вере у Христа; као и својеврсна потврда правог хришћанског схватања жртвености - као вољног страдања у име циља. Управо на овоме се и темељи спремност српског народа да своје жртвовање за Истину, Правду и Љубав доживи „као хришћанску бодрост и трезвеност духа, молитвену прозорљивост и пророчку будност“, а не као „плач над невољавама личним или свенародним, нити као апотеозу патње као такве“. Дакле, приклањање српског народа Христовом путу и истрајном ношењу Његов крста се објашњава хришћанском природом његовог националног бића и уверењем да се само тим путем може превазићи и савладати бесмисао страдања, живота и смрти у овом свету који у злу лежи ( 1 Јов. 5, 19), и стећи свест о правом назначењу човековог живота и постојања. Ово опредељење - непрекидно сведочено од Косова па до данас - сматра се извориштем оних одлика српског народа које се налазе у његовим описима као народа крстоносца, страдалног народа, народа мученика...Овај став има сложене и далекосежне импликације на нивоу саме егзистенције човека као појединца и припадника српског народа. Пре свега, очито је да вера у Свету Тројицу као Бога Живог и Истинитог који је Творац, Господар и Искупитељ, и њоме условљена вера у промисаону, планску и праведну судбу човека и народа, претпостављају изричито залагање за праведну и морално чисту друштвену заједницу унутар које се једино могу осигурати неопходни услови за стицање добре личне и колективне судбине. Сасвим разумљиво, такво залагање води заправо успостављању веома строгих начела и норми понашања у домену морала, етике и друштва, у најширем смислу те речи. Ове норме - важеће на нивоу човека као слободне личности, народа и друштвене заједнице - имају изузетно значајно место у систему општеприхваћених друштвених вредности којима се оријентише, регулише и легитимише свеукупан живот српског народа и његово понашање у међународној заједници. А у склопу оваквог виђења човека и света, свакако, и стављање у Преамбулу Устава Србије да је Косово било, јесте и биће саставни и недељиви део српске државне и духовне целине, стиче сасвим логично и оправдано место! - др Гордана Живковић. ПРАВОСЛАВЉЕ бр. 951. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Sto ne pitaju vladu gde je istraga za kradju izbora? Eto to im je odlichan argument da je vlada nevaljala. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Сваки свога посетите посланика Подсетићемо сваког народног посланика на његову заклетву, када се буду састали да изгласају велеиздајнички споразум из Брисела.Београд, 22.04.2013 Ових дана у Скупштини Србије ће на дневном реду бити потписивање срамног споразума са Тачијем, односно отворене капитулације и велеиздаје коју су Дачић, Вучић и Николић договорили са својим колонијалним газдама у Бриселу. Дошло је време да сваки народни посланик у пуној мери буде свестан тежине свога чина и да у складу с тим сваки посланик мора да преузме сву одговорнст која ће произаћи из његове одлуке. Пошто народ на Владу не може да утиче, Двери позивају сваког грађанина да посети свога посланика у Народној скупштини и на кућној адреси, и да га подсете коју је заклетву положио када је добио мандат од народа. Двери ће у наредних неколико дана објавити имена и слике свих 250 народних посланика да сваки грађанин зна који њихов суграђанин је потписао велеиздају, а који није. Нико неће моћи да прикрива велеиздају и да је правда страначким одлукама и директивама. Ствар је потпуно јасна: гласање и дизање руке за овај срамни споразум представља акт отворене велеиздаје и свако ко за „споразум“ буде гласао мораће да буде свестан консеквенци са којима се суочава. Јер гласање за велеиздају не може и није партијска обавеза, већ директан допринос урушавању државе и интереса српског народа. Покрет Двери ће то масовно урадити и на дан заседања Народне скупштине, када ћемо организовано посетити народне посланике и запитати сваког од њих да ли сме да погледа народ у очи и гласа за издајнички споразум „потписан“ у Бриселу. Сваки свога посетите народног посланика! Покрет Двери http://www.dverisrpske.com/sr-CS/dveri-na-delu/2013/april/svaki-svoga-posetite-poslanika.php Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Kakvi su retoricari i demagozi ovi dverasi ni u jednom trenutku se ne sete da objasne zasto je velizidaja vec ponavljaju "ovaj sporazum je veleizdaja"..... a niko nikako da mi objasni zasto je veleizdaja? Ja prosto ne verujem da neko naseda na ovakve stvari. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Kakvi su retoricari i demagozi ovi dverasi ni u jednom trenutku se ne sete da objasne zasto je velizidaja vec ponavljaju "ovaj sporazum je veleizdaja"..... a niko nikako da mi objasni zasto je veleizdaja? Ja prosto ne verujem da neko naseda na ovakve stvari. Ko sto vec rekoh, ne krivim Dverashe, njima je posao da beskrupulozno bunare potencijalne birace... Al ovi nesrecnici sto padaju na te fore su stvarno teski retardi. Deo naroda nam je zaista ekstra glup... Arhi-duduci... Млађони је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Istorijski,Rusija na ovim prostorima nikad nije imala interes.Jedine zemlje koje su od uvek i kroz celu istoriju imale interes na prostoru Srbije su dve germanske zemlje-Austrija i Nemačka.Jedini interes koji Rusija ima ovde jeste da ovu interesnu sferu uskrati onima kojima ona zaista znači-Nemcima. Dok se Rusi nisu 1752,upleli u naše odnose,prvenstveno sa Austrijom sa kojom smo bili u fenomenalnim odnosima,sve je bilo relativno OK.Ti odnosi su se kasnije relativno preslikali na Nemačku posle njenog ujedinjenja ,međutim potpuni zaokret se desio uplivom ruskih agenata među Srpski narod i u SPC koji su tada postali subverzivni elemenat u Habsburskoj monarhiji i tako su i tretirani. Poslednji udar koji je Rusija preko Srpskih leđa učinila Habsburškoj monarhiji jeste ubistvo Franca Ferdinanda koje su izvršili pripadnici organizacije Crna ruka koju su finansirali Rusi direktno.Čak je i oružje za atentat nabavljeno posredstvom osoblja iz Ruske ambasade. Eto .smesko. fmqmtx Ово писаније има везе са историјским чињеницама колико и и Деретићеве "историјске" приче. Dok se Rusi nisu 1752,upleli u naše odnose,prvenstveno sa Austrijom sa kojom smo bili u fenomenalnim odnosima,sve je bilo relativno OK. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Kakvi su retoricari i demagozi ovi dverasi ni u jednom trenutku se ne sete da objasne zasto je velizidaja vec ponavljaju "ovaj sporazum je veleizdaja"..... a niko nikako da mi objasni zasto je veleizdaja? Ja prosto ne verujem da neko naseda na ovakve stvari. To је само зато што ти не желиш да чујеш објашњење. Тј чуо си га, али за тебе то не представља издају. Ако није издаја предавање КиМ, по речима синода СПЦ, не знам шта би по теби била издаја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Meni je pre neki dan jedan profesor istorije objasnjavao da mi ne bismo ni imali drzavu da nije bilo Austrije... Rusija je cak kocila takvu ideju... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Какве односе са Аустријом у време док српске државе није било? Dok se Rusi nisu 1752,upleli u naše odnose,prvenstveno sa Austrijom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 To је само зато што ти не желиш да чујеш објашњење. Тј чуо си га, али за тебе то не представља издају. Ако није издаја предавање КиМ, по речима синода СПЦ, не знам шта би по теби била издаја. Zato sto nije to nikakvo predanje KiM. Apsolutno se nista u statusu KiM nije promenilo sto se Srbije tice. Sto se tiche sinoda spc, sta me briga za njegove reci povodom necega za sta nije obrazovan, strucan i sto mu na kraju krajeva nije ni poso? Jedino sto sam cuo jeste potpisali su sporazum sa tacijem pa je to eto izdaja. Nije bitno sta sporazum kaze po njima je izdaja samo potpisivanje sporazuma. Sto je apsolutna glupost. Sa ljudima koji trenutno drze kim moras da saradjujes. Ne znam sta je tu nejasno? Ako ne saradjujes rizikujes da stavis Srbe koji zive tamo u rizik, i da izgubis stvarno Kosovo zauvek. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Ne moze se optuziti za izdaju neko ko je izabran sa zeljom da "izda". Srbi su imali izbore pre pola godine- godinu i izabrali su. Nekih 75-80% je glasalo za stranke koje su za ulazak u EU. To je volja izrazena na izborima. Ispunjenje toga podrazumeva i ovo potpisivanje. I jos sto-sta. Znaci polako sa terminom izdaja. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука