Jump to content

Сергеј Трифуновић - Гостовање у ВБ - хумане сврхе 31.03.2013.

Оцени ову тему

Препоручена порука

iUssc59wepk7y.JPG

Имам неки чудан осећај да ће ова тема да имати више прелгеда и од стране гостију, па ћу зато замолити све вас да после гледања и коментарисања овог снимка, посетите и ову тему (она је главна):

https://www.pouke.org/forum/topic/25582-%D1%82%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%B3%D1%9A%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B-8-%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%BE-%D1%99%D1%83%D0%B4%D0%B8/

Хвала!

ПС  Нека уредници промене и ставе велико "Т" у презимену, у брзини сам погрешио...

Измењено од Иван Цветковић

.

..

...

Подели на овим сајтовима

Свака част Сергеју не овоме потезу! Иако ми није нешто омиљен лик због неких својих изјава и слично, али ме овим потезом "купио"... Потпуно је у праву!

Него који је највећи међу вама нека буде као најмањи, и који је старешина нека буде као слуга. (Лк. 22, 26)

Подели на овим сајтовима

Ovo bi trebale javne licnosti da rade planski organizovano i bez pardona bilo kojem shundu i glupostima.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Feđa Štukan: Brate Sergej, i od nas pare za Tijanu

fedja-stukan_6yka_com_459x254.jpg

Internet je jutros naprosto preplavljen tekstovima raznih portala o humanoj gesti beogradskog glumca Sergeja Trifunovića u kojoj traži od naroda Srbije da radije utroši novac za spas malene Tijane Ognjanović nego za glasanje u "Velikom bratu".

Sarajevski glumac Feđa Štukan obratio se svom kolegi preko Drine Facebook statusom u kojem mu poručuje da će pare, skupljene u humanitarnoj akciji koja je nažalost propala, prebaciti na račun Tijane.

Štukanov status objavljujemo bez izmjena

"Brate Sergej, long time no see!

Moram da ti ispričam nešto. Prije jedno tri mjeseca, pokrenuo sam akciju spašavanja života jednom beskućniku u Sarajevu. Pošto nisam imao pare da mu pomognem sam, iz očaja sam zatražio pomoć preko fb-a, i ljudi su počeli da se javljaju. Bosanci i Hercegovci iz svih krajeva svijeta: piloti, padobranci, studenti, režiseri, glumci, glumice, zubarke, advokati, građevinski radnici, sportisti, ateisti, vjernici, Muslimani, Srbi, Hrvati, Jevreji-svi, k'o u stara dobra vremena. Poslao je koliko je ko bio u stanju, ali skupilo se nešto. I ne pitaj me zašto, uz ogroman trud svih nas, akcija spašavanja je propala, ali je akcija spašavanja nas kao ljudi - uspjela. Na mom bankovnom računu su još uvijek stajale pare za pomoć, s kojima nisam znao šta da radim. Nakon tvoje ljudske geste na b92 sam shvatio. Nazvao sam sve te ljude i pitao slažu li se da njihove pare prebacim na račun male Tijane, i brate, bez imalo kolebanja, svi do jednog su odgovorili "obavezno".

Eto, sjedim i pišem ti ovo, sav naježen od nekakvog ludog osjećaja i saznanja da nismo propali kao ljudi i da za nas ima nade, da ima nade i za malu Tijanu, i da još uvijek postoje oni koji djecu ne djele po vjeri i naciji, i koji su svjetlosnim miljama daleko od ove moderne seoske furke zvane "nacionalizam".

I zato te brate molim, ako si u kontaktu sa Tijanom i njenim roditeljima, da ih sve puno pozdraviš i poljubiš i poručiš im da smo uz njih, i bez ikakve zle krvi, nadamo se da će mala Tijana brzo završiti operaciju i zasluženo nastaviti da živi svoj slatki život. Hvala ti puno! Na svemu!!!

Feđa Štukan"

Sergej svaka čast, Feđa svaka čast!

Radiosarajevo.ba

http://radiosarajevo.ba/novost/107954

.

..

...

Подели на овим сајтовима

Poslanici bi da poklone 80.000 dinara za malu Tijanu, muku muče sa procedurom

Bojan Đurić, narodni poslanik iz redova LDP-a, pokrenuo je u Skupštini Srbije inicijativu da se novac od poslaničkih kazni, oko 80.000 dinara, uplati kao pomoć za transplataciju srca mlade Tijane Ognjanović. Ali, isprečila se procedura...

328040_tijana-ognjanovic01_ff.jpg?ver=13
Za operaciju je potrebno oko 700.000 dolara

298878_bojan-djuric01fonetfoto-fonetzora

Poslanik Bojan Đurić

- Predsednik Administrativnog odbora me je vrlo ljubazno obavestio da zahtev po pravilu treba da dođe od osobe ili organizacije koja traži pomoć, da je to do sada bila praksa. Nadam se da ćemo tu formalnost prevazići i da ćemo biti fleksibilni. Niko tu ne opstruira, da ne bude zabune, dobra volja postoji i siguran sam da ćemo te sitnice u proceduri rešiti brzo. Nije reč o velikom novcu, sa ovim nedavno izrečenim kaznama, to je oko 80.000 dinara, ali mislim da je kao gest dobro i važno. Očekujem i brz odgovor od premijera kome sam uputio inicijativu da Vlada uvede doplatnu poštansku markicu od koje bi prihod išao u ovakve svrhe - kaže Đurić za "Blic".

Borba za pomoć maloj Tijani ponovo je došla u žižu zahvaljujući "desantu" glumca Sergeja Trifunovića na emisiju Magazin VIP Velikog brata na TV B92. Njegov nastup izazvao je mnoštvo reakcija u Srbiji, ali i u regionu, pa su i dobri ljudi iz Bosne izrazili spremnost da pomognu da se prikupe sredstva za transplataciju srca .

Pomozite Tijani

Transplatacija srca bi trebalo da se obavi u Hjustonu, a za to je potrebno oko 700.000 dolara. Ukoliko želite da pomognete Tijani, novac možete uplatiti na njenu kućnu adresu ili na bankovne račune:

Tijana Ognjanović, Roze Luksemburg 35, 11000 Beograd.

Dinarski račun: 205-9011004816395-73;

Devizni račun: swift: kobbrsbg, iban: RS35205903101860366239

Više informacija na ovom linku.

BLIC

fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx

Подели на овим сајтовима

http://www.kurir-info.rs/ide-na-operaciju-srbija-skupila-vise-od-500000-dolara-za-tijanino-srce-clanak-722357

IDE NA OPERACIJU: Srbija skupila više od 500.000 dolara za Tijanino srce!

Jutros je na računu u Komercijalnoj banci bilo 500.000 dolara tako da imamo neophodni depozit za uplatu bolnici. Suprug već priprema sve za predaju dokumentacije za vizu za Ameriku i nadamo se da ćemo uskoro krenuti na put, kaže Tijanina majka Jelena Ognjanović

devojcica-tijana-ognjanovic-srce-transpl

BEOGRAD - Srbija se probudila!

Humanošću dobrih ljudi za novo srce male Tijane Ognjanović sakupljeno je pola miliona dolara koliko iznosi i neophodni depozit za bolnicu "Teksas čildren hospital" u Hjustonu. Posle apela našeg lista uplaćeno je 40.000 dolara što znači da će odmah posle uplate avansa bolnici i dobijanja vize za Sjedinjene američke države Tijana krenuti put Hjustona da stane u red za novo srce.

"Jutros je na računu u Komercijalnoj banci bilo 500.000 dolara tako da imamo neophodni depozit za uplatu bolnici. Suprug već priprema sve za predaju dokumentacije za vizu za Ameriku i nadamo se da ćemo uskoro krenuti na put", kaže za Kurir Tijanina majka Jelena Ognjanović i dodaje da je za samu operaciju potrebno još 210.000 dolara, dok će za oporavak posle operacije trebati još novca.

Svi koji žele da pomognu podržite našu akciju i uplatite sredstva  na račune Komercijalne banke na ime Tijana Ognjanović, Roze Luksemburg 35, 11000 Beograd. Dinarski račun: 205-9011004816395-73. Devizni račun: SWIFT: KOBBRSBG; IBAN: RS35205903101860366239

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Интересантно је да су овде сви ђипили на ноге лагане к'о опарени, за разлику од икс-ипсилон идентичних ситуација годишње. Свака част Сергеју, добро их је опрљио, нарочито ВБ.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Sergej Trifunović: Tijana je srce Jugoslavije, ona je Tito!

RADIOSARAJEVO.BA - 02.04.2013 16:09 VIDEO

''Svi vi koji trošite svoje SMS-ove da glasate da izbacite ovoga ili onoga iz kuće (Velikog Brata, op.a.), uradite neko dobro delo.

Pre recimo mesec dana, Hrvati su skupili milion eura za operaciju neke svoje devojčice. Ja, pošto pretpostavljam da ste svi veliki Srbi, imate ćirilične tastature, družite se na internet mrežama - dokažite da ste veći Srbi od Hrvata'', poručio je srbijanski glumac Sergej Trifunović gostujući u programu reality showa Veliki Brat, koji se trenutno emitira u Srbiji.

Sergej je ovom prilikom, nakon svog obraćanja publici, pozvao na humanitarnu akciju, te izdiktirao broj žiro računa osmogodišnje Tijane Ognjanović, djevojčice kojoj je potrebna transplantacija srca i kojoj redakcija našeg portala želi brzo, što brže ozdravljenje!

Pomoć oboljeloj djevojčici mnogo je korisnija od trošenja novca na SMS-ove ili gledanja kako ''Stanija muze kozu'' ili ''ko je masturbirao čiji falus'', smatra Sergej, te dodaje kako njega ''niko ne treba da izbacuje iz Velikog brata'', jer će ''sam sebe da izbaci''. Potom je ustao i otišao iz studija.

'Ja samo želim da se to dete vrati živo i zdravo'

O ovoj vijesti i krajnje 'nesvakidašnjoj' i hvale vrijednoj (re)akciji srbijanskog glumca bruji čitava regija, dok su vijest uz video prenijeli gotovo svi ex-Yu mediji, što je bio povod da kontaktiramo ovog poznatog srbijanskog glumca.

''Ja samo želim da se to dete vrati živo i zdravo. Reakcija ljudi koja je usledila nakon moje je nešto divno, predivno, a Tijana će stvarno imati srce Jugoslavije, bukvalno. Ona jeste srce Jugoslavije - Tijana je Tito, ona je ujedinila sve nas'', priča Sergej Trifunović za portal Radiosarajevo.ba, dodavši kako smatra da poznate ličnosti upravo i služe tome da skrenu pažnju na neke stvari na koje možda neki, 'uslovno rečeno', obični ljudi, nisu u prilici.

''Ovo nije prva dobrotvorna akcija u kojoj ja učestvujem, no sad se desila situacija u kojoj se namestio   timing u kojem je ljude najviše pokrenulo to što su iziritirani tim ispiranjem mozga reality show programima kao što su Veliki Brat, Farma i slično'', priča Sergej.

On dodaje kako je svjesno zloupotrijebio marketinški prostor znajući koliko ljudi gleda ovaj show, iskoristivši trenutak da pokaže ljudima koliko je sve to skupa besmisleno.

''Kad uz tu sredinu, gde imaš polupismene i nepoznate ljude koji prde, jedu, hrču, spavaju, se*u, uzmeš u obzir i gomilu novca koji se na to troši, kao i masu ljudi koji to gledaju... Kada uz sve to staviš život jedne osmogodišnje devojčice, tek onda vidiš koliko je sve to besmisleno! Verovatno je upravo zbog te distinkcije sve skupa i zazvečalo i postiglo efekat koji ni ja nisam očekivao – da su to ljudi toliko prepoznali'', priča Sergej za naš portal.

'Svi smo mi u istim gov*ima'

Sergej dodaje kako nikad nije ni sanjao da svojom reakcijom može da proizvede jedan takav efekat, te da mu je sa izjavom 'Budite veći Srbi od Hrvata' namjera bila da ''malo probudi Srbiju''.

''Namerno sam spomenuo patriote iz Srbije kojima je bitno ko je Srbin, ko je Hrvat ili bilo šta drugo. Svi smo mi u istim gov*ima! Ima nas gomila na koje je rat ostavio tolike posledice, toliko se tih repova vuče i danas i toliko smo suptilno iscrpljena zajednica... Svi smo pod istim s*anjima i dosta nam je toga! Neće to niko da trpi'', iskren je Sergej.

Na pitanje o tome kako komentariše veliku regionalnu popularnost reality show programa poput Farme ili Velikoga Brata, Sergej ocjenjuje kako je u pitanju posljedica ukidanja kulture i svođenja svega na prostu, primitivnu osnovu.

''Daj ljudima hleba i igara. Pošto nema para za igrane programe, tu je reality show. Ovakvi programi zapravo sklanjaju ionako zaludele mozgove od suštine nekih osnovnih problema – tu imamo retardaciju u svakom smislu. Najlakše je vladati neobrazovanom masom, zato se kultura kod nas i ukida sistematski. Sva sreća, još uvek ima dosta nas koji i gledamo neke filmove, čitamo neke knjige, putujemo svetom i vidimo svašta, pa nam ne pada napamet da pristanemo na to'', priča Sergej Trifunović u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

'Ova podjela među ljudima je vještačka'

Podsjećamo, nakon Sergejeve televizijske reakcije koja je oduševila regiju, oglasio se i sarajevski glumac Feđa Štukan, koji se putem svog Facebook profila obratio srbijanskom glumcu, napisavši kako će novac, koji je prethodno skupio u humanitarnoj akciji koja je propala, poslati na račun Tijane Ognjanović. (Čitavu reakciju Feđe Štukana možete čitati na ovom linku).

''Očekivao sam pozitivne reakcije, ovdje žive dobri ljudi, kojima ne daju da budu dobri. Biti smeće je sada in. Ova podjela među ljudima je vještačka, podjelili su nas samo radi novca. Moramo biti tu jedni za druge, jer nam više nema ko pomoći. Neka nacionalisti rade to svoje što inače rade, neka šire mržnju, jer to im je domet. Mi ćemo raditi ono što mi radimo, širit ćemo ljubav, mir i toleranciju, i na kraju će nacionalisti ispasti iz igre, jer će biti izopćeni iz društva kao primitivni'', kaže za Radiosarajevo.ba Feđa Štukan.

Ipak, izgleda da dobrih, pozitivnih ljudi koji su spremni pomoći i kojima ovakve, nametnute razlike nisu bitne, još uvijek ima, te da nada, u sredini masovno zatrovanoj nacionalizmom i površnošću, ipak postoji.

''Kad sam došao kući, ja od uzbuđenja nisam spavao. A onda su počeli da me zovu ljudi iz Splita, Zagreba, Mostara, Sarajeva, inozemstva - da mi govore kako su uplatili pare... Moram vam reći da, kad sam video sve to, svu podršku ljudi... pa ja sam plakao! Divni ste, divni! Zaista mi je puno srce i zahvaljujem se svima'', poručio je Sergej Trifunović.

Brojevi računa

Tijani Ognjanović možete pomoći uplatom novca na sljedeće podatke:

Komercijalna banka a.d. Beograd, Svetog Save 14 na ime: Tijana Ognjanović, Roze Luksemburg 35, 11000 Beograd

Dinarski račun: 205-9011004816395-73

Devizni račun: SWIFT: KOBBRSBG, IBAN: RS35205903101860366239

Извор

Све им је рек`о...

Подели на овим сајтовима

Уз сво поштовање према глорификованом моделитету Сергеја, али очито смо ми Срби слабоиницијативни јер не мора један Сергеј да нам каже како се то љуби ближњи. Оно што је он добро извео јесте манипулација једним медијским сервисом, који је очито очекивао да је он ту дошао да се бави јефтиним причама, па је само искористио гледаност људи да изнесе један добар предлог и збрисао као што је и дошао. Камо среће да има више људи и телевизија које би се мало више бавиле овим проблематикама. А и руку на срце, свака част и том доктору/докторима (иронишем) ако он не види да једна мала земља диже пропагандну револуцију да се спаси једно биће, па подижу толике цене за операције. 

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 6 months later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...