Jump to content

Hurme, Kur`an i nauka

Оцени ову тему

Saladin

Препоручена порука

???? ?? ???? ??????? ???? ???????,??????? ??????????.?? ????? ???? ?? ?? ????? ?? ???? ????????? ? ?? ?? ?????????? ???? ??? ??? ???? ?? ?? ????? ?? ?? ?? ???? ????????? ??? ?? ??????? ?????? ?????/??????.

??? ?? ???? ?? ?? ????? ?? ???? ????????? ??? ??????? 7 ???? ?? ????? ?? ?? ????? ?? ???? ???????? ??????? ????? ? ???? ?? ?? ????????? ???? ?? ? ??? ??????? 7 ???? ????? ???? ???????? ????? ??? ?? ?? ?? ???? ???????? ?????.?? ?? ????????????? ??? ??? ?? ????? ?? ???? ????????? ???? ?? ?? ???? ???????? ????? ?? ?? ?? ???? ?????????? ??????? ?????? ??? ??? ???? ?????????? ??????? ?????? ???? ????? ?? ?? ????? ???? ???????? ????? ? ??? ?? ??????? 7 ????.

Da se razumijemo:

Poslanik, sallalahu alejhi we sellem, kaze: "Ko ujutro pojede 7 osušenih hurmi, tog dana mu ne mogu naštetiti sihir i otrov." (prenosi Ebu Davud)

Kaži ti nama jesi li ti ovu teoriju  testirao na sebi.Jesi pio otrova posle pojedenih sedam urmi?
Подели на овим сајтовима

• Одговори 32
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

????????? ?.????????,

????? ??? ?? ?? ?????????? ?? ??????? ??????:

?? ?? ? ??????, ????, ???, ??????? ???? ??.?., ????? ???? ?????????? ? ????????? ??????? ?? ?????? ?????????, ??? ?? ??????? ??? ????? ? ???????

? ??????????

?.?????????

Ovako:

Prije svega, Islamska medicina, je enormno široka tema, mnogo bogatija od hurmi, meda, i ishrane op?enito..

A što se ti?e pozitivnog dejstva bez znanja o islamu, sigurno da je manja…

Skoro sam siguran da mnogi na forumu nisu imali predstavu šta je mati?na mlije?.., a pogledajte njeno djelovanje, a mi uzimamo one otrove iz apoteka u vidu tableta…

Evo recimo med, ima mnogo predaja o njegovom lijekovitom djelovanju, a u?inak je daleko ve?i, kada se konzumira nau?eni med, pa i nau?ena voda, to najbolje mogu potvrditi oni koji su imali problema sa sihrima, crnom magijom itd.,

Hurme, sedam hurmi je teško oko 70 g i ako ih pojedete, vi ste zapravo pojeli 70 mg kalcija, što je veoma korisno za kosti, zglobove i zivce, 35 mg fosfora koji je koristan za mozak i 7 mg zeljeza što ja?a organizam op?enito, a posebno srce.

Koliko nas je na forumu znalo za ovo..

Postavljat ?u ja tema koje ?e mo?i biti od koristi svima..

Подели на овим сајтовима

Само говорим да оно што је објашњено под бројем шест никако не може да буде у сагласности са оним што стоји у хадису јер је то двоје у колизији.Не може се рећи да седам урми ништи дејство отрова па онда да то значи да то смањује ефекат отрова јер или ништи ефекат отрова или смањује ефекат отрова,не може обоје.

Ja mislim da bi se ti ipak trebao držati slatkiša…

Дакле,пошто кажеш да не морам узети мишљење под бројем 6 као тачно,то значи да могу ујутро да поједем седам урми и да ми ни цијанид не може ништа?

Mnoga jedinjenja cijanida su veoma otrovna, ali mnoga nisu. Prusko plavo, sa približnom formulom Fe7(CN)18 se koristi za štamparstvo i kao protivotrov kod trovanja talijumom i cezijumom 137. Najopasniji cijanidi su cijanovodonična kiselina (HCN) i njene soli, poput kalijumcijanida (KCN) i natrijumcijanida (NaCN).

Nego, ja mislim da je tebe život zeznuo…, ne mogu da vjerujem da neko može biti ovoliko željan trovanja..

"ne može mu naštetit otrov...", šta ako ovo znači, ne može mu naštetiti do kraja, tj. ne može ga ubiti, a sa arapskog je prevedeno blažim riječnikom.., mislim totalno nebitno,, ako hoćeš jedi, ako nećeš nemoj, i ne znam šta problem tu..., nećeš nakon hurmi lutati i tražiti cijanid crvenilo

Подели на овим сајтовима

Kaži ti nama jesi li ti ovu teoriju  testirao na sebi.Jesi pio otrova posle pojedenih sedam urmi?

“činiti to namjerno (uzimati otrov) smatra se štetnim po zdravlje, a to je po islamu zabranjeno.”

Ako si voljan testiranja, siguran sam da će to svi na forumu znati cijeniti, hajde uzmi 7 komada, pa nakon toga popij neki jaki otrov, ako se ne javiš do sutra uveče, tražimo novog moderatora crvenilo

"Hurme, sedam hurmi je teško oko 70 g i ako ih pojedete, vi ste zapravo pojeli 70 mg kalcija, što je veoma korisno za kosti, zglobove i zivce, 35 mg fosfora koji je koristan za mozak i 7 mg zeljeza što jača organizam općenito, a posebno srce."

Je li to dovoljan razlog da uzmeš 7 komada svako jutro???, šta se brineš o njihovom djelovanju na otrov, kad vidiš da organizam općenito ima koristi od hurmi.

Polahko ljudi, šta ste navalili na trovanje..

Подели на овим сајтовима

????????? ?.????????,

????? ??? ?? ?? ?????????? ?? ??????? ??????:

?? ?? ? ??????, ????, ???, ??????? ???? ??.?., ????? ???? ?????????? ? ????????? ??????? ?? ?????? ?????????, ??? ?? ??????? ??? ????? ? ???????

? ??????????

?.?????????

Evo recimo med, ima mnogo predaja o njegovom lijekovitom djelovanju, a u?inak je daleko ve?i, kada se konzumira nau?eni med, pa i nau?ena voda, to najbolje mogu potvrditi oni koji su imali problema sa sihrima, crnom magijom itd.,

Šta je nau?ena voda i med,šta su sihiri,kakva bre crna magija???
Подели на овим сајтовима

“?initi to namjerno (uzimati otrov) smatra se štetnim po zdravlje, a to je po islamu zabranjeno.”

Ako si voljan testiranja, siguran sam da ?e to svi na forumu znati cijeniti, hajde uzmi 7 komada, pa nakon toga popij neki jaki otrov, ako se ne javiš do sutra uve?e, tražimo novog moderatora crvenilo

"Hurme, sedam hurmi je teško oko 70 g i ako ih pojedete, vi ste zapravo pojeli 70 mg kalcija, što je veoma korisno za kosti, zglobove i zivce, 35 mg fosfora koji je koristan za mozak i 7 mg zeljeza što ja?a organizam op?enito, a posebno srce."

Je li to dovoljan razlog da uzmeš 7 komada svako jutro???, šta se brineš o njihovom djelovanju na otrov, kad vidiš da organizam op?enito ima koristi od hurmi.

Polahko ljudi, šta ste navalili na trovanje..

Pa sad najbolje da ja probam ,sa mišomorom možda  :drugarstvo:.
Подели на овим сајтовима

Šta je naučena voda i med,šta su sihiri,kakva bre crna magija???

Eh……

Neću o tome na temi o hurmama.., sihiri su..tebi poznatije kao opsjednutost zlim silama (kako dječije zvuči, ali eto da razumiješ).

Koga zanima neka otvori posebnu temu za ovo….

Подели на овим сајтовима

Pa sad najbolje da ja probam ,sa mišomorom možda  joooj.

Nemoj biti maliciozan, nego mi odgovori na ovo:

"sedam hurmi je teško oko 70 g i ako ih pojedete, vi ste zapravo pojeli 70 mg kalcija, što je veoma korisno za kosti, zglobove i zivce, 35 mg fosfora koji je koristan za mozak i 7 mg zeljeza što jača organizam općenito, a posebno srce."

Je li to dovoljan razlog za 7 hurmi ujutro???

Подели на овим сајтовима

Pa sad najbolje da ja probam ,sa mišomorom možda  joooj.

Nemoj biti maliciozan, nego mi odgovori na ovo:

"sedam hurmi je teško oko 70 g i ako ih pojedete, vi ste zapravo pojeli 70 mg kalcija, što je veoma korisno za kosti, zglobove i zivce, 35 mg fosfora koji je koristan za mozak i 7 mg zeljeza što ja?a organizam op?enito, a posebno srce."

Je li to dovoljan razlog za 7 hurmi ujutro???

To niko ne osporava,ali može i deset što se mene ti?e,a i tri,zavisi od uzrasta.Nego šta je nau?ena voda i med?
Подели на овим сајтовима

Šta je nau?ena voda i med,šta su sihiri,kakva bre crna magija???

Eh……

Ne?u o tome na temi o hurmama..,

Kad si ve? u podforumu medicina iscitirao pola kurana,možeš i o ovome ukratko.

Nemoj tako, nisam iscitirao ni 2% 0202_238

To sam dao primjer, ne mora samo za vodu i med, dakle:

Na vodu se nau?e odre?eni ajeti (dakle Kur`an), to bolesnik koji je opsjednut džinima, pije, ta voda ih prži,slabi, i na kraju primorava da napušta tijelo bolesnog.

Logi?no da je neuporedivo, kad ti naspeš vodu sa ?esme, i kad nau?iš na nju.

Isti je slu?aj se medom, med je izuzetan lijek, nau?eni med još efikasnije djeluje na bolesnog.

Svakako, neko je teže opsjednut, neko lakše, tako da rezultati variraju od težine sihra (vradžbine).

Ne ogleda se svakako medicina samo u medu i vodi.., mnogo je to šire. Ma kume, o ovome se može danima pisati, nemoj mi uništavati temu o hurmama joooj

Evo ti primjera sihra, na kamionu, i na privjesku od klju?a..

Постављена слика Постављена слика

Grupa sihirbaza (onih koji ti šalju belaje..), prilikom spravljenja sihra, koriste alkohol i ostala sredstva kufra..

Подели на овим сајтовима

Ако човек служи Богу не видим чему оволики страх од враџбина.Чим кренеш уском стазом навукао си белај заврат.Нећемо више овде да пискарамо на ову тему.

Подели на овим сајтовима

Ако човек служи Богу не видим чему оволики страх од враџбина.

Ne znam šta misliš pod tim strah..., gdje su izraženi elementi straha, naprotiv, strah ne smije biti prisutan sekunde....

Нећемо више овде да пискарамо на ову тему.

smil41cb5615a0b72.gif

Подели на овим сајтовима

???? ??????? ?? ??? ??? ?? ????????? ??? ?????? ???? ?????? ?? ???? ?? ???? ? ??????????? ?? ???? ??? ????? ? ?????? ??? ?? ?? ????? ? ????????.?? ???? ?? ???? ?? ????? ???? ????? ??????? ?????? ?? ???? ?? ?? ????? ?? ?? ??????? ?????? ?????? ??? ??? ????? ?????? ?????? ??? ??????? ?????? ??????,?? ???? ?????.

Ja mislim da bi se ti ipak trebao držati slatkiša…

?? ?????? ?? ?? ???? ?????? ??????? ??? ????? ? ??????? ?????.

?????,????? ????? ?? ?? ????? ????? ??????? ??? ?????? 6 ??? ?????,?? ????? ?? ???? ?????? ?? ??????? ????? ???? ? ?? ?? ?? ??????? ?? ???? ??????

Mnoga jedinjenja cijanida su veoma otrovna, ali mnoga nisu. Prusko plavo, sa približnom formulom Fe7(CN)18 se koristi za štamparstvo i kao protivotrov kod trovanja talijumom i cezijumom 137. Najopasniji cijanidi su cijanovodoni?na kiselina (HCN) i njene soli, poput kalijumcijanida (KCN) i natrijumcijanida (NaCN).

Nego, ja mislim da je tebe život zeznuo…, ne mogu da vjerujem da neko može biti ovoliko željan trovanja..

? ???? ?? ????????????????? ?? ???? ?? ??????? ????? ???? ????? ?? ???? ????? ?? ?? ????? ??????? ?? ?? ???????? ???? ?? ??? ????? ???? ???? ???????? ??????? ??????.??? ???????:?? ?? ???????? ??? ????? ??????? ?????? ??? ????? ?? ????.

"ne može mu naštetit otrov...", šta ako ovo zna?i, ne može mu naštetiti do kraja, tj. ne može ga ubiti, a sa arapskog je prevedeno blažim rije?nikom.., mislim totalno nebitno,, ako ho?eš jedi, ako ne?eš nemoj, i ne znam šta problem tu..., ne?eš nakon hurmi lutati i tražiti cijanid joooj

??,?? ?? ????? ?? ????? ???? ????:?? ???? ?? ?????????.??? ???? ?? ?? ????? ?? ???? ????????? ????? ?? ?? ?? ???? ?????????,?? ?`??????? ?? ?? ?????,???? ?? ?? ?? ???? ?????????.

???? ?? ?? ?????????:?? ?? ??????? ??? ????,??? ?? ?? ?????? ??? ?? ??????? ???? ? ??? ?? ??? ?????-????? ?????,?? ?? ????? ??? ?? ???? ????? ?? ?? ???? ???? ????? ???? ?? ??????????? ????? ??????? ?????? ? ?? ?? ???????? ??? ?? ???? ?????.

Подели на овим сајтовима

О чему ти пријатељу?Написао си горе да једењем седам урми отров не може ништа па си после покушао то да објасниш тиме да тих седам урми само ублажује дејство отрова.Сад објасни:да ли ублажује или ништи дејство отрова јер обоје не може.

Не,ту не стоји до краја него каже:Не може му наштетити.Кад пише да му отров не може наштетити значи да му не може наштетити,ни с`почетка ни са краја,него да му не може наштетити.

Само да те напоменем:ти си отворио ову тему,шта си ти мислио кад си отварао тему и кад си ово писао-твоја ствар,ја те питам јер ми није јасно да ли како може седам урми да истовремено ништи дејство отрова и да га ублажава јер не може обоје.

Stavka 6 nije moj tekst, i ja više nemam volje da s tobom naglabam o tome, zato što je apsolutno nebitno, samo će budala lutati i tražiti otrov da provjeri je li tačno, to je navedeno kao preventiva, uglavnom od 7 hurmi, ima koristi, ako ništa zdravstvene.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...