Jump to content

B92 dala netačnu informaciju u vezi proslave Vaskrsa

Оцени ову тему

Препоручена порука

Imas na vise mesta na netu da je Finska Pravoslavna Crkva,

ne samo sto Bozic slavi po novom kalendaru nego je na kompletnoj novoj pashaliji!

Znaci prekosutra im je Vaskrs.

• Волим 1

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Увек су ми Финци били сумњиви. Сви Православни требају да славе Васкрс истог дана, јер ако није тако онда све губи свој смисао, а и забрањено је другачије. Али се данас више не гледа шта је забрањено, па ме не би ни чудило.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Мислим да ће овај текст доста тога објаснити:

http://beseda.rs/portal/novosti/vesti/svet/4129-objedinjavanje-pashalije.html

За сада Финска Аутономна Православна Црква Васкрс слави по гргоријанској пасхалији. За Финце су Руси Мајка-Црква, па би руску цркву ваљало питати по каквој икономији су православним Финцима дали овакав благослов.

Подели на овим сајтовима

Ево овде црквеног календара ФПЦ за месец март... Васкрс у недељу, 31....

Подели на овим сајтовима

On 29. 3. 2013. at 16:45, draganzzz рече

Imas na vise mesta na netu da je Finska Pravoslavna Crkva,

ne samo sto Bozic slavi po novom kalendaru nego je na kompletnoj novoj pashaliji!

Znaci prekosutra im je Vaskrs.

jaсно каже да су на ново-јулијанском календару тј требало би да славе кад и остале ПЦ ако славе прекосутра они нису ПЦ а они нису ни аутокефални

Подели на овим сајтовима

On 29. 3. 2013. at 19:41, Небојша Јовановић рече

jaсно каже да су на ново-јулијанском календару тј требало би да славе кад и остале ПЦ ако славе прекосутра они нису ПЦ а они нису ни аутокефални

Ala si ti dosadan, kakav bre novo-julijanski kalendar,

FPC je kompletno presla na grigorijanski kalendar,

kako i pise gore na linku koji je postavio Milan Rakic!

• Волим 1

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

On 30. 3. 2013. at 11:58, draganzzz рече

Ala si ti dosadan, kakav bre novo-julijanski kalendar,

FPC je kompletno presla na grigorijanski kalendar,

kako i pise gore na linku koji je postavio Milan Rakic!

Ти што ниси чуо за ново-јулијански календар па питаш какав шта ја да радим

а ФПЦ је на ново-јулијанском а разлог што славее Васкрс по грегоријанском је што је закон у Финској да се Васкрс слави празнује само један дан у години а ФПЦ је друга по бројности верника ово је значајно питање за сада Васељенка Патријаршија ово толерише али ће бити предмет све православног сабора када исти буде био одржан.

ово је инфо из преве руке 

Подели на овим сајтовима

Prvo srećan ti Uskrs,drugo oni su navodili i ostale PC znači i pogrešili su i nisu što se tiče sve pravoslavnog sabora ne mora da bude može i neki regionalni uglavnom ovaj postupak je za Crkveni sud ali se toleriša za sada jer je zakon u Finskoj takav kao što već rekoh u gore nekom postu

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...