grigorije22 Написано Март 22, 2013 Пријави Подели Написано Март 22, 2013 Taj pojedinac koji je tvrdio da je sin tog Boga imao je dokaze za takvu tvrdnju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 22, 2013 Пријави Подели Написано Март 22, 2013 Gordo je i to, ali tu bar postoji nekakva zaleđina za takvo "umišljanje". Tu su razum i nauka, tako da se u svakom slučaju teži otkrivanju tajni kosmosa. U svakom slučaju, manje je gordo nego da umišlja da je ceo kosmos stvoren samo zbog njega. Људски разум и људска наука. Како год окренеш, све почиње и завршава се са човеком. Зато и кажем да ниси интелектуално поштен. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 22, 2013 Пријави Подели Написано Март 22, 2013 Trenutno je to ljudsko pametovanje, a ko ti garantuje da negde daleko u svemiru ne postoji neka civilizacija čiji neki pojedinci veruju da ceo kosmos postoji samo zbog njih? Нико ми не гарантује, нити ја тврдим да сигурно не постоје. А ко је теби рекао да хришћани говоре да цео космос постоји због човека? Da, ljudski razum i nauka su trenutno najbolja (poznata) sredstva kojima se teži da se spoznaju tajne kosmosa, i to nije mnogo gordo tvrditi. Gordo je tvrditi da ceo kosmos postoji samo zbog nas. Не постоји само због нас. Неко те је гадно слагао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 22, 2013 Пријави Подели Написано Март 22, 2013 Ne vidim da si mi dokazao da je tvrdnja da Jahve postoji išta verodostojnija od tvrdnje da postoji Alah. Постоји један Бог. Око тога су сагласне све аврамовске (три) религије. Јахве, Ел, Елохим, Елоах, Адонај, Елшадај.... све су то имена једнога Бога. Ignjatije and marko_13 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 22, 2013 Пријави Подели Написано Март 22, 2013 @@Muramasa, Мораш да знаш контекст реченог. Нешто друго се ту каже. Не то што ти мислиш. Човек има одговорност за природу око себе. Он је тај који ће јој одредити коначну судбину, јер је словесан и слободан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 22, 2013 Пријави Подели Написано Март 22, 2013 Ne vidim da si mi dokazao da je tvrdnja da Jahve postoji išta verodostojnija od tvrdnje da postoji Alah. Onda kupi naocare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука