Jump to content

Srećan Vaskrs vernicima Rimske crkve

Оцени ову тему

Препоручена порука

Нашим драгим новинарима и другима - Васкрс се НЕ СЛАВИ по јулијанском или грегоријанском календару, већ по начину израчунавања пасхалије. Све православне Цркве Васкрс славе истог дана и датума (без обзира на календар). Дакле, данас се не слави Васкрс по грегоријанском календару, пошто би га онда славили и Грци, Румуни, Бугари итд.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Srecan Uskrs, Hristos vaskrse! :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Sretan Uskrs!

El Maseeh qam!

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Нашим драгим новинарима и другима - Васкрс се НЕ СЛАВИ по јулијанском или грегоријанском календару, већ по начину израчунавања пасхалије. Све православне Цркве Васкрс славе истог дана и датума (без обзира на календар). Дакле, данас се не слави Васкрс по грегоријанском календару, пошто би га онда славили и Грци, Румуни, Бугари итд.

А вала баш појма немају. Синоћ гледам пренос Мисе на РТС-у и слушам како водитељка (као треба да нам она објасни, да буде неки супервизор Мисе, ОМГ!?) лупета, наводећи да, поред РКЦ Ускрс "данас прославља и део Православне Цркве, Грци, Румуни, Бугари...") Везе намају о израчунавању пасхалије, што и није ништа страшно. Страшно је кад не знаш а заседнеш на ТВ и то на јавни сервис (!?) и причаш будалаштине.

Подели на овим сајтовима

Danas mi katolici , protestanti, anglikani i brojne manje hrišćanske crkve Zapada slave Uskrs, najveći praznik hrišćanstva, dan uskrsnuća Isusa Hrista.

Slavimo Uskrs i kao da ima važnost datum ili neka druga ljudska mera, jednostavno slavimo Uskrs.

Aleluja!!!

Hvala svim prvoslavcima na čestitkama. Praznik je nešto posebno i ako Bog da imam napisano šta je to praznik pa ću da postavim i na naš forum.

Inače ja sam imao danas goste pravoslavce pa smo spremali i posno.

Подели на овим сајтовима

А вала баш појма немају. Синоћ гледам пренос Мисе на РТС-у и слушам како водитељка (као треба да нам она објасни, да буде неки супервизор Мисе, ОМГ!?) лупета, наводећи да, поред РКЦ Ускрс "данас прославља и део Православне Цркве, Грци, Румуни, Бугари...") Везе намају о израчунавању пасхалије, што и није ништа страшно. Страшно је кад не знаш а заседнеш на ТВ и то на јавни сервис (!?) и причаш будалаштине.

Комедијаши...

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...