Срђан Ранђеловић Написано Март 25, 2013 Пријави Подели Написано Март 25, 2013 У недељу 24. марта, стотине хиљада људи у Паризу учествовало је у финалном протесту против усвајања нацрта закона којим би истополним браковима било дозвољено да се вјенчавају и усвајају дјецу. Забиљежено је неколико сукоба са полицијом и испаљен је сузавац, када се протест прелио на Јелисејска поља, авенију која пролази поред предсједничке палате. Министар унутрашњих послова Мануел Валс саопштио је да је било више десетина ухапшених. Француски Сенат би требало идућег мјесеца да разматра нацрт закона, након што је раније усвојен у Доњем дому парламента. Социјалистичка партија француског предсједника Франсоа Оланда и њихови савезници доминирају у оба дома парламента. Према посљедњим резултатима испитивања јавности, већина Француза и даље подржава истополне бракове, али је тај број опао у протеклих неколико седмица. http://radiosvetigora.wordpress.com/2013/03/25/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%B3%D0%B5%D1%98-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%83-%D0%BF/ Александар Милојков, LISA, Silence and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 25, 2013 Пријави Подели Написано Март 25, 2013 Још има наде за овај свет. Само је проблем што нико не пита народ. Ти такозвани представници народа знају да донесу законе са којима се већина народа не слаже. Демократија на делу. "Истополни брак". Кондрадикција у самом називу. Milica89, Александар Милојков, Срђан Ранђеловић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Март 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2013 Једнако је страшно и избацивање две јако лепе речи из уџбеника: мама и тата. verum est in beer, Стари, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 25, 2013 Пријави Подели Написано Март 25, 2013 "Истополни брак". Кондрадикција у самом називу. Оксиморон. Као да си рекао дрвено гвожђе или женски мушкарац. Ignjatije, Silence , Miriam R. ميريام and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 25, 2013 Пријави Подели Написано Март 25, 2013 Читам ових дана мало Историју приватног живота, у древном Риму. Данас се многи позивају на податак да је хомосексуалност третирана као нормална појава у тој цивилизацији. Нађох детаље. Наиме, ради се о хомосексуалној педофилији, коју су практиковали антички великаши, угледни грађани (пошто њих, који су чинили неких 20% тадашњег становништва, историја углавном и памти; о животу "обичних смртника" зна се јако мало). Ти љубитељи младића имали су у својим палатама дечаке, који су имали улогу "миљеника". Али, тај "посао" су само обављали до доби када се није могао (споља) разликовати пол. Пуштали су дуге косе, личили на девојчице. Када би им избила брада и бркови, добијали су "отказ". Ето, то су вам "вредности" древног Рима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Март 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2013 Да ли је истина да су и Грци имали варијанту да старији мушкарци "уче" млађе о сексуалним односима, тј. да су их упражњавали у "едукативне" сврхе? То сам више пута чуо од људи који бране геј популацију. Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 25, 2013 Пријави Подели Написано Март 25, 2013 Да ли је истина да су и Грци имали варијанту да старији мушкарци "уче" млађе о сексуалним односима, тј. да су их упражњавали у "едукативне" сврхе? То сам више пута чуо од људи који бране геј популацију. Да. Платон пише о томе у својим списима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 25, 2013 Пријави Подели Написано Март 25, 2013 Требало би да државни органи оштро осуде овакве изливе хомофобије на улицама Париза...рецимо, нотом...Фа... LISA and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 25, 2013 Пријави Подели Написано Март 25, 2013 Наравно, на нама је да се бранимо колико год можемо од таквих ствари. Да. Тако што ћемо да кажемо оно што мислимо. То "бранити" не треба схватити као насиље. Ја ћу се против ове пошасти борити речју, гласањем на изборима, мирним протестом. Ништа више. Не пада ми на памет да силом спречавам нешто што неко жели. Ако држава одлучи да буде геј бракова и усвајања деце, нека им. У том случају, моје једино оружје је реч и оловка. Ignjatije and horatio је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 25, 2013 Пријави Подели Написано Март 25, 2013 Требало би да државни органи оштро осуде овакве изливе хомофобије на улицама Париза...рецимо, нотом...Фа... Тај израз "хомофобија" се јако злоупотребљава. Прво, шта он значи? По етимологији, то је страх од човека (ако ово "хомо" узмемо за латинску реч (човек), а ово "фобија" као грчко "фовос", страх). Или, страх од истог ( у том случају ово "хомо" је грчка реч, а значи исто, на пример израз "омоусиос"= исте суштине). Дакле, етимолошки ова реч никако нема значење некаквог страха од хомосексуалаца. Бесмислица. Али, хајде и да је прихватимо као "страх од хомосексуалаца". Том стигмом се данас жигоше свако ко се не слаже са новим светоназором, који предвиђа "бракове" и "право" (одакле им?) на усвајање деце. Ја се не бојим хомосексуалаца. Знам неке људе, са којима сам близак, а који имају такве склоности. Знам да их има и верујућих, да се исповедају, причешћују са мном заједно из исте Чаше. Ја их се заиста не бојим, нити ми њихова особина смета да их прихватим као личности, пријатеље, да их поштујем и волим. Зато је јако подмукло називати нас све хомофобима, само зато што се не слажемо са једним светоназором. Ignjatije and Miriam R. ميريام је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 25, 2013 Пријави Подели Написано Март 25, 2013 Зато је јако подмукло називати нас све хомофобима ... Искрено ме чуди да ниси приметио дозу сарказма у мојој изјави. Осим ако ниси само продужио на тему, у ком случају се извињавам чашом црног после поста...Једна од власти које су биле веома опредељене да намећу "европске вредности" је често користила тај назив како би створила лажну слику о "напредним" и "назадним" снагама, о "елити" и о "руљи", о "њима" и "нама". Ваљда никакве друге квалитете такви немају па комплекси прораде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 25, 2013 Пријави Подели Написано Март 25, 2013 Искрено ме чуди да ниси приметио дозу сарказма у мојој изјави. Осим ако ниси само продужио на тему, у ком случају се извињавам чашом црног после поста... Једна од власти које су биле веома опредељене да намећу "европске вредности" је често користила тај назив како би створила лажну слику о "напредним" и "назадним" снагама, о "елити" и о "руљи", о "њима" и "нама". Ваљда никакве друге квалитете такви немају па комплекси прораде. Знам да је сарказам. Само сам се надовезао на причу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 25, 2013 Пријави Подели Написано Март 25, 2013 Оксиморон. Као да си рекао дрвено гвожђе или женски мушкарац. A, па то се обрати држави. Држава је та која је увела (дебилну) законску институцију брака и многа најосновнија људска права (на пример слободу кретања) везала баш за ту институцију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Март 25, 2013 Пријави Подели Написано Март 25, 2013 Ako netko ima drugaciji stav, to nema veze sa homofobijom. Homofobija je izraz s kojom homo osobe tjese i zavaravaju same sebe. ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bihter Hadir Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 DOSTA JE NEJASNOCA U ISTOPOLNIM ODNOSIMA...ZAROBLJEN MUSKARAC U TELU ZENE...HORMONI U TOKU TRUDNOCE,HORMONI U HRANI I LEKOVIMA...NERAVNOTEZA HORMONA U TELU.ZASTO,KAKO..?NE MOGU DA SUDIM -NEMAM PRAVO NA TO,GOSPOD TO ZNA NAJBOLJE...NAJLEPSA JE ZAJEDNICA IZMEDJU MUSKARCA I ZENE.NEMAM U SEBI MRZNJU PREMA LGBT POPULACIJI... IVANA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука