N.Petrovic Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Oče ne može da bude stav administratora da vas na nekoj temi nazove "vatikanskim žbirom ", izvređa ne zavisno od teme i slično. Vi odlično znate da sam ja atakovan , crkva mi polupana, isključivali mi grejanje na Božić a ja kupio, odnosno moja crkva dala 25 000€ za kolektor da grejemo sve kuće u ulici...i da vam ne nabrajam dalje... posledica svega da sada imam o 24h policijsku pratnju i zaštitu. Ajd sad mi recite da li je normalno da nas čuva policija u Srbiji 24h. Pa žao mi tih policajaca, koliko možemo dao sam instrukcije da im se pomogne... Treba li sve to da fotografišem, dokumentujem i pustim jednu sliku kako to izgleda u Srbiji? Prete velečasnom stipi u Kragujevcu, zašta? Prete sad meni jer vaš moderator očigledno ima nekih problema, etiketirajući me kao vatikanskog žbira. U principu mi ne smeta, dovoljno me narod zna po Srbiji i kosovu, ali je ružno da na jednom forumu gde treba da bude Mir i dobro. Prijatelju, ili si ti skroz prolupao ili nemas ni trunke stida ni obraza ili nas smatras kretenima i naivcima? O cemu ti ovde pricas, mucenice nas dragi? Od koga te to policija brani, pa si im jos dao instrukcije da im se pomogne? Da li ti mucena duso mozes postaviti fotografije i dokumenta kako to ustvari izgleda u Srbiji? Postavi slobodno sve sto imas, mozda ce zatrebati za jedno 30-tak godina, posle tvog blazenog upokojenja, kad te trebaju proglasiti za mucenika, jer si i metak izbegao. Nadam se da ti se malo izbistrilo u glavi od sinoc i da ces se barem izviniti za ovakva bulaznjenja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Април 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Нема потребе за тешким речима. Мислим да господин Завиша није мислио то што је написао, већ је то учинио у афекту. Сигуран сам да ће већ данас овде написати извињење. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Prijatelju, ili si ti skroz prolupao ili nemas ni trunke stida ni obraza ili nas smatras kretenima i naivcima? O cemu ti ovde pricas, mucenice nas dragi? Od koga te to policija brani, pa si im jos dao instrukcije da im se pomogne? Da li ti mucena duso mozes postaviti fotografije i dokumenta kako to ustvari izgleda u Srbiji? Postavi slobodno sve sto imas, mozda ce zatrebati za jedno 30-tak godina, posle tvog blazenog upokojenja, kad te trebaju proglasiti za mucenika, jer si i metak izbegao. Nadam se da ti se malo izbistrilo u glavi od sinoc i da ces se barem izviniti za ovakva bulaznjenja. ???? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Dobro, izvinite što sam nebrojeno puta napadan u Smederevu, pa od kad sam napustio Smederevo i dalje policija mora da stražari. Izvinite i za onog policajca koga su napali ispred crkve , čuvajući je. http://www.danas.rs/danasrs/hronika/kamenovana_katolicka_crkva_u_smederevu.47.html?news_id=82739 http://www.vesti.rs/Drustvo/Pojacan-nadzor-katolicke-crkve.html https://www.google.rs/search?client=opera&q=Nepoznati+napada%C4%8Di+su+polomili+prozore+s+vitra%C5%BEima+na+katoli%C4%8Dkoj+crkvi+u+Smederevu+po%C4%8Detkom+januara+2006.+i+ponovo+24.+marta.+Dana+20.+aprila,+tako%C4%91e+su+o%C5%A1te%C4%87eni+prozori+s+vitra%C5%BEima+u+napadu+na+katoli%C4%8Dku+crkvu+u+Kragujevcu.&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest Da ne nabrajam događaje, ako je nekom interesantno mogu da mu opišem, na primer kako izgleda kad vas na Uskrs zaspu kamenjem dok blagoslovite hranu koju su vernici doneli 4chsmu1 Sreća da policija u Smederevu reaguje odmah bez ikakvog pardona, dok na primer u Kragujevcu tek posle dva dana došli na uviđaj... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Prijatelju, ili si ti skroz prolupao ili nemas ni trunke stida ni obraza ili nas smatras kretenima i naivcima? O cemu ti ovde pricas, mucenice nas dragi? Od koga te to policija brani, pa si im jos dao instrukcije da im se pomogne? Da li ti mucena duso mozes postaviti fotografije i dokumenta kako to ustvari izgleda u Srbiji? Postavi slobodno sve sto imas, mozda ce zatrebati za jedno 30-tak godina, posle tvog blazenog upokojenja, kad te trebaju proglasiti za mucenika, jer si i metak izbegao. Nadam se da ti se malo izbistrilo u glavi od sinoc i da ces se barem izviniti za ovakva bulaznjenja. Dijagnoza kretenitus cronicus Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Najbolje vam to objasni pravoslavni Mitropolita Buenos Airesa koji se lično poznaje s papom Francisom jesu li nekakve promjene u Vatikanu i kakve to. Pope Francis and the Orthodox Greek Orthodox Metropolitan Tarasios of Buenos Aires discusses the man he knew as Cardinal Jorge Mario Bergoglio, now Pope Francis. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Znači dobio sam dijagnozu da sam kretenitus cronicus. Pa zar stvarno mislite da bih bio kreten da pišem nešto što ne može i da se dokumentuje, na sudu su napadači priznali. Znači postoji validno rešenje suda! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Април 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Нема оправдања за насиље, али би морали да преиспитате понашање. Свака акција има реакцију. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Pa zar stvarno mislite da bih bio kreten da pišem nešto što ne može i da se dokumentuje, na sudu su napadači priznali. Znači postoji validno rešenje suda! Šta ti to tamo izvodiš po tom Smederevu. Opet si poljačio znači po svom običaju, jel de da je tako bilo? Priznaj kako je to bilo! Skakao si posred Smedereva i derao se "To jest Polska!", pokazivo im tih vaših 4 ili koliko prstiju što ih vi tamo Poljaci ukazujete i pjevao. " W Jeleniej Górze Polacy są dobrze!" Taman posla, tako se ni ne čudi da su te zamalo upucali tamio u tom Smederevu, ovdje bi te isto poganjali ko lovci mečku. Marsz Marsz Polonia Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Нема оправдања за насиље, али би морали да преиспитате понашање. Свака акција има реакцију. Ne isključujem da je nasilje bilo izazvano ponašanjem sa moje strane. Naime tada smo razvili jak karitativni rad, podeljene su na 1000 šporeta "smederevaca", ni sam neznam koliko stotina kubika drveta, rekonstruisali celo porodilište, obezbedili posteljinu za bolnicu, razdeljeno tone hrane, neznam koliko stotina "bebi paketa". organizovali patronažnu službu za pomoć starima i nemoćnim, nabavili kompjutere za decu slabog materijalnog stanja, podelili stotine školskih torbi sa sveskama, par šlepera čokolade i kafe iz Nestli i td... Sve vreme rada bio sam pod pritiskom da moram da nekom tamo nešto dam ni sam neznam zašto. Prvo su mi objašnjavali sa smeškom i kako bi bilo lepo sa moje strane, pa onda ozbiljnim tonom i nakraju pretnjama, naravno da ništa nisu dobili i moguće da je to izazvalo... Mada ima i zilota u Smederevu, koji su upadali u pravoslavnu crkvu i prekidali liturgiju pa i oni mogu da budu... A ima i klinaca, napiju se pa se junače na taj način. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Април 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 5, 2013 А има и оних којима смета прозелитски рад међу Ромима... Као у случају једне северно-шумадијске вароши, па је и Хочевар морао да интервенише. Завиша све знамо шта радиш и шта си радио, нема потребе за претварањем. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 А има и оних којима смета прозелитски рад међу Ромима... Као у случају једне северно-шумадијске вароши, па је и Хочевар морао да интервенише. Завиша све знамо шта радиш и шта си радио, нема потребе за претварањем. Valjda me ne optužuješ za prozelitizam među Romima? Pa to nije moj nivo, prozelitizam praktikujem samo među intelektualcima i nadprosečno inteligentnim inoslavcima i naravno onima koji su najbolji u svom poslu. Naročito među srpskom inteligencijom. Ti zato nemaš razloga da se brineš, nisi u sferi mog interesovanja. E sad i to je tačno da sam optužen od strane nekog ciganina koji je bio predsednik neke romske organizacije da hoću da pokatoličim Rome. Kako je to bilo: Dotični ciganin imao švalerku u nekom mestu oko Sopota, tamo gde je sad ova "farma". I dođe on kod mene da mu dam pakete za tu organizaciju a on će da ih podeli. Sav onako važan, uglancao zlatni zub, nabacio kez. Ja ga lepo primim saslušam, i kažem: "ne može". "Kako brate nemože, pa ostaviće me švalerka ako ne oteram kamion od tu tvoju pomoć u njeno selo, što će me ostavi oće da meubiju njeni cigani, ajde brate ljubim ti dušu uradi nešto"!!! Zacvili ciga i udari u kuknjavu. Objasnim mu ja da nemam ingerencije da dajem pomoć po tom delu šumadije da sam ja kordinator za Smederevo i okolinu i da pita tamo lokalnog kordinatora. "Ma brate za hebi degenerencije taj kordinator je za Sopot stvarno dengenerik ko sa njimda pregovara, neće ti ostanem dužan, ljubim ti dušu spasavaj"!! Ne dobije naravno pomoć i nađe nekako mogućnost da ode kod mog nadbiskupa i ispriča kako ja kradem, prodajem pomoć i slično. Eeee a da bude još interesantnije nađe najvećeg sponzora koji je davao pomoć ovom kordinatoru za Sopot a to je bila Holandska vlada i prijavi i njega. Naravno moj nadbiskup znao o čemu se radi, stalno su tužakali sve naše sveštenike i to nije ni evidentirao. Ali kod kordinatora za Sopot upadne cela ekipa iz ambasade Holandije i to mislim da je bila i njegova ekselencija među njima. Pričao mi kolona džipova se zaustavila i besnih kola, pa kaže- : "Ja mislio ovi iz pravoslavne Crkve po voznom parku, al vidim diplomatske tablice. Upadoše kod mene ja njima- buongiorno , oni meni buongiorno i poče priča zašta su došli. Ja ih gledam , gledam i pitam: el vi mislite da sam ja stvarno blesav da se lomatam i delim pomoć ciganima? Zinuli oni, počeli da se gledaju, nšta im nije jasno...Pa ja to i ne vidim nego prosledim ovima u centar za socijalni rad a oni znaju ko je socijalac pa ajte kod njih. Tad tek zinuli, vidim neprijatno im - i nastavlja dalje priču. Odemo mi u centar, prime nas tako srdačno, posluženje, donesoše papire, pa fascikle pa onda za svakog korisnika dosije, pa ponudiše da obiđu zajedno korisnike koji su dobili pomoć. A ovima vidim neprijatno. Dalje mi pričao kako je izgledala ta poseta, i slatko sam se smejao dogodovštinama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Zawisza otkud to da si ti katolik, mislim sta si po narodnosti? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Zawisza otkud to da si ti katolik, mislim sta si po narodnosti? Jel on i tebi obećao Nestle da te pokatoliči' Vidiš čim se on bavi, ko bi to reko. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Ne isključujem da je nasilje bilo izazvano ponašanjem sa moje strane. Naime tada smo razvili jak karitativni rad, podeljene su na 1000 šporeta "smederevaca", ni sam neznam koliko stotina kubika drveta, rekonstruisali celo porodilište, obezbedili posteljinu za bolnicu, razdeljeno tone hrane, neznam koliko stotina "bebi paketa". organizovali patronažnu službu za pomoć starima i nemoćnim, nabavili kompjutere za decu slabog materijalnog stanja, podelili stotine školskih torbi sa sveskama, par šlepera čokolade i kafe iz Nestli i td... Sve vreme rada bio sam pod pritiskom da moram da nekom tamo nešto dam ni sam neznam zašto. Prvo su mi objašnjavali sa smeškom i kako bi bilo lepo sa moje strane, pa onda ozbiljnim tonom i nakraju pretnjama, naravno da ništa nisu dobili i moguće da je to izazvalo... Mada ima i zilota u Smederevu, koji su upadali u pravoslavnu crkvu i prekidali liturgiju pa i oni mogu da budu... A ima i klinaca, napiju se pa se junače na taj način. Odlicno Zitije Zavisa, rekoh ti. Vec se izuzetno slatkorecivo moze napisati, jos malo ti hvali. Samo napred. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука