Небојша Јовановић Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 (измењено) Измењено Март 29, 2013 од Дејан Бићанић Obratite pažnju na postavljanje naziva teme,ovo je ozbiljan sajt! Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 Па добро, ваљда неке православне цркве славе Васкрс по греогријанском календару, зар не? Нпр. Финска православна црква. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Март 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2013 наравно да не, све Православне Цркве славе Васкрс јединствено и оне које су прешли на ново јулијански календар Миланковићев календар као што је поменута Финска Православна Црква и ми који смо на јулијанском календару није једна Пеавославна Црква није на Грегоријанском календару. kron је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 наравно да не све Православне Цркве славе Васкрс јединствено и оне које су прешли на ново јулијански календар Миланковићев календар као што је поменута Финска Православна Црква и ми који смо на јулијанском календару није једна Пеавославна Црква није на Грегоријанском календару. Добро Миланковићев или како год се звао, али и даље не разумем шта су погрешили? То што нису прецизно написали које православне цркве славе ове недеље Васкрс, или? Ето Финска слави ове недеље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Март 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2013 не слави ни финска нити било која друга Правослвана Црква та промена календара се односи само за Божић и неке празнике везане за њега за Васкрс то не важи Православна Црква на други начин рачуна датум Васкрса и све Православне Црке свале Васкрс јединдствено ове године је то 5. мај. тек сам сад видео да си римокатолик па не знам колико ти је јасно углавном надам се да си ме сада разумео. kron је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 https://www.pouke.org/forum/topic/8457-praznovanje-vaskrsa-u-finskoj-pravoslavnoj-crkvi/ Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 I jedno pitanje za Emanuela, kako katulicima sutra da čestitam Božić isto ono "Hristos voskrese" ili ima neka druga fora. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 не слави ни финска нити било која друга Правослвана Црква та промена календара се односи само за Божић и неке празнике везане за њега за Васкрс то не важи Православна Црква на други начин рачуна датум Васкрса и све Православне Црке свале Васкрс јединдствено ове године је то 5. мај Не бих се сложио са овим, јер знам да ФПЦ слави исто по новом календару, дакле 31. марта. Најбоље би било да неки теолог или неко стручнији објасни ово. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 Ja mislim da je Finska Pravoslavna Crkva presla i na grigorijansku pashaliju ako se ne varam! Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Март 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2013 I jedno pitanje za Emanuela, kako katulicima sutra da čestitam Božić isto ono "Hristos voskrese" ili ima neka druga fora. није Божић него Васкрс-Ускрс и није сутра него у недељу. Manolis је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 I jedno pitanje za Emanuela, kako katulicima sutra da čestitam Božić isto ono "Hristos voskrese" ili ima neka druga fora. Каже се: "Срећан ускрс!" :Д Пружи се рука и пољуби ТРИ пута :Д (добро, не мора три али ја љубим три пута) хаха. П.С. није Божић (немој и ти као она "председница Косова") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 није Божић него Васкрс-Ускрс и није сутра него у недељу. LoL ala sam ga izgrešio u komentaru, evo sad me sramota. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Март 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2013 колико ја знам да није једна ПЦ не може променити датум Паске Господње према томе ни ФПЦ јер ако то ураде на њих иде ататема и нису више Праввославна Црква Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 колико ја знам да није једна ПЦ не може променити датум Паске Господње према томе ни ФПЦ јер ако то ураде на њих иде ататема и нису више Праввославна Црква Ето видиш, ипак ФПЦ слави по новом. А што је тако и сл. то немам појма. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 LoL ala sam ga izgrešio u komentaru, evo sad me sramota. И треба :Р Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука